Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » Cloettan karkkibarometri paljastaa: Iäkkäät ostavat tuttuja pastillimerkkejä

Cloetta Suomi Oy

Cloettan karkkibarometri paljastaa: Iäkkäät ostavat tuttuja pastillimerkkejä

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 12:56
Julkaisija: Cloetta Suomi Oy

Cloettan teettämä tutkimus paljastaa pohjoismaalaisten makeisten syöntiin ja ostoon liittyviä tottumuksia. Sen mukaan iäkkäämmät suomalaiset ovat muita ikäryhmiä merkkiuskollisempia ja makeisista he suosivat kurkkupastilleja.

Iäkkäillä makeisten syönti on opittu tapa ja yleensä he ostavat hyvien, laadukkaiden merkkien tuttuja tuotteita, eikä hinnalla tai pakkauksen ulkonäöllä ole niin väliä. Verrattuna muihin Pohjoismaihin, iäkkäillä kuluu makeisia eniten reissun päällä, jolloin pastillien kätevät pakkauskoot ovat hyödyksi.

Verrattuna muihin Pohjoismaihin ja ikäryhmiin, ikääntyneillä kuluu kurkkupastilleja muita enemmän. Pastillit auttavat hampaiden hyvinvoinnin lisäksi suun kuivumiseen, joka lisääntyy vanhemmiten.

Kaikista suosituimpia makeisia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ovat tutkimuksen mukaan suklaalevyt, joita suomalaisista lähes puolet ja ruotsalaisista yli 60 % kertoo syövänsä. Naapurimaihin verrattuna suomalaiset syövät kuitenkin suklaapatukoita ja salmiakkia muita pohjoismaalaisia enemmän.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten ostopäätökseen vaikuttaa muita Pohjoismaita enemmän sopiva hinta ja pakkauskoko (39 %). Tanskassa vastaava luku oli vain 19 %. Suomalaiset kiinnittävät myös pakkauksen ulkonäköön huomiota enemmän kuin muut pohjoismaalaiset. Kaikissa maissa ylivoimaisesti suosituin ostokriteeri oli maku.

Cloetta teetti ensimmäistä kertaa tutkimuksen Pohjoismaalaisten makeisten käytöstä. YouGovin 13. – 16.1.2016 toteuttamaan tutkimukseen vastasi 4 032 iältään 18–74-vuotiasta miestä ja naista. Kysely toteutettiin Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Suomesta vastaajia oli 1 011.

 

Lisätietoja:
Marja Piironen
Viestintäpäällikkö
Cloetta Suomi Oy
040 527 4485
marja.piironen@cloetta.fi

Liitetiedostot

Cloetta on Pohjoismaiden johtava makeisalan yritys. Panostamme jatkuvaan tuotekehitykseen, tuotteiden laatuun ja pitkäjänteiseen brändimarkkinointiin. Tarjoamme laajan makupaletin brändituotteita, joiden mukana on helppo hymyillä. Cloetta on ksylitolituotteillaan terveiden hampaiden asialla. Xylitol-Jenkki ja Läkerol Dents ovat vaikuttaneet suun hyvinvointiin jo vuosikymmenien ajan. Muita Suomessa tunnettuja brändejä ovat Mynthon, Sisu, Läkerol, Leijona, Tupla, Royal, Aakkoset ja Tv Mix.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs