Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Edurne Heikkisen suklainen leivos voitti Lahti-leivoskilpailun

Koulutuskeskus Salpaus

Edurne Heikkisen suklainen leivos voitti Lahti-leivoskilpailun

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 08:14
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ensi vuonna 110 vuotta täyttävälle Lahden kaupungille etsittiin uutta nimikkoleivosta Salpauksen leipuriopiskelijoiden kilpailussa 13.10. Kilpailun voitti Edurne Heikkisen suklainen leivos, jonka koristelu viittaa Lahden vaakunaan.

- Pidän paljon kaurasta, joten leivoksen pohjalla on kauraa. Lisäksi leivoksessa on valkosuklaamoussea ja pähkinätryffelisuklaata. Vaakuna kertoo, että leivos on Lahdesta, kertoo Edurne.

Toiseksi leivoskisassa tuli Sanni Kumpulainen ja kolmanneksi Katri Tynkkynen. Lahti-Seuran ideoimaan kilpailuun osallistui kymmenen opiskelijaa.

- Oli todella vaikeaa valita paras leivos. Tämä kilpailu osoitti, että meillä on ammatillisessa koulutuksessa tosi hyviä taitajia, totesi kaupunginvaltuutettu, Lahti-seuran jäsen Onerva Vartiainen. 

Leivoksia olivat Vartiaisen lisäksi arvioimassa Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen, sivistystoimialan johtaja Maritta Vuorinen, yhteyspäällikkö Elina Laavi, Lahti-Seuran puheenjohtaja Sauli Hirvonen, Etelä-Suomen sanomien päätoimittaja Heikki Hakala, Kari Virtanen Pulla Pojat Oy:stä, Matti Valtari Sinuhesta sekä rehtori Päivi Saarelainen ja opetusalapäällikkö Pia Hemmilä Koulutuskeskus Salpauksesta.

Leivosta valmistaa jatkossa Pulla Pojat Oy. Tuotanto on tarkoitus saada käyntiin marraskuun ensimmäiselle viikolle, joka on Lahden juhlaviikko.

Historian ensimmäisen Lahti-leivoksen suunnitteli 20 vuotta sitten Sinuhen silloinen kondiittorimestari Matti Storlöpare, joka oli nyt organisoimassa kilpailua Salpauksen lehtorin roolissa.

Liitteenä kuva voittajaleivoksesta. 

Lisätietoja:
lehtori Matti Storlöpare, puh. 044 708 0669
Koulutuskeskus Salpaus

 

Liitetiedostot

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa.
www.salpaus.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs