Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Vantaan Asuntomessuilla: Kontion selkeälinjainen hirsitalo suunniteltiin taajamaympäristöön

Kontiotuote Oy

Vantaan Asuntomessuilla: Kontion selkeälinjainen hirsitalo suunniteltiin taajamaympäristöön

Tiedote.
Julkaistu: 06.07.2015 klo 08:30
Julkaisija: Kontiotuote Oy

Vantaan Asuntomessuilla nähtävä 204-neliöinen Kontio Harunire (kohde 14) on saanut vaikutteita Kontiotuote Oy:n taajamiin suunnitellusta selkeälinjaisesta mallistosta. Olemukseltaan siro kaksikerroksinen rakennus istuu hyvin pienelle kaupunkitontille.  

Modernilla talotekniikalla varustetussa kaupunkihirsitalossa on sopivasti tilaa perheen yhteiselle oleskelulle ja harrastuksille. Näkymät avariin, valoisiin ja kutsuviin oleskelutiloihin aukeavat heti ulko-ovelta. 

Huonejako on rytmitetty käytännölliseksi: keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunaosasto sijoittuvat alakertaan. Arkiolohuone, kolme makuuhuonetta, kylpyhuone ja kodinhoitohuone sijaitsevat yläkerrassa omassa rauhassaan. Monipuoliset säilytysratkaisut sulautuvat nekin hienosti eri puolille taloa. 

Hirsitalon L-muoto tarjoaa suojaa etelään ja länteen avautuvalle oleskelupihalle, jonne on kulku 24-neliöisen lasiterassin ja puupation kautta. Piha-alue on suunniteltu mukaillen japanilaisen puutarhan pelkistettyä tyyliä. Japanissa on tapana istuttaa talolle oma nimikkokasvi. Perheen valinta kohdistui Japanin jalavaan (Harunire), jonka mukaan myös talo sai nimensä.  

Vaaleat hirsiseinät korostavat harmonista sisustusta

Suomalais-japanilaisen perheen kodin suunnittelun lähtökohdan määritteli tavoite hyvästä sisäilmasta, joten talon runkomateriaaliksi päädyttiin valitsemaan terveelliseksi tiedetty hirsi (205 mm). Myös sisustusmateriaalit ovat allergisoimattomia.

Kontio Haruniressa sisätilojen kauniit hirsipinnat sekä vuorilaudat ja kattopaneelit on käsitelty luonnollisen vaaleiksi Kontiotuotteen käyttämällä uudenlaisella pintakäsittelyaineella, jossa on mukana yksi prosentti valkoista. Luonnonöljypohjainen tuote estää auringonvaloa ajan myötä tummentamasta puun omaa väriä.

Vaaleiden hirsipintojen ympärille rakennetusta modernista ja ajanhenkisestä sisustuksesta vastaa sisustussuunnittelija Piia Kalliomäki. Sisustuksen raikkaus syntyy vaaleista sävyistä, joita tehostavat harmaat ja mustat yksityiskohdat sekä tekstiilien graafiset kuviot. Kokonaisuus on laadukkaiden ja luonnonmukaisten tekstiilien ansiosta samalla lämmin ja kotoisa.

Kalliomäki kertoo valinneensa Kontio Harunireen kotimaista designia ja kotimaisten valmistajien tuotteita, jotka sopivat hyvin suomalaisen hirsitalovalmistajan kohteeseen. Kalusteiden ja sisustustuotteiden valmistajina nähdään muun muassa Artek, Adea, Nikari, Woodnotes, Lundia, Lapuan Kankurit, Marimekko ja Balmuir.

”Mukana on nuoria suunnittelijoita ja myös uusia merkkejä sekä käsityönä puusta valmistettuja esineitä. Koska Haruniren asukkaat ovat japanilais-suomalaisia, sisustuksessa on käytetty hienostuneesti japanilaisia elementtejä kuten sinistä väriä ja kauniita japanilaisia astioita”, Kalliomäki kertoo. 

Kontiolta oma kiintokalustemallisto

Kontion messutalossa nähdään ensi kertaa yhtiön keväällä lanseeraamat Kontio Living -konseptin mukaiset keittiökaapistot ja kiintokalusteet. Erityisesti Kontion hirsitalojen henkeen suunnitellut kalusteet valmistetaan kotimaassa Kontion kanssa samaan PRT-Forest -konserniin kuuluvalla tehtaalla. 

Omat kiintokalusteet ovat osa uutta Kontion kokonaiskonseptia, jonka tavoitteena on tarjota hirsitalojen ostajille korkealaatuisia ja samalla hintakilpailukykyisiä kaluste- ja sisustusratkaisuja.  Kontio Living -tuotevalikoima laajenee jatkossa myös muilla hirsitalojen tyylimaailmaan ja ilmeeseen sopivilla tuotteilla.

Kontio julkaisee asuntomessujen alla tuoreen Uusi Koti -esitteen, jossa nähdään useita urbaaniin ympäristöön soveltuvia tulevaisuuden hirsitaloja. Suunnittelun lähtökohdan muodosti teema ”hirsitalo tuli kaupunkiin” ja inspiraatiota aikaa kestävään arkkitehtuuriin on haettu niin maailmalta kuin asiakkaita kuuntelemalla.

”Modernien hirsitalomallien saama innostunut vastaanotto antoi kimmokkeen suunnitella yksitasoisten mallien rinnalle sarjan kaksikerroksisia taajamiin sopivia vaihtoehtoja. Messutalomme Kontio Harunire on tästä edustava esimerkki. Samalla täydensimme yksitasoisten talojemme valikoimaa”, myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen kertoo.

Kontion laaja näyttelyalue Nurmijärvellä on avoinna Vantaan Asuntomessujen aikana arkisin klo 11-18 ja la ̶ su klo 12 ̶ 18. 

Lisätietoja: Design Manager Petri Hiltula, p. 050 572 6031, petri.hiltula@kontio.fi tai myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen, p. 0500 508 019, olavi.kujanen@kontio.fi

Kuvapyynnöt: petri.hiltula@kontio.fi tai tiedottaja pirjo.kuisma@figuuri.fi, p. 040 554 3587.

Kontio Harunire: Kohde 14, osoite Rubiinikehä 27. Suunnittelu ja valmistus Kontiotuote Oy. Runkomateriaalina 205 mm lamellihirsi. Kerrosala 114 + 90 = 204 m² + lasitettu terassi 24 m², huoneistoala 87,5 + 82 = 169,5 m², 5 h + k + s.

KUTSU toimituksille: Lämpimästi tervetuloa lehdistöpäivänä 9.7.2015 tutustumaan Kontio Harunireen (kohde 14). Olavi Kujanen ja Jyrki Lepistön Kontiolta esittelevät kohdetta.

Liitetiedostot


Kontiotuote Oy
on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää noin 242 työntekijää. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli 50 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 15 prosenttia. Kontio-hirsitaloja toimitetaan yhtiön Pudasjärvellä sijaitsevalta tehtaalta vuosittain 20 maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. www.kontio.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs