Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » BioHub vastaa teollisuuden tarpeisiin

Tampereen ammattikorkeakoulu

BioHub vastaa teollisuuden tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 13:20
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMK käynnistää bio-osaamiseen keskittyvän innovaatioympäristö BioHubin vuoden 2014 aikana. Perinteisen metsäteollisuuden rakenneuudistus on vähentänyt teollisuuden painoarvoa Pirkanmaalla. Mm. alueellisen metsäohjelman tavoitteena on kehittää uutta teollisuutta metsän ja biotuotteiden ympärille.

BioHubin ideana on tarjota biotuote- ja prosessitekniikan opiskelijoille opetusohjelmaan pohjautuva työelämälähtöinen luova innovaatio- ja oppimisympäristö.  Siellä he voivat työstää ideoista toimivia innovaatioita, kehittää uutta osaamista ja liiketoimintaa yhdessä teollisuusyritysten kanssa erityisesti korkean jalostusasteen tuotteissa, kuten komposiitit, lääkeaineet ja nanosellu.  Uuden alkavan biotuote- ja prosessitekniikan insinöörikoulutuksen myötä vastataan teollisuuden tarpeisiin kehittää biotuotteita  metsäteollisuuden uusien painotusten etsimiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Toiminnan keskiössä ovat opiskelijat ja olemassa olevat modernit laboratoriot.

BioHubissa lähdetään rohkeasti miettimään itse lopputuotetta, kuluttajakäyttäytymistä ja tulevaisuuden käytettävyyttä pakkauksissa ja muissa biotuotteissa.  Hankkeen aikana muodostetaan valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti bio-osaamisen verkosto. Verkostoon halutaan mukaan suomalaisia sekä kansainvälisiä kumppaneita, yrityksiä ja korkeakouluja, joilla on kiinnostusta sekä osaamista biotuotealalle ja sen kehittämiseen.

Biotuote- ja prosessitekniikan insinöörikoulutukseen haetaan kevään yhteishaussa 3.3. - 1.4.2014. 

Lisätietoa BioHubista ja biotuote- ja prosessitekniikan insinöörikoulutuksesta

koulutuspäällikkö Ulla Häggblom, p. 040 556 1120

ulla.haggblom(at)tamk.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu

www.tamk.fi

TAMKin hakutoimisto: hakutoimisto(at)tamk.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs