Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Uusi Puu-Kuopio -arkkitehtuurikilpailussa haetaan ideoita moderniin puurakentamiseen

Miktech Oy

Uusi Puu-Kuopio -arkkitehtuurikilpailussa haetaan ideoita moderniin puurakentamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2013 klo 12:56
Julkaisija: Miktech Oy

Kuopiossa käynnistyy 1.1.2014 opiskelijoille suunnattu Uusi Puu-Kuopio -arkkitehtuurikilpailu. Kilpailussa haetaan tuoreita ideoita moderniin puurakentamiseen sekä Kuopion ruutukaavakortteleiden täydennysrakentamiseen. Kilpailuaika päättyy 1.4.2014.

Uusi Puu-Kuopio -kilpailulla halutaan innostaa arkkitehtiopiskelijoita ideoimaan modernia puurakentamista kaupunkialueella. Kilpailu koskee Kuopion historiallisten rännikatukortteleiden rakentamattomien tonttien suunnittelua. Uusia ja ennakkoluulottomia näkemyksiä haetaan mm. seuraaviin teemoihin:

-          Mitä on kaupunkimainen pientaloasuminen urbaanissa ympäristössä?

-          Miten hyödyntää modernia puurakentamisteknologiaa luotaessa uutta suomalaista asuntoarkkitehtuuria?

-          Millainen pientalotyyppi houkuttelee kaupunkiasumisesta kiinnostuneita asukkaita?

-          Miten sovittaa oma ratkaisu historialliseen rännikatumiljööseen ja kaupunkikuvaan?

-          Kuinka ratkaistaan pysäköinti ja luodaan viihtyisä piha-alue korttelin kaikille asukkaille?

Arkkitehtuurikilpailun järjestävät Kuopion kaupunki, Savonia AMK ja Miktech Oy:n koordinoima puutuotealan ja puurakentamisen kasvu- ja kehittämisohjelma Eastwood 2014. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat mm. Suomen arkkitehtikoulujen professorit Hannu Huttunen (Aalto Yliopisto), Hannu Tikka (Tampereen teknillinen yliopisto) ja Jouni Koiso-Kanttila (Oulun yliopisto) sekä TEM:in puurakentamisohjelman kehittämispäällikkö Markku Karjalainen. Kilpailun voittajat palkitaan rahallisesti, palkinnot lahjoittavat Jeld-Wen Oy, Vivola Oy, Keitele Group, Puuinfo Oy ja Lameco LHT Oy.

Lisätiedot:

Aki Hakala, ohjelmajohtaja, Miktech Oy, 0440 361 624, aki.hakala@miktech.fi

Janne Repo, arkkitehti, Savonia AMK, 040 5353231, janne.repo@savonia.fi

Liitetiedostot

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

EASTWOOD 2014 on puutuotealan ja puurakentamisen kasvu- ja kehitysohjelma, jonka tärkein tehtävä on tukea puualan tuotanto- ja palveluyritysten sekä puurakentamisen kilpailukyvyn kehittämistä. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, kunnat ja yritykset. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. Muut osarahoittajat ovat Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs