Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » VIEMÄRIREMONTOINTI KEHITTYY ROIMIN ASKELIN PICOTEN TUOTEINNOVAATIOILLA

Huuto Oy

VIEMÄRIREMONTOINTI KEHITTYY ROIMIN ASKELIN PICOTEN TUOTEINNOVAATIOILLA

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2012 klo 11:00
Julkaisija: Huuto Oy

Suomalainen Picote Oy Ltd on kehittänyt usean vuoden ajan viemärialan tuoteinnovaatioita. Nyt yritys tarjoaa markkinoille uuden työkalun, Smart Cutter™ haaraporan, suositun sukitus-menetelmän käytön laajentamiseksi kaikkiin putkiin.

Taloyhtiön viemärisaneeraus on asukkaille paljon ongelmia ja päänvaivaa tuottava projekti. Vaivatonta sukitusta ei ole pystytty käyttämään kiinteistöjen pienissä putkissa. Tuoteinnovaatiot tulevat kehittämään ja tehostamaan roimin askelin luotettavan viemäriremontoinnin läpivientiä sukittamalla. Samalla ne parantavat viemäriurakoiden kustannustehokkuutta ja laatua kotimaassa ja kansainvälisesti.

Asunnonomistajille tasalaatuinen ja vaivattomampi vaihtoehto - rakenteita rikkomatta
Asunnon omistajien vaihtoehtoina putkiremontin pienten putkien uudistamisessa ovat olleet viemäreiden pinnoitus tai perinteinen viemäriremontti. Perinteisessä remontissa kiinteistöjen pienet viemäriputket on jouduttu piikkaamaan esille, jotta ne on päästy purkamaan ja vaihtamaan uusiin. Viemäriputkien vaihdon jälkeen purkujäljet on jouduttu valamaan uudestaan, lattiat ja muut pinnat on jouduttu uusimaan. Taloyhtiöille ja osakkeen omistajille tästä on aiheutunut isoja taloudellisia menetyksiä.

Nyt myös kiinteistöjen pienet viemäriputket pystytään sukittamaan uudella nykyaikaisella menetelmällä. Picoten uuden Smart Cutter™ haaraporamenetelmän avulla päästään käsiksi myös pieniin viemäriputkiin, täysin rakenteita rikkomatta.

Sukittamalla kunnostettuja viemäreitä voidaan laadullisesti pitää uusien viemäreiden veroisina. Sukittaessa viemäriin tehdään uusi putki. Se täyttää rakenteellisesti kaikki viemäreille asetetut laatuvaatimukset. Tasalaatuisuudellaan se eroaa selvästi aiemmista käytetyistä viemäreiden pinnoitusmenetelmistä. Sukitusmenetelmä nauttii yleistä luotettavuutta alan asiantuntijoiden keskuudessa.

Enemmän remontteja kuin asennuksia
Putkiremonttimarkkinat ovat kasvaneet Suomessa 1990-luvun puolivälistä alkaen. Vuodesta 2000 vuoteen 2010 putkistojen korjaustarve on kolminkertaistunut. Vuodesta 2010 tarve tulee edelleen kaksinkertaistumaan seuraavan kymmenen vuoden aikana. 1970-luvun alussa rakennettujen asuinkerrostalojen putkistot tulevat korjausikään 2020-luvun puolessa välissä. Jo 2000-luvun loppupuoliskolta yrityksille on ollut tarjolla enemmän putkiremontteja kuin asennustöitä uusiin kerrostaloihin.

”Rakenteita rikkomatta” -alan yritysten lukumäärä Suomessa on kasvanut suuresti kahden viimeisen vuoden aikana. Syynä tähän voidaan Picoten toimitusjohtajan Mika Lokkisen mielestä pitää perinteisen linjasaneerauksen yleisesti korkeaa kustannustasoa.

– Markkina on kasvanut nopeasti. Vuoden 2011 lopulla ”rakenteita rikkomattomia” -viemäreiden kunnostajia oli Suomessa yli 30, joista pääosa pinnoittajia. Vuonna 2010 alan yritykset tekivät liikevaihtoa yhteensä noin 40 milj. euroa. Sukituksen tulevaisuutta voikin pitää valoisana, sillä menetelmä on jo osoittanut toimivuutensa ja lisäksi yhä useampi urakoitsija on siirtymässä käyttämään tätä tekniikka kiinteistöjen viemärisaneerauksissa, Lokkinen kertoo.

Kansainvälistyvät markkinat
Maailman markkinoilta on tähän asti puuttunut kiinteistöjen pienten viemäreiden sukitukseen soveltuvia työkaluja. Tämä on hidastanut alan kehitystä erityisesti kiinteistöjen pienissä asuntokohtaisissa viemäreissä. Kunnallispuolella isoissa viemäreissä sukitus on ollut paljon käytetty korjausmuoto jo vuosikymmeniä sen kustannustehokkuuden ja korkean laadun takia. Tämän laadukkaan korjausmuodon käyttö on nyt mahdollista myös kiinteistöjen sisällä, sillä Picoten haarapora mahdollistaa kaikista pienimpienkin haarojen avaamisen luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

Viemärialan johtava saksalainen yritys Trelleborg Pipe Seals näkee Suomen ja muut Pohjoismaat edelläkävijöinä ”rakenteita rikkomatta” -alan kehityksessä erityisesti urakoitsijoina. Kekseliäisyyttä ja kehitystä löytyy Suomen pk-yrityksistä, mutta resurssit ja kaupallistamiskyky ovat usein vähissä. Picote on tässä nyt selvä poikkeus. Tästä osoituksena on, että Picoten tuotteiden jälleenmyyjänä toimii mm. maailmanlaajuisen verkoston omaava saksalainen Karl Otto Braun, jonka laadukasta Brawoliner-sukkaa käyttää Suomessakin moni viemäriurakoitsija.

Testattua hyötyä urakoitsijoille ja kuluttajille
Picote Oy:n tuotekehitysyksikkö Picote Solutions on kehittänyt viemärisaneerauksiin tarkoitettuja tuotteita neljän vuoden ajan. Laitteille on haettu patentteja tai mallisuojia. Picote on testannut ja kehittänyt tuotteita omassa työmaakäytössään koko kehitystyön ajan.

Tuotteiden sarjatuotanto käynnistyi helmikuussa, myynti ja markkinointi aloitettiin maaliskuussa. Kansainvälinen päätapahtuma uusien laitteiden ja työkalujen julkistukseen on toukokuussa Saksassa IFAT Entsorga-messuilla. Se on maailman johtava vesi- ja viemärialan tapahtuma. Messujen kävijämäärä vuonna 2010 oli 110 000 henkilöä 185 eri maasta. Tapahtumassa oli 2 730 näytteilleasettajaa. Suomessa tuotteet ovat esillä syksyn FinnBuild-messuilla.

– Uskomme myynnin vetävän hyvin sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla, toteaa jälleenmyyntimarkkinasta vastaava Riitta Virtanen Trelleborg Pipe Sealsistä. – Päämarkkina-alueena tulee aluksi olemaan Eurooppa. Odotamme kuitenkin nopeaa kasvua. Picote on tuonut markkinoille uutta innovaatiota, josta hyötyvät sekä urakoitsijat että kuluttajat. Kaikilla urakoitsijoilla on nyt mahdollisuus tarjota asiakkailleen uutta innovaatiota. Picoten tuotteet ovat herättäneet selvää kiinnostusta alalla ja kyselyitä on tullut Australiaa myöten.

Alan ammattilaisilta palautetta on kerätty systemaattisesti heti alusta alkaen, niin Suomesta kuin ulkomailta. Asiakaspalaute on ollut rohkaisevaa.
– Haaraporalaite on kaikin puolin toimintavarma ja nopea laittaa käyttökuntoon. Tulemme jatkossa todennäköisesti käyttämään laitetta, sen käyttö oli helppo oppia. Siinä on yksinkertainen käyttö- ja toimintalogiikka. Työn jälki on hyvää, yhdellä hiomalevyllä voi työstää valmiiksi jopa viisi haaraa. Hiomalevyt keskittävät reiän juuri keskelle, jolloin hiomajäljestä tulee tasainen, kertoo toimitusjohtaja Antti Hukkanen Quattro Lining Oy:stä asentajiltaan saamasta palautteesta.

Lisätietoja: Mika Lokkinen, toimitusjohtaja, keksijä, Picote Oy Ltd, puh. 040 5660 327
mika.lokkinen@picote.fi

Liitetiedostot


Tuotekehitysyksikkö Picote Solutions kuuluu omana liiketoiminta-alueena Picote Oy Ltd:hen. Picote Solutions tarjoaa putkistojen saneeraustoimijoille laajan valikoiman laadukkaita ja kustannustehokkaita laitteita ja työkaluja niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla. Voimakas panostus tuotekehitykseen on tehnyt Picotesta keksijäyrityksen. Jokaiselle keksinnölle on haettu patentti tai mallisuojaa. www.picotesolutions.com

Picote Oy Ltd:n toiminta aloitettiin vuonna 1993 Innotia Oy -nimellä. Picote-nimellä on toimittu vuodesta 2008, jolloin toimintaa uudistettiin. Picote keskittyy kiinteistöjen erikoissaneerauksiin; viemäreiden sukitukseen sekä kunnostukseen ja huoltoon. Työntekijöitä yrityksessä on 40. Liikevaihto vuonna 2011 oli 4,0 milj. euroa. Lisätietoa: www.picote.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs