Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Enemmän lähiruokaa ammattikeittiöihin – Lähiruokatreffit 14.11.2013

Koulutuskeskus Salpaus

Enemmän lähiruokaa ammattikeittiöihin – Lähiruokatreffit 14.11.2013

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2013 klo 16:04
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Lähiruoan käyttö yleistyy ammattikeittiöissä. Koulutuskeskus Salpauksen Lähiruokatreffit-hanke, Hämeen Ammattikorkeakoulun Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke sekä MTK Hämeen Kasvua Hämeessä -teemaohjelmahanke järjestävät Lähiruokatreffit torstaina 14.11. klo 14–18. Paikkana on Salpauksen Ravintola Kulinaari osoitteessa Svinhufvudinkatu 6 E, Lahti. Tapahtumassa kohtaavat raaka-aineiden ja palvelujen tuottajat, ostajat ja päättäjät.

– Teemana treffeillä on lähiruoan matka tuottajilta päijäthämäläisten ammattikeittiöiden ruokalistoille. On tärkeä saada tuottajia, ostajia ja hankinnoista päättäviä yhteen keskustelemaan, miten tämä matka tapahtuisi mahdollisimman hyvin. Treffien antina selviää, minkälaisia tuotteita alueemme yrittäjillä on tarjolla, ja minkälaisia tuotteita keittiöissä tarvitaan. Toisaalta päättäjien mukanaololla varmistetaan tahtotilan vieminen kuntapäättäjille, jotka viime kädessä ovat vastuussa lähiruoan käyttämisessä alueella, kertoo hotelli-, ravintola- ja cateringalan opettaja Henna Erkamo Koulutuskeskus Salpauksesta.

Lähiruuan merkitys on nostettu esiin muun muassa valtioneuvoston periaatepäätöksessä sekä Päijät-Hämeen maakuntaohjelmassa vuosille 2011–2014. Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa hankinnoissa tavoitteena on kokonaisratkaisu, joka ekologisesti ja taloudellisesti parhaalla tavalla vastaa kysyntään.

– Tärkeää tapahtumassa on eri toimijoiden kohtaaminen ja verkostoituminen. Tapahtumassa on osallistujia laajasti koko Päijät-Hämeen alueelta. Tilaisuuteen on tulossa lähes jokaisesta kunnasta lähiruokatuottaja sekä ruokapalveluista vastaavia henkilöitä. Viidestä kunnasta on mukaan ilmoittautunut myös lähiruoka-asioihin profiloitunut kuntapäättäjä, Erkamo jatkaa.

Lähiruokatreffien ohjelma

14.00 - 14.10 Malja lähiruoalle ja -juomalle opetusalajohtaja Iiris Pakkanen, Koulutuskeskus Salpaus

14.10 - 14.30  Osallistujien esittely

14.30 - 15.00  Tilaisuuden tarkoitus ja orientointi keittiötyöskentelyyn Opettaja, tiiminvetäjä Henna Erkamo, Koulutuskeskus Salpaus palvelupäällikkö Jukka Turta, Koulutuskeskus Salpaus

15.00 - 16.30  Lähiruokaporinaa padan äärellä

16.30 - 17.50  Huikopalat lautasella Tuotteiden esittely, lähiruokatoimittajat

Puheenvuorot huikopalojen välissä

Kestävät elintarvikehankinnat ja kilpailutus Hankepäällikkö Sari Väänänen ja hankepäällikkö Hanne Husso EkoCentria

Elintarvikeyrittäjien puheenvuoro Yrittäjä Jyrki Hasila, He-Vi Hasila Oy

Ammattikeittiöiden puheenvuoro Toimitusjohtaja Tuulia Pelli, Lahden Ateria

Kuntapäättäjien puheenvuoro

17.50 - 18.00  Miten tästä eteenpäin Ohjelmapäällikkö Päivi Rönni, MTK Häme/Kasvua Hämeessä

Tervetuloa!

Lisätietoja

Opettaja Henna Erkamo, puh. 050 385 5598 henna.erkamo@salpaus.fi Koulutuskeskus Salpaus

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs