Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Wainu-järjestelmä valvoo Suomenniemen kirkon rakenteiden kosteutta

Miktech Oy

Wainu-järjestelmä valvoo Suomenniemen kirkon rakenteiden kosteutta

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2013 klo 09:59
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech Oy:n start-up-valmennukseen osallistuva Happo Solutions Oy on toimittanut Suomenniemen kirkolle Wainu-järjestelmän, joka valvoo rakenteiden ja kiinteistön olosuhteita ja auttaa havaitsemaan kosteusteknisiä muutoksia. Järjestelmä tulee joulukuussa myös kuluttajien saataville.

Wainu-järjestelmä tarjoaa ratkaisun rakennuskantamme kasvavien kosteus- ja homevaurioiden ehkäisemiseen. Suomenniemen kirkko on ensimmäinen rakennus, joka turvataan Wainu-järjestelmällä, ja merkittävä pilottikohde Happo Solutions Oy:lle. Wainu seuraa kirkon rakenteiden kosteusolosuhteita sekä niiden muutoksia mm. ulkolämpötilan tai kirkossa olevan henkilömäärän mukaisesti. Saatavaa tietoa hyödynnetään kirkon lämmitysjärjestelmän uusimisen suunnittelussa ja energiatehokkuuden kartoituksessa.

Suomenniemen kirkossa Wainu seuraa lämpö- ja kosteusolosuhteiden muutoksia eri puolilla kirkkosalia, kirkon lehtereillä ja yläpohjassa. Järjestelmä tuottaa ajantasaista tietoa mittauspisteiden osalla tapahtuneista lämpö- ja kosteusolosuhteiden muutoksista suhteessa ulkolämpötilaan sekä kirkkosalissa olevaan henkilömäärään.

– Kyseessä on vanha ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja siksi olosuhteita on syytä kartoittaa yksityiskohtaisesti ennen lopullisen lämmitysratkaisun valintaa, toteaa kiinteistöpäällikkö Arto Vartiainen Mikkelin tuomioseurakunnasta. – Wainu-järjestelmällä saamme asiapitoista tietoa siitä, mikä olisi paras lämpötila rakenteiden kannalta ja millainen lämmitysjärjestelmä ja -tapa toimisi kyseisessä tilassa parhaiten. Samalla tietysti huomioidaan, että olosuhteet ovat sopivat myös seurakuntalaisten kannalta.

Wainu-järjestelmä on jo asennettu Suomenniemen kirkkoon. – Järjestelmä lähettää säännöllisin väliajoin seurantatietoa tekstiviestinä, ja saamme myös kokonaisraportin olosuhteiden muuttumisesta eri tekijöiden mukaan. Järjestelmä antaa meille pohjatietoa jatkosuunnitelmia varten. Seuranta paljastanee myös mahdollisia lämpövuotoja ja auttaa välttämään virheellisiä korjausratkaisuja, Vartiainen selvittää.

Suomenniemen kirkkoon asennettu Wainu-järjestelmä tulee joulukuussa myös kuluttajien saataville. Pientaloasukkaille järjestelmä tarjoaa ratkaisun erityisesti ala- ja yläpohjan rakenteiden kunnon seuraamiseen. Järjestelmä koostuu lämpötila- ja kosteusantureista, mittaustietoa tulkitsevasta, patentoitavasta menetelmästä sekä asiakkaan käyttöliittymästä. Wainu varoittaa käyttäjää, jos homekasvun todennäköisyys kasvaa, ja antaa myös suositukset toimenpiteistä.

Wainu on markkinoiden ensimmäinen edullinen kokonaispalvelu rakenteellisten vikojen tai puutteellisen tuuletuksen aiheuttamien homevaurioiden ehkäisemiseen. – Järjestelmä auttaa pientaloasukkaita huolehtimaan talonsa kunnosta sekä välttämään homevaurioiden aiheuttamia kustannuksia ja terveysriskejä. Samalla asukas varmistaa puhtaan sisäilman itselleen ja perheelleen, toteaa toimitusjohtaja Teemu Partanen Happo Solutions Oy:stä.

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Teemu Partanen, toimitusjohtaja, Happo Solutions Oy, 0400-134573, teemu.partanen@happosolutions.fi

Kimmo Hartikainen, teknologiajohtaja, Happo Solutions Oy, 050-5406578, kimmo.hartikainen@happosolutions.fi

www.happosolutions.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Happo Solutions Oy on mukana Miktech Oy:n start up -intensiivivalmennuksessa, jota toteutetaan Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus -hankkeessa. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs