Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen kiinteistöjen transaktiovolyymi oli 1,9 miljardia

Datscha

Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen kiinteistöjen transaktiovolyymi oli 1,9 miljardia

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 12:54
Julkaisija: Datscha

 

Lähes ennätyksellisen transaktiovuoden 2015 jälkeen Suomen kiinteistökauppamarkkinoiden positiivinen vire jatkui vuoden 2016 ensimmäisen kvartaalin aikana. Vuonna 2015 transaktiovolyymi volyymi oli 5,7 miljardia euroa, joka oli kaikkien aikojen toiseksi korkein lukema, ja vuoden 2016 ensimmäinen kvartaali jatkoi trendiä volyymin noustessa noin 1,9 miljardiin euroon. Volyymia siivittivät mm. Kauppakeskus Forumin myynti Spondalle 576 miljoonalla eurolla sekä Sveafastigheter Fund III:n jäljellä olleiden kiinteistöiden myynti 450 miljoonalla eurolla Partners Groupille, josta Suomen osuus oli noin 180 miljoonaa euroa.

”Suomen transaktiomarkkina on todella aktiivinen tällä hetkellä, ja vuoden ensimmäinen kvartaali oli yksi aktiivisimmista kvartaaleista moneen vuoteen. Ylivoimaisesti eniten kaupoissa liikkui alkuvuoden aikana liikekiinteistöjä 49%:n osuudella, joka on suhteellisesti huomattavan paljon verrattuna vaikkapa vuoteen 2015, jolloin liikekiinteistöt muodostivat kauppavolyymista noin neljänneksen”, toteaa Datschan asiakkuuspäällikkö Matti Uusivirta.

”Viime vuonna ulkomaalaisten sijoittajien osuus oli noin 40%, kun taas tämän vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana tuo lukema on noin 25%, joten kotimaiset sijoittajat ovat olleet ilahduttavan aktiivisia markkinoilla. Vaikka kohteita hakevia kotimaisia ja ulkomaisia sijoittajia onkin markkinoilla nyt runsaasti, haasteena loppuvuodelle saattaa kuitenkin muodostua laadukkaiden sijoituskohteiden puute markkinoilta, joka saattaa muodostua pullonkaulaksi koko vuoden volyymia silmällä pitäen. Siitä syystä ja lupaavasta ensimmäisestä vuosineljänneksestä huolimatta kaikkien aikojen transaktiovuotta tästä ei kuitenkaan ihan vielä uskalla ennustaa”, jatkaa Uusivirta.

Datschan transaktioseurannassa ovat mukana kaikki yli 4 miljoonan euron suorat ja yhtiömuotoiset kiinteistökaupat Suomessa ja Ruotsissa.

Lisätietoja:

Matti Uusivirta, asiakkuuspäällikkö +358 40 865 1413

Markus Malamo, maajohtaja +358 44 989 2887

Liitetiedostot

 

Datscha on Pohjoismaiden johtava selainpohjainen kaupallisen kiinteistöliiketoiminnan analysointityökalu. Palvelu sisältää kiinteistö- ja omistajatiedot Suomen yli 275 000:sta kaupallisista kiinteistöistä, tiedot vuokralaisista, markkinavuokrista, käyttöasteista ja tuottovaatimuksista, tiedot suorista ja yhtiömuotoisista kiinteistökaupoista, salkunhallintatyökalun sekä analysointityökalun kiinteistöiden kassavirran- ja arvonmäärityksiin.

Datschalla on yli 600 yritysasiakasta ja yritys kuuluu Stronghold -konserniin. Lisätietoja www.datscha.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs