Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Enemmän lähiruokaa ja läpinäkyvyyttä toimitusketjuun

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Enemmän lähiruokaa ja läpinäkyvyyttä toimitusketjuun

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2012 klo 11:18
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kuluttajat ja ammattiostajat haluavat läpinäkyvyyttä ruuan toimitusketjuun. Tuotteen alkuperällä on kasvava merkitys toimijoille. Lähiruoan etuja ovat mm. tuoreus ja maku sekä lyhyet kuljetusmatkat. Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa lähiruokaseminaarin Tiloilta pöytään keskiviikkona 28.11.2012 klo 11.15-16. Tilaisuudessa on lähiruokatori, seminaari ja paneelikeskustelu. Tilaisuuteen on ilmoittautunut yli sata henkeä, mikä jo osaltaan kertoo aiheen kiinnostavuudesta.

Tilaisuuden aloittaa lähiruokatori, johon tuo tuotteitaan 15 lähiruoan tuottajaa Forssan seudulta. Lähiruokaa on tarjolla laidasta laitaan. Herkuttelulistalla on makkaroita, possua, lammasta, perunoita, porkkanoita, erilaisia leipiä, puuroa ja jäätelöä. Lähiruokatorin valmisteluissa ovat mukana Forssan ammatti-instituutin kokkiopiskelijat.

- Lähiruoan suosiminen vahvistaa aluetaloutta, antaa työtä seudun ihmisille ja jättää verotulot seutukunnan hyödyksi. Näitä asioita haluamme päivän aikana tuoda vahvasti esille, toteaa yksi päivän järjestäjistä, Mertsi Töttölä Lounaplussa ry:stä.

Seminaariosuuden avaa uusi maakuntajohtaja Timo Reina. Päivän puheenjohtajana toimii Mika Penttilä Forssan kaupunginvaltuustosta. Valtiovallan terveiset tapahtumaan tuo lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen Maa– ja metsätalousministeriöstä. Argumentteja lähiruoan puolesta puhuu projektipäällikkö Päivi Rönni MTK Hämeestä ja hankintalain kiemuroista lähiruoan ostamiselle kertoo ruokapalvelupäällikkö Jaana Ketonen Loimijoen Kuntapalvelut Oy:stä.

- Lyhyt lähiruoan toimitusketju on taloudellinen ja ekologinen, täyttäen näin järkivihreän Forssan seudun vaatimukset. Lähiruoan käyttäminen on vaihtoehto nykyiselle kaupan rakenteelle. Lähiruoka tuo myös viljelijöille ja alkutuottajille parempaa tulosta. Joten voittajia ovat kaikki!, riemuitsee Mertsi Töttölä.

Tilaisuuden järjestävät Yrittämisen ja asumisen Forssan seutu (Lounaplussa ry), Myy - Maaseutuyrittäjyys ja yritysyhteistyö Hämeessä (ProAgria), VIHI - Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen (Hämeen ammattikorkeakoulu), Lähiruokatreffit - ruokaa läheltä, vaivatta ja vastuullisesti (Faktia Koulutus Oy) ja Forssan ammatti-instituutti.

Lisätiedot
Kirsi Sippola, HAMK, p. 050 574 5063, tai Mertsi Töttölä, Lounaplussa ry, p. 050 341 1162

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs