Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Haussa Suomen paras ruokamatkailutuote - Suomen ruokamatkailukilpailu käynnistyi MATKA2015-messuilla

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haussa Suomen paras ruokamatkailutuote - Suomen ruokamatkailukilpailu käynnistyi MATKA2015-messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 11:41
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomen parasta ruokamatkailutuotetta etsitään kilpailun avulla. Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä.

”Maailmalla matkailusektori on nostanut ruoan yhdeksi kiinnostavimmista matkailun trendeistä. Ruoka tulee saada yhä tärkeämmäksi ja elämyksellisemmäksi osaksi Suomen matkailua. Ruokamatkailun kehittämisellä vahvistamme Suomen matkailun kilpailukykyä”, perustelee matkailun Executive Vice President Jaakko Lehtonen Visit Finlandista.

Ruokamatkailua on matkailijoiden kohtaamat paikallisuuteen ja tarinoihin perustuvat ruokaan liittyvät elämykset. Ruokamatkailu voi näyttäytyä maukkaana ravintolaruokailuna, kotiruokailuna tai suomalaisen ruoan tekemisenä ohjatusti. Se voi liittyä luonnonantimiin ja keräilyyn liittyvään tekemiseen tai olla luonnossa ja kulttuuriympäristössä tapahtuvaa ruokailua. Myös erilaiset ruokamatkailuun liittyvät reitit ja tapahtumat, torit, kauppahallit, erikoismyymälät kuten juustolat, viinitilat sekä pienpanimot ja niiden ympärille rakennettu ohjelma ovat esimerkkejä ruokamatkailun monimuotoisuudesta.

”Ruokamatkailuun liittyy tarinat, paikallisuus ja puhtaus. Parhaimmillaan ruokamatkailutuote on osallistamista ja tekemistä, josta matkailija oppii jotain uutta ja tekee matkailutuotteen elämykselliseksi”, täsmentää projektipäällikkö Kristiina Havas Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

Ruokamatkailukilpailu on tarkoitettu yrityksille ja yhteisöille, jotka tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.hungryforfinland.fi. Sivustolla voi myös ehdottaa ruokamatkailuun liittyvää tahoa osallistumaan kilpailuun.

Voittaja palkitaan 3000 euron ruokamatkailutuotteen kehittämisrahalla. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat markkinoinnillista näkyvyyttä sekä mahdollisuuden osallistua kansainväliseen Paul Bocuse Chef -seminaarin työpajaan Helsingissä.

Kilpailun toteuttajia ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus-ja kulttuuriministeriö ja Visit Finland (Finpro). Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi

Ruokamatkailukilpailun nettisivut: www.hungryforfinland.fi
Ruokamatkailukilpailun esittelyvideo: http://youtu.be/QOgHR0gwACw

Liitetiedostot

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs