Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Fransmanneissa maistuvat uudet maut

S-ryhmän ravintolat

Fransmanneissa maistuvat uudet maut

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2012 klo 12:53
Julkaisija: S-ryhmän ravintolat

Vuosi 2012 on Fransmannin juhlavuosi, sillä Suomen tunnetuin maalaisranskalainen ravintola täyttää 25 vuotta. Fransmanni-ravintoloissa herkutellaan 16.2. lähtien uuden ruokalistan antimilla. Lista tarjoaa uusia makuelämyksiä unohtamatta kuitenkaan tuttuja klassikoita.  Uusia makuja ovat muun muassa hummeri, ankkarillette, villisikapatee, samettisen pehmeä jokirapukeitto, gratinoitu kuha ja sitruunakakku.

Fransmanni on hakenut jo neljännesvuosisadan ajan innoituksensa maalaisranskalaiseen ruokaan provencelaisen keittiön perinteistä. Maakunta on innoittanut vuosisatojen ajan etenkin maalareita, kirjailijoita ja matkailijoilta ympäri maailman. Myös uuden ruokalistan kannessa oleva taiteilija Johanna Oraksen Muistojen Provence -maalaus on saanut innoituksensa maakunnasta. Viinilistan kanteen on puolestaan kuvattu Johannan maalaus Aistien valtakunta, jossa kunniapaikan on saanut viinitila Château de Montfauconin viinipullo. 

Uudistuneen lastenlistan kansion kanteen on kuvattu taitelija Johannan Oraksen maalaus Fransmannin nallesta, ja lasten ruokalistan sisäsivuilla on taiteilijan maalauksista olevia kuvituksia. Kolmen ruokalajin tapasankarin menussa tarjotaan lapsille uusia makuja, kuten jokirapukeittoa, ylikypsää häränrintaa ja suussa sulavaa suklaakakkua.

Fransmannin maalaisranskalaisen ruokalistan perustana ovat tuttuun tapaan keittiömestareiden suunnittelemat annokset, joita ryyditetään yrteillä ja valkosipulilla. Fransmannin pihvit ovat Atrian takuumureaa, suomalaista, vastuullisesti kasvatettua naudanlihaa. Ruokalistan kokonainen kultaotsa-ahven on pyydetty vastuullisella ja kestävällä tavalla, jolloin kala ei ole peräisin uhanalaisesta tai ylikalastetusta populaatiosta. Talon leipä, Miche Ronde, paistetaan paikan päällä ja tarjoillaan lämpimän uunituoreena.

Kattavalla viinilistalla, niin ikään Johanna Oraksen kuvittamilla sivuilla, on uusia tuttavuuksia, kuten Marilyn Monroen lempisamppanja Piper Heidsieck Brut, vuoden 2011 eurooppalaiseksi viinituottajaksi valitun Gérard Bertrandin orgaaniset viinit H de l'Hospitalet Blanc ja Rouge sekä Château de Montfaucon viinitilan Côtes du Rhône Rouge ja Les Gardettes Rosé. Fransmanni-ravintolat tuovat myös ensimmäisenä Suomen markkinoille uuden, italialaisen punaviinin Zanni Valpolicellan, joka sisältää vähän histamiineja ja tanniineja.

Lisätietoja ja kuvamateriaalit:

Brand Manager, Katja Malminen, puh: 050 562 0994, katja.malminen@sok.fi

www.fransmanni.fi

Fransmanni on S-ryhmän valtakunnallinen ravintolaketju, johon kuuluu 15 ravintolaa Suomessa ja yksi Pietarissa. Vuodesta 1987 toimineiden ravintoloiden lähtökohtana on rakkaus maalaisranskalaiseen ruokaan sekä sosiaaliseen ja nautiskelevaan eteläranskalaiseen elämäntapaan. Fransmanni-ravintolat työllistävät noin 260 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs