Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Wilo DrainLift WS 40 -pumppaamo – vaihtoehto pienkiinteistöille

Wilo

Wilo DrainLift WS 40 -pumppaamo – vaihtoehto pienkiinteistöille

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 08:30
Julkaisija: Wilo


Porvoolainen Lehtosen perhe halusi liittää kiinteistönsä kunnalliseen viemäriverkostoon heti, kun se tuli mahdolliseksi. Arvokasta puutarhatonttia pengerryksineen haluttiin kuitenkin säästää auki kaivamiselta. Myös hajuhaitoista haluttiin päästä eroon. Ratkaisun avain löytyi Wilo DrainLift WS 40 -pumppaamosta.

”Aikoinaan rakennuslupaa ei olisi herunut, jos emme olisi rakentaneet 22 000 euroa maksavaa Green Rock -puhdistamoa”, sanoo kiinteistönomistaja porvoolainen Silvo Lehtonen.

Neljä metriä syvää ja neljä metriä leveää Green Rock -pienpuhdistamoa ei kuitenkaan voinut liittää kunnallistekniikkaan lainkaan, joten oli löydettävä uusi ratkaisu, jolla liittyminen onnistuisi.

”Tutkittuani erilaisia mahdollisuuksia ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Wilo DrainLift WS 40 -pumppaamo”, Lehtonen sanoo.

Lehtonen arvioikin Wilon WS 40 -pumppaamon olevan kooltaan markkinoiden pienin ja tehokkain jäteveden säiliöpumppaamo pienkiinteistöjen tarpeisiin.

”Todella pieni ja näpsäkkä laatikko verrattuna aikaisemman pienpuhdistamomme Green Rockin kokoon. Myös hinta-laatusuhde on hyvä.”

”Wilon ansiosta säästyimme Green Rock -pienpuhdistamon päälle rakentamamme huvimajan purulta ja pois nostamiselta. Ilman Wiloa Green Rock -puhdistamo olisi pitänyt kaivaa kokonaan ylös maasta runkosäiliö mukaan lukien ja asentaa samaan monttuun uusi pumppaamo. Se olisi tullut kalliiksi”, Lehtonen sanoo.

”Nyt Green Rockin runkosäiliö sai jäädä paikalleen ja Wilo DrainLift WS 40 -pumppaamo asennetaan sen sisään. Aiemmin haitanneista hajuhaitoistakin päästään täysin eroon, koska WS 40 on kaasu- ja vesitiivis. Siinä on viemärin kautta itse tuulettuva ratkaisu,” Lehtonen jatkaa.

”Meidän ei myöskään tarvinnut kaivaa nykyistä viemäriputkea esiin, koska sen pää on jo Green Rock -säiliön suojakuoren sisällä. Säästyttiin tässäkin ison montun kaivamiselta.”

Automatiikkaa ja räätälöintiä

Vaikka Wilo DrainLift WS 40/50 -pumppaamomallisto on tullut markkinoille jo vuonna 2007, nykyisten pumppaamojen pumput on varustettu uudella tehokkaammalla automatiikalla. Pumppuun voidaan asentaa lisävarusteeksi esimerkiksi hälytin, joka ilmoittaa hälytysäänellä ja tekstiviestillä puhelimeen pintakorkeuden olevan liian korkean.

Wilo Finland Oy:n toimitusjohtajan Mikko Martikaisen mukaan myös Wilon pumppaamojen räätälöitävyys on ollut hyvä kilpailuvaltti markkinoilla. Moniin kohteisiin ei kilpailijoilla ole ollut tarjota tarvittavaa ratkaisua.

Myös Lehtosen perheen pumppaamo ja sen sisukset on räätälöity juuri heidän tarpeitaan vastaaviksi.

”Tonttimme on jyrkkä, joten pumpun ja runkoputken korkeusero vaati peräti 16 metrin nostokorkeuden. Se edellyttää pumpulta jo aikamoista työntövoimaa ylöspäin,” Lehtonen sanoo.

Lehtonen arvostaa myös sitä, että laitteen pintakytkimen ansiosta pumppaamon sähköntarve pienenee huomattavasti. Wilon pumppaamo toimii täsmällisesti meidän käyttömme mukaisesti. Edellisen järjestelmän pumput kävivät viiden minuutin välein aina viisi minuuttia kerrallaan.

”Luulisi tämän näkyvän jatkossa sähkölaskuissa,” Lehtonen tuumaa.

”Säästöä syntyy myös siitä, että pumppaamo kytketään Havle-pikaliittimillä paineviemäriin eli hitsaukseen tarvittavia erikoislaitteita ja -miehiä ei tarvita. Esimerkiksi naapuriemme pumppaamot olivat juuri näitä hitsattavia.”

Hänen mukaansa pumppaamon huollettavuus on helppoa, koska se tapahtuu avattavan luukun kautta. Pumppaamon seinämät on hyvä huuhdella kiintoaineista kerran, pari vuodessa kytkimien toiminnan säilyttämiseksi hyvinä.

Lisätietoja:
Wilo Finland Oy, toimitusjohtaja Mikko Martikainen, puh. 040 068 0343, mikko.martikainen@wilo.fi, www.wilo.fi

Liitetiedostot

Wilo Finland Oy on saksalaisen Wilo SE:n tytäryhtiö. Wilo SE kehittää, valmistaa ja markkinoi pumppaustekniikkaa mm. talotekniikan, kuntien ja teollisuuden tarpeisiin. Se toimii 70 maassa ja on markkinajohtaja omalla alallaan. Wilo Finland Oy:n liikevaihto vuonna 2012 6,4 milj. euroa, liikevaihtotavoite vuodelle 2013 6,7 milj. euroa. Odotettu kasvuvauhti vuosittain 5 - 7 prosenttia. Työntekijöitä yrityksessä on 14.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs