Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Haaga-Helia bjuder på restaurangdag

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia bjuder på restaurangdag

Pressmeddelande.
Publicerad: 17.11.2015 kl. 15:21
Utgivare: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia Borgå Campus deltar för fjärde året i restaurangdagen den 21 november 2015. Restaurangdagen har i själva verket sitt ursprung i Finland, då tre vänner beslöt sig för att skapa en dag under vilken vem som helst kan öppna en restaurang för en dag. Det är en enastående möjlighet att njuta av god mat i gott sällskap och man undgår dessutom byråkratin som vanligtvis förknippas med öppnandet av en restaurang.

Detta koncept inspirerar människor världen runt att skapa restauranger, barer och kaféer och att komma med nya recept. Deltagarna har möjlighet att förädla sina idéer till nya och unika koncept. Man upplever saker ur ett nytt perspektiv och träffar nya människor. Den starka känslan av gemenskap och ett gott teamarbete garanterar fortsatt framgång för denna populära ”matkarneval”. Rörelsen som vuxit upp kring restaurangdagen har vunnit allt större popularitet både i Finland och över landets gränser. Ett tydligt bevis på detta är att evenemanget arrangeras i flera länder redan fyra gånger per år och organiseras fortsättningsvis av frivilligkrafter. Allt tyder på att restaurangdagen kommer att växa även i framtiden runtom i världen. Under de senaste fyra åren har mer än 20.000 restauranger uppstått under ledning av nästan 80.000 amatör-gastronomer och 2,3 miljoner besökare har haft glädjen att njuta av hemlagad mat.

Haaga-Helia Borgå Campus är en del av denna världsomfattande rörelse redan för fjärde året i rad. Evenemanget förstärker studentkårens gemenskap och team-arbete samt utvecklar försäljnings och service färdigheter. Dessutom utvecklas studerandes företagsamhet. Alla dessa färdigheter utgör grunden för undervisningssynen på Haaga-Helia Borgå Campus. På basis av dessa mål, kommer ca. 15 restauranger under ledning av studeranden och personal att under en dags tid stå öppna för allmänheten. Tidpunkten är den 21 november från 11-15 och restaurangerna bjuder på internationell mat av hög kvalitet. Studeranden från Borgå Campus står för levande underhållning from. kl. 12.30.

Popup restauranger med mat från Afrika, Bangladesh, Pakistan och Asien serverar unika rätter och det finns även en barnens egen aktivitetshörna till glädje för familjens minsta. En annan unik upplevelse är den glutenfria restaurangen som serverar cupcakes, kakor och saltbitar.  Under gråa och kalla november månad är det härligt att kunna koppla loss från vardagen med att besöka Borgå Campus som står öppen för allmänheten. Besökarna har möjlighet att bekanta sig med den intressanta Campus byggnaden och njuta av internationell mat av hög kvalitet.

Kontakta restaurang dags-teamet for vidare information om evenemanget: Utbytesstuderande Julia Wuchter;
julia.yvonne.wuchter@myy.haaga-helia.fi, Haaga-Helia Borgå Campus, Konstfabriksgatan 1, 06100 Borgå

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs