Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Verkosto 2013 kokosi sähkö- ja tietoverkkojen ammattilaiset Tampereelle

Tampereen Messut

Verkosto 2013 kokosi sähkö- ja tietoverkkojen ammattilaiset Tampereelle

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2013 klo 16:56
Julkaisija: Tampereen Messut

VERKKOLIIKETOIMINNAN TULEVAISUUS EDELLYTTÄÄ INVESTOINTEJA

Verkkoliiketoiminnan ammattilaiset kokoontuivat 30.–31.1.2013 Tampereelle pohtimaan alan tulevaisuutta sekä esittelemään sähköverkkojen, televerkkojen ja tietoverkkojen uusimpia ratkaisuja. Kaikkien aikojen suurimmassa Verkosto-tapahtumassa oli 138 näytteilleasettajaa ja 4635 messuvierasta. Messut tarjosivat laajan katsauksen verkkoliiketoiminnan nykytilasta, tuoreimmasta asiantuntijatiedosta, uusimmasta tekniikasta sekä lähivuosina edessä olevista muutoksista. Sähköverkot- ja Tietoverkot-messuista muodostuva Verkosto-tapahtuma järjestetään seuraavan kerran vuonna 2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

– Ennätyssuuret messut sujuivat positiivisissa ja alaa kehittävissä tunnelmissa. Tapahtumassa käsiteltiin ajankohtaisia aiheita verkkoliiketoiminnan nykytilaan ja tulevaisuuteen liittyen. Messuilla saadun palautteen mukaan kysyntä ja tarjonta todella kohtasivat ja kävijät olivat erittäin laadukkaita. Hienoa on, että kävijämäärä kasvoi edelliskerrasta yli 200 kävijällä. Nyt liikkeelle saatiin myös asentajat, joita yritykset ovat kaivanneet tapahtumaan enemmän. Kaksi tehokasta messupäivää tarjosivat näytteilleasettajille tilaisuuden löytää uusia kontakteja sekä tavata asiakkaita ja alan toimijoita. Useat yritykset osallistuivat messuille aiempaa näyttävimmillä design-osastoilla, mikä näkyi tapahtuman ilmeessä. Tästä on ilo lähteä toteuttamaan vuoden 2015 Verkosto-tapahtumaa, sanoo projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen Tampereen Messut Oy:stä.


Investointitarpeet ja verkonrakentamisen uudet ratkaisut herättivät keskustelua

Verkosto 2013 oli sähkönsiirto- ja jakeluverkkoalan sekä televiestintäverkkoalan tämän vuoden päämessutapahtuma Suomessa. Ajankohtaisina aiheina messuilla nostettiin esille monet uudistukset ja investointitarpeet, joita alalla lähivuosina tulee tehdä niin sähköverkkoihin kuin myös tele- ja tietoverkkoihin. Muuan muassa toimenpiteiden aikataulut, niiden kustannukset, sähkön toimitusvarmuus ja suurhäiriövalmiuksien ylläpito, sähköautot ja niiden latausverkoston kehittäminen, verkonrakentamisen uudet ratkaisut, älyverkot sekä kyberturvallisuus herättivät messuilla monipuolista keskustelua. Laajasta seminaari- ja tietoiskutarjonnasta suosituimpia olivat ensimmäisenä messupäivänä pidetty Energiateollisuus ry:n Sähkökatkot historiaan -seminaari sekä Finnet-liitto ry:n kaksipäiväiset Verkkopäivät. Lisäksi ELTEL Networks Oy:n, Ensto Oy:n ja JT-Milleniumin toteuttamat Verkonrakentamisnäytökset kiinnostivat yleisöä.


Energiateollisuus: Nuorison kiinnostusta alan tehtäviin herätettävä – mielenkiintoisia töitä tarjolla

Energiateollisuus ry:n työmarkkinaskenaarion mukaan kolmannes energia-alan työvoimasta eläköityy 10 vuoden kuluessa. Ammattitaitoisen asentajakunnan saanti on heikentynyt viime vuosina, sama koskee myös työnjohto- ja esimieshenkilöitä. Tulevat ikäluokat pienenevät ja kilpailu uudesta työvoimasta kiristyy. Energia-alan pitää itse varmistaa osuutensa pätevästä työvoimasta. (Energiateollisuus ry:n lehdistötiedote 30.1.2013)

– Meidän on herätettävä nuorison kiinnostusta alaa kohtaan erilaisissa koulutus- ja nuorisotapahtumissa. Myös suora kouluyhteistyö on tärkeää. Oppilaitosyhteistyö ja oppisopimuskoulutus ovat osoittautuneet paikallistasolla erittäin tehokkaaksi tavaksi rekrytoida. Lisäksi tarvitaan harjoittelupaikkoja ja tutkintotyöaiheita kaikilla opinto- ja koulutustasoilla, sanoo johtava asiantuntija Pertti Lindberg Energiateollisuus ry:stä.


Verkosto-tapahtuma toteutetaan Tampereella myös vuosina 2015 ja 2017

Tampereen Messut Oy ja Energiateollisuus ry ovat sopineet Verkosto-tapahtuman toteuttamisesta Tampereella myös vuosina 2015 ja 2017. Messujen kehittämisen kannalta pitkä yhteistyösopimus mahdollistaa Verkoston vakiinnuttamisen alan päätapahtumana. Sähköverkot- ja Tietoverkot-messut kokoavat valtakunnallisesti verkkoliiketoiminnan ammattilaiset tutustumaan alan näkymiin, uusimpaan tekniikkaan, tuotteisiin ja ratkaisuihin sekä kouluttautumaan. Tampereen Messut Oy toteuttaa Verkosto-tapahtuman yhteistyössä Energiateollisuus ry:n, Adato Energia Oy:n ja Finnet-liitto ry:n kanssa.


Mediamateriaalit:
Tapahtuman mediasivuilta www.verkostomessut.fi (Medialle) löytyy linkit tiedotustilaisuuden esityksiin, messujärjestäjän ja näytteilleasettajien lehdistötiedotteisiin, uutuustuotteisiin ja kuvapankkiin (Kuvat: Kirsi Kontio).


LISÄTIEDOT: www.verkostomessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923, raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs