Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Halton Marvel –järjestelmälle Finnbuild 2010 messujen Highlights -palkinto

Oy Halton Group Ltd.

Halton Marvel –järjestelmälle Finnbuild 2010 messujen Highlights -palkinto

Julkaistu: 11.10.2010 klo 17:12
Julkaisija: Oy Halton Group Ltd.

Ammattikeittiöt kuluttavat merkittävästi energiaa verrattuna kiinteistöjen muihin tiloihin. Suunnittelemalla keittiöiden ilmanvaihto oikein voidaan energiankulutus pudottaa puoleen helposti, jolloin myös ravintolatoiminnan kannattavuus paranee. Haltonin tarpeenmukainen keittiöilmanvaihtojärjestelmä Halton Marvel on tärkeä osa energiansäästöä.

Ammattikeittiöt kuluttavat usein tarpeettomasti energiaa, sillä ravintolan ilmanvaihto on 100% käytössä riippumatta keittiölaitteiden tilasta. Nykytekniikan parhaalla ratkaisulla poistoilmamäärissä voidaan säästää n. 60%, tuloilman lämmityksessä 85% ja sähköenergiassa jopa 95%, joten 50% energiansäästö voidaan saavuttaa helposti.

Käytännössä ilmanvaihdon energiansäätö aikaansaadaan ottamalla huomioon seuraavat tekijät:
· keittiölaiteryhmien sijoittelu keittiöön tarkoituksen mukaisesti
· poistoilmahuuvien ja/tai ilmastointikaton mahdollisimman hyvä hyötysuhde ja tilojen oikea paineistus
· tuloilman tuonti keittiötilaan häiritsemättä poistoilmavirtoja
· poistoilman lämmöntalteenotto
· tarpeenmukainen ilmanvaihto

Tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus keittiön energiankulutukseen.  Halton uutuus Halton Marvel –järjestelmä säätää ammattikeittiön poistoilma- ja tuloilmavirtaa keittiölaitteiden käytön mukaan. Käytännössä järjestelmä vähentää poistoilmamääriä jopa yli 60%.

Energiansäästön vaikutus ravintolatoiminnan kannattavuuteen on merkittävä. Tyypillinen lounasravintola voi säästää tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla 3000 euroa vuodessa. Neljän prosentin marginaalilla vastaa tämä n. 50 annoksen (à 7,50 euroa) lisämyyntiä päivässä.

Merkittävä innovaatio palkittiin Suomen rakennusalan päätapahtumassa Finnbuild 2010 –messuilla Helsingissä Hightlights –palkinnolla. Hightlights -valinnoissa kiinnitettiin huomiota erityisesti ehdotuksen loppukäyttäjälle, yksilölle tai yhteiskunnalle koituviin käytännön etuihin ja hyötyihin. Ehdotuksilta odotettiin myös rakennus- ja talotekniikka-alan tiedon uutta soveltamista tai uuden ja vanhan tiedon innovatiivista yhdistämistä uudella tavalla. Tuomaristoa kiinnosti myös ehdotuksen jo toteutunut tai potentiaalinen kaupallinen hyödynnettävyys.

Tuomariston puheenjohtajana toimitusjohtaja Laura Apilo, VTT Expert Services Oy
Muut jäsenet ovat: johtaja Jukka Pekkanen, Rakennusteollisuus RT ry; toimialajohtaja Reijo Kangas, Tekes; sekä toimitusjohtaja Ilkka Salo, LVI-talotekniikkateollisuus ry.

Energiatehokas ammattikeittiö -opas

Lisätietoja energiatehokkaan ammattikeittiön suunnittelusta saa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n ja Motivan Energiatehokas ammattikeittiö –oppaasta. Opas sisältää tietoa keittiöprosesseista,  keittiölaiteiden valinnasta-, käytöstä- ja huollosta sekä keittiön sisäilmaratkaisuista.  Oppaan sisällöstä vastaavat Anneli Reisbacka Työtehoseurasta, Merja Salminen DesignLime:stä ja Risto Kosonen Haltonilta.

Energiatehokas ammattikeittiö –opas on osa matkailu- ja ravintola-alan energiatehokkuussopimuksen käytännön toteutusta.  Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n ja Työ- ja elinkeinoministeriön sopima  energiatehokkuussopimus on puolestaan osa kansallista energia- ja ilmastostrategiaa ja osaltaan vastaa kansainvälisiin sitoumuksiin ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Lisätietoja

Petteri Tarkio, aluemyyntipäällikkö
Puh.       040 7539449
Sposti: petteri.tarkio@halton.com


**********************************************************************************************************

Halton Group
Halton on sisäilmastotuotteisiin ja –ratkaisuihin sekä sisäympäristöpalveluihin erikoistunut perheyritys. Haltonin tavoitteena on luoda rakennusten käyttäjille miellyttäviä ja turvallisia sisäympäristöjä, jotka ovat elinkaareltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja energiatehokkaita. Halton toimittaa ratkaisuja kaupallisiin ja julkisiin kiinteistöihin, teollisuuteen sekä ammattikeittiöihin ja ravintoloihin. Halton on myös yksi tunnetuimmista sisäilmastoratkaisujen toimittajista laivoihin ja öljynporauslautoille. Haltonin osaamis- ja tuotealueita ovat ilmanjako, ilmavirtojen hallinta, paloturvallisuus, keittiöilmanvaihto ja sisäympäristöjen hallinta. Halton perustettiin Suomessa vuonna 1969. Nykyään yhtiö toimii 23 maassa. Vuonna 2009 yhtiön liikevaihto oli 148 miljoonaa euroa. Halton verkossa: www.halton.com tai www.halton.fi 

Halton on maailman suurimman teknologiapalkinnon, Millennium -palkinnon, yritysyhteistyökumppani. Palkinto myönnetään ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia merkittävästi parantavasta innovaatiosta. Palkinto tuo esiin teknologisia innovaatiota, jotka luovat merkittävää hyötyä ihmisten jokapäiväiseen elämään.  Millennium verkossa: www.millenniumprize.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs