Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ruoka ja elintarvikkeet » 100 vuotta rievää

Leivon Leipomo

100 vuotta rievää

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2013 klo 00:00
Julkaisija: Leivon Leipomo

Tampereen vanhin yksityinen leipomo, Leivon Leipomo, täyttää 100 vuotta. Leipomo perustettiin syyskuussa 1913 uutisviljan aikaan.

Leivon Leipomo on ollut saman perheen omistuksessa jo neljän sukupolven ajan. Moni resepti on perustajien Fanny ja August Leivon perintöä. Ruisleipä leivotaan yhä perinteiseen, alkuperäiseen juureen. Myös sijainti on historiallinen: leipomo sijaitsee alkuperäisellä tontillaan Tampereen Uudessakylässä.

”Leipomon ensimmäiset leivät tulivat uunista ulos vuonna 1913 uutisviljan eli uuden viljan aikaan, Viljan päivän tietämillä. Paras maku ja laatu olivat tärkeitä alusta alkaen: leipomon avajaisajankohta oli valittu sen mukaan, että uutisviljasta saatiin parasta leipää”, kertoo Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola, leivolainen neljännessä polvessa.

 

Hevoskyydillä Rieväkylästä torille

Alkuun leipää leivottiin yhdessä uunissa, johon mahtui kerrallaan kolmisenkymmentä rievää tai ruisleipää. Leipä kuskattiin myyntiin toreille hevoskyydillä. Nykyisillä uuneilla leipää ja muita leivonnaisia paistetaan keskimäärin 50 000 kappaletta päivässä ja niitä myydään yli 400:lle asiakkaalle. Tampereen ja Pirkanmaan lisäksi tuotteita toimitetaan Perheleipurit Oy:n kautta kaikkialle Suomeen.

”Kasvua on tapahtunut. Henkilökunnan määrä on kasvanut sadassa vuodessa kahdesta sataan, ja liikevaihto on kivunnut 14,5 miljoonaan euroon”, Harri Jaakkola toteaa.

Tänä päivänä suurimmat tuotteet ovat Arinarievä, Ruisvarrasleipä ja Aamiaissämpylät. Leivon Leipomon vanhin tuote on perinteinen, palkittu Leivon Ruisleipä. Päivittäin valmistetaan 60 erilaista leipää ja muuta leivonnaista, ja vuosittain kehitetään useita uutuustuotteita. Jaakkola kertoo viimeisimmistä:

”Nyt juhlavuonna uunista on putkahtanut jo neljä uutuutta, viimeisimpänä Kiviarinaruis, lähileipä, joka leivotaan pirkanmaalaisesta rukiista.”

Leivon Leipomo sijaitsee historiallisella leipomoalueella, jota paikalliset nimittivät tamperelaisen leipäperinteen mukaan Rieväkyläksi. Rieväkylässä sijaitsi vielä muutama vuosikymmen sitten lukuisia leipomoita. Nykyisin tuoreen leivän tuoksu leijailee ympäristöön enää Leivon Leipomon akkunoista. Leivon matka pienestä kotileipomosta modernia teknologiaa käyttäväksi elintarvikeyritykseksi on tamperelaisen yrittäjyyden ja perheyrittäjyyden menestyshistoriaa.

 

Lisätiedot ja kuvapyynnöt (kuvatekstit word-tiedostossa):

Toimitusjohtaja Harri Jaakkola

puh. 0500 734 052

harri.jaakkola@leivonleipomo.fi

 

Hallituksen puheenjohtaja Sanna Leivo

puh. 03 258 5111 / 050 314 7872

sanna.leivo@leivonleipomo.fi

 

www.leivonleipomo.fi

www.perheleipurit.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs