Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Ville Hälinen LVI-Teknisten Urakoitsijoiden puheenjohtajaksi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Ville Hälinen LVI-Teknisten Urakoitsijoiden puheenjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 13:47
Julkaisija: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n syyskokouksessa liiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin LVI-Aitta Oy:n toimitusjohtaja Ville Hälinen ja varapuheenjohtajaksi Are Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pesu. Tuore puheenjohtaja näkee alan kannattavuuden, työelämälähtöisen koulutuksen sekä talotekniikan merkityksen kasvavan lähivuosina.

Kajaanilainen Ville Hälinen on LVI-alan yrittäjä toisessa polvessa. Hän on toiminut myös kolme vuotta LVI-TU:n varapuheenjohtajana. Hälinen ottaa puheenjohtajan tehtävän vastaan taloudellisesti haastavana aikana, sillä LVI-alan kannattavuus on ollut jo pitkään heikoissa kantimissa.

- Varsinkin urakoinnissa kannattavuutta tulee parantaa toimintatapojen muutoksella. Vain siten voimme menestyä ja houkutella nuoria LVI-alalle. On tärkeää palautella muistiin aika, jolloin ala ei houkutellut nuoria. Tähän tilanteeseen ei palata, Hälinen painottaa.

Rakennusten energiatehokkuus ja uudet tekniikat tuovat haasteita talotekniikkaan, mutta myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uusien tekniikoiden vaatiman osaamisen ja ammattitaidon tulisi muokata myös alan koulutusta. Hälisen mukaan koulutusten sisältösuunnittelussa on kuunneltava koko rakentamisen ketjua aina tekijästä käyttäjään.

Talotekniikan merkitys kasvaa

Talotekniikka on alati kasvava osa rakentamista. Sen osuuden tulisi kasvaa myös rakentamisesta ja koko rakentamiskulttuurista käytävässä keskustelussa ja päätöksenteossa.

- Tulevaisuudessa rakentamisessa otetaan käyttöön uusia urakkamalleja. Esimerkiksi allianssimalli on nostanut päätään suuremmissa kohteissa. LVI-TU:n on oltava mukana luomassa sopimuskäytänteitä ja koulutusta näihin malleihin.

Hälisen mukaan LVI-TU:n on edunvalvontaroolinsa lisäksi oltava tehokas toimija koko rakennusalan kehitystyössä.

- Tavoitteena on, että jäsenistömme pystyy hyödyntämään LVI-TU:n palvelupalettia laajemminkin kuin vain työmarkkina-asioissa. Liiton palvelut ovat käytettävissä koulutuksineen koko Suomen alueella.

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry
puheenjohtaja Ville Hälinen, p. 0500 680382, ville.halinen(at)hanakat.fi
viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, p. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

Liitetiedostot

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yli miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. Lisätietoja www.lvi-tu.fi

LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs