Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Vihreä betoni saattaa laskea huomattavasti rakennuskohteen hiilijalanjälkeä

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Vihreä betoni saattaa laskea huomattavasti rakennuskohteen hiilijalanjälkeä

Tiedote.
Julkaistu: 05.06.2014 klo 17:31
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Materiaalitehokkaan rakentamisen kehittäminen Satakunnassa -hankkeen ensimmäinen pilotti on valmistunut. Hankkeessa laskettiin Ulvilan Kullaalle tehtävän pienkerrostalon hiilijalanjälki sekä tutkittiin vihreän betonin vaikutusta siihen.

Hiilijalanjäljen laskenta suoritettiin teoreettisesti suunnitelmien ja piirustuksien mukaisesti. Materiaalien määrityksen jälkeen laskettiin kunkin rakenteen päästöjen mukainen hiilijalanjälki. Kyseisen pienkerrostalon ollessa pääosin betonirakenteinen, saatiin tehtyä vertailua tavallisen ja vihreän betonin ekologisten vaikutusten kesken. Vihreän betonin käyttö vähensi kohteen hiilijalanjälkeä jopa 28 %.

Rakennusten materiaalitehokkuuden- ja hiilijalanjäljen esimerkkilaskelmia ja tutkimuksia on vielä vähän verrattuna energiatehokkuuslaskelmiin. Ekologisen ajattelun lisääntyessä asiakkaiden ja viranomaisten keskuudessa yritysten on tulevaisuudessa kyettävä vastaamaan kysyntään. Rakennusalalla ekotietoinen asiakas voi olla valmis maksamaan tuotteesta enemmän, mikäli se on ekologisesti toteutettu.

Hallitusohjelman tavoitteena on rakennusmateriaalien ja -tuotteiden huomioiminen rakentamisen energiatehokkuuden laskennassa. Tavoitteena on saada Suomeen materiaalitehokkuusohjelma vuoteen 2020 mennessä. 

Tiivistelmä pilotista sekä Henri Ripatin tekemä tutkimusraportti laskelmineen löytyvät osoitteesta:

samk.fi/marakes

Lisätietoja

Projektipäällikkö Mari Uusitorppa
MarakeS-hanke, SAMK
p. 044 710 3277

 

 

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs