Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Eduskunnassa vietettiin Ruispäivää keskiviikkona 10.2.2016

Pro Ruis ry

Eduskunnassa vietettiin Ruispäivää keskiviikkona 10.2.2016

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 14:25
Julkaisija: Pro Ruis ry

Pro Ruis ry järjesti tänään keskiviikkona 10.2.2016 ruisaiheisen tapahtuman eduskunnan Pikkuparlamentin Amica-ravintolassa. Eduskunnan lähiruokakerhon kanssa yhteistyössä järjestetyssä tilaisuudessa keskusteltiin rukiin merkityksestä suomalaisille niin kansalaisten, päättäjien kuin viljelijöidenkin näkökulmasta. 

Kansanedustajat Anne Kalmari (kesk.), Hanna Halmeenpää (vihr.), Riitta Myller (sd.), Riitta Elomaa (perus.), Jari Myllykoski (vas.) ja Mari-Leena Talvitie (kok.) rakensivat tilaisuudessa omat ruisleipänsä ja jakoivat omia ruismuistojaan sekä ajatuksiaan viljelyn jatkuvuudesta.

”Ruis on osa kansallisidentiteettiämme. Se tuo työtä ja toimeentuloa suomalaisille. Tulevaisuus on valoisa vain, jos koko ketju sitoutuu panostamaan kotimaisuuteen ja siten antamaan arvon osaamiselle ja laadulle. Tuloksena on taitavissa käsissä valmistettu puhdas lähiruoka ja terveet suomalaiset kuluttajat!,” Eduskunnan lähiruokakerhon puheenjohtaja kansanedustaja Anne Kalmari summasi ajatuksiaan.

Miltä näyttää rukiin viljelyn tulevaisuus Suomessa?

Eduskunnan Ruispäivässä käydyn keskustelunkin perusteella rukiilla on aivan erityinen paikka suomalaisten sydämessä. Rukiin viljelyn jatkuvuuden edellytykset kuitenkin huolestuttivat joitakin keskustelijoita.

”Ruis viihtyy hyvin tällä pohjoisessa, mutta hyvään satoon pääseminen edellyttää panostamista viljelytekniikkoihin ja kasvinjalostukseen. Rukiin viljely vaatii aivan erityistä taitoa, jota ei saa päästää katoamaan suomalaisten viljelijöiden käsistä”, totesi Pro Ruis ry:n hallituksen puheenjohtaja Heli Anttila.

Anttila iloitsi Ruispäivän suosiosta ja erityisesti nuorten kansanedustajien mielenkiinnosta rukiin viljelyä kohtaan. ”On hienoa nähdä, että paikalle saapui niin paljon ihmisiä keskustelemaan rukiista. Vaikuttaa siltä, että ruis on meille suomalaisille yhteinen ja tärkeä asia. Jos teemme viljelyn jatkuvuuden eteen töitä yhdessä, rukiilla on hyvät edellytykset kukoistaa Suomessa myös tulevaisuudessa”, Anttila totesi.”

Pro Ruis ry jatkaa myös tulevaisuudessa vuoropuhelua päättäjien, kansalaisten ja tuottajien kanssa parantaakseen rukiin viljelyn edellytyksiä ja suosiota Suomessa.

Lisätiedot:
Pro Ruis ry:n projektikoordinaattori Katariina Mattila
katariina.mattila@proruis.fi
p. 045 857 3044

 

Pro Ruis ry on perustettu tiivistämään rukiin arvoketjun yhteistyötä ja arvostusta pellolta pöytään. Tavoitteena on parantaa rukiin viljelyn edellytyksiä ja lisätä rukiin suosiota niin viljelijöiden kuin kuluttajienkin keskuudessa muun muassa kasvijalostuksen, viljelyneuvonnan ja -sopimustoiminnan sekä tutkimuksen ja koulutuksen keinoin.

www.proruis.fi
www.proruis.fi/ruisontaitolaji

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs