Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Yritysten yhteistyössä kehittämä välipohjaelementti yhdistää puun ja betonin parhaat puolet

Miktech Oy

Yritysten yhteistyössä kehittämä välipohjaelementti yhdistää puun ja betonin parhaat puolet

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2012 klo 00:00
Julkaisija: Miktech Oy

Etelä- ja pohjoissavolaiset rakennusalan yritykset yhdistivät voimansa kehitystyössä. Miktech Oy:n hallinnoimassa Eastwood-ohjelmassa tuotteistettiin yritysten ja VTT:n yhteistyönä uusi innovatiivinen välipohjaelementti, Sepa-liittolaatta. Tuote on valmis käytettäväksi puurakennuskohteissa ja sen soveltuvuutta kivirakentamiseen testataan parhaillaan. Sepa-liittolaatta esitellään Pieksämäellä 30.10.2012.

"Sepa-liittolaatta hyödyntää kahden materiaalin parhaita ominaisuuksia: puu ottaa vedon ja betoni puristuksen", kertoo Lipa-Betoni Oy:n toimitusjohtaja Satu Lipsanen. Laattarakenne helpottaa putkien läpivientiä, ja myös lattialämmitys on integroitavissa laattaan. "Nämä asiat helpottavat asennusten suunnittelua ja vähentävät työtä työmaalla. Loppukäyttäjän kannalta etuna on yhtenäinen huonekorkeus, kun putkien koteloinnit sisätiloissa jäävät pois."

Kehityshankkeeseen ovat osallistuneet betonielementteihin erikoistunut Lipa-Betoni Oy Pieksämäeltä, LVI-alan yritys Mikenti Oy Leppävirralta sekä keiteleläinen puisten kattoristikoiden valmistaja Sepa Oy, joka on aikaisemmin tehnyt Sepa-liittolaattaa paikallevaluna. Tuote on täysin valmis puurakentamiseen, joten hankkeen puitteissa on selvitetty erityisesti laatan soveltuvuutta kivirakenteisiin sekä laatan esivalmistelun astetta. "Laattaan on jo mahdollista integroida lattialämmitysputkisto. Lisäksi selvitämme parhaillaan märkätilojen kaatojen tekemistä laattaan jo valuvaiheessa sekä tarkastelemme, kuinka pitkälle laatta voidaan esivalmistella tehtaalla esimerkiksi putkiasennusten osalta", Lipsanen toteaa.

Yhteistyö on osa puutuotealan ja puurakentamisen kehittämiseen tähtäävää Eastwood 2014 -ohjelmaa, jota johtaa Miktech Oy. VTT on vastannut laatan kuormituksen ja palo- sekä ääniominaisuuksien testauksesta. VTT testaa äänen myös talven aikana valmistuvasta kivitalosta, jossa Sepa-liittolaatta on elementoituna käytössä ensi kertaa.

Sepa-liittolaatta esitellään medialle tiistaina 30.10.2012 osana laajempaa puurakentamisen infotilaisuutta. Tilaisuudessa keskustellaan puurakentamisen edistämisestä mm. kuntapäättäjien ja asiantuntijoiden sekä TEM:n puurakentamisohjelman päällikön Markku Karjalaisen kanssa. Sepa-liittolaatta esitellään tilaisuuden päätteeksi klo 16 alkaen.

Paikka: Pieksämäen kaupungintalo, kokoushuone 1 (1. krs.), Pertinkuja 1, 76100 Pieksämäki

Aika: 30.10.2012, klo 16.00

Tuotteeseen voi lisäksi tutustua tarkemmin ja sitä voi valokuvata osoitteessa Mustikkapolku 2 Pieksämäellä sopimalla ajankohdan erikseen Satu Lipsasen kanssa.


Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Satu Lipsanen, toimitusjohtaja, Lipa-Betoni Oy, puh. 040 3000 536, satu.lipsanen@lipa-betoni.fi

Aki Hakala, Eastwood-ohjelman ohjelmajohtaja, Miktech Oy, puh. 0440 361 624, aki.hakala@miktech.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi 

Miktech Oy:n koordinoima Eastwood 2014 -ohjelma tukee puutuotealan ja puurakentamisen tuotanto- ja palveluyritysten kilpailukyvyn kehittämistä yhteistyössä asiakasyritysten, ohjelman kehittämispäälliköiden ja ulkoisten asiantuntijoiden kanssa. Toiminta-alueena on Etelä- ja Pohjois-Savo, ja yhteistyötä tehdään myös Pohjois-Karjalan kehittämisyhtiöiden ja yritysten kanssa. Ohjelmaa rahoittavat toiminta-alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto. Rahoituksen on myöntänyt Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs