Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Uusi ovikonsepti valtaa alaa

Muotolevy

Uusi ovikonsepti valtaa alaa

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2013 klo 09:16
Julkaisija: Muotolevy


Euroopassa 1980-luvun lopulla suosituiksi tulleet seinän sisään piiloutuvat liukuovet ovat tulossa Suomeen. Nummelalainen Muotolevy on toimittanut tämän vuoden alkupuoliskolla Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmiä noin 200 eri projektiin, pääasiassa kerros-, rivi- ja omakotitaloihin.


”Kuluttajakauppa tehostuu tänä kesänä, kun Eclisse Pocket Door -tuotteet tulevat myyntiin K-Rautaan ja Rautioihin. Heidän kanssaan on myös yhteislanseeraus Hyvinkään Asuntomessuilla”, sanoo Muotolevyn kaupallinen johtaja Jarkko Kuisma.

”Varsinaista Eclisse-liukuoville suunniteltua talomallia ei ole vielä markkinoilla, mutta useat talovalmistajat tarjoavat Eclisseä asukasmuutostuotteena”, Kuisma sanoo

Suunnittelijayhteistyö talotehtaiden kanssa on ollut vilkasta ja ensi vuonna odotetaan ensimmäisiä talomalleja, joiden tilankäyttö on suunniteltu tehokkaammaksi Eclisse-liukuovilla.

Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmä on markkinoiden ainoa, jossa järjestelmän osat ovat vaihdettavissa ja huollettavissa seinää purkamatta, mikä on useiden rakennusliikkeiden ehdoton vaatimus. Tuote täyttää EN1527 standardin 100 000 syklin vaatimuksen ja sillä on 12 vuoden takuu.

Pocket Door -liukuovet sopivat hyvin asuinrakennusten välioviksi ja kohteisiin, joissa pyritään esteettömään liikkumiseen. 100 m2:n asunnosta yli 8 m2 vapautuu hyötykäyttöön käytettäessä seinän sisään liukuvia ovia.

”Kun ne tulevat mukaan asuntoprojektiin jo suunnittelun alkuvaiheessa, on mahdollista vähentää neliöitä ja taata kuitenkin sama asumisväljyys”, Muotolevyn markkinointipäällikkö Markus Merinen sanoo.

Pocket Door -liukuovijärjestelmän teräskehykset tulevat italialaiselta Eclisseltä, joka on Euroopan johtava seinänsisäisten liukuovijärjestelmien toimittaja. Muotolevy on valinnut Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmien ovitoimittajaksi suomalaisen Fenestran.

”Kaikki Pocket Door -liukuovijärjestelmiin tulevat ovilehdet valmistetaan Suomessa. Ne on valittu Fenestran saranaovimallistosta, jotka he tekevät Eclisse-kokonaisuuteen sopiviksi liukuoviksi”, sanoo Merinen. Joissakin yksittäistapauksissa käytetään muiden ovivalmistajien malleja.

Aktiivinen yhteistyö onnistumisen edellytys

Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmät ovat Muotolevylle uusi tuoteryhmä. Merinen uskoo myynnin kasvavan voimakkaasti lähivuosina. Ne ovat myös yksi tämän kesän Hyvinkään Asuntomessujen näkyvimmistä uutuustuotteista.

Ovikonseptin yleistyminen edellyttää Merisen mukaan aktiivista yhteistyötä suunnittelijoiden, talotehtaiden ja rakennusliikkeiden kanssa.

Suurin haaste onkin Kuisman mukaan uuden ajattelutavan lanseeraaminen ja sovelluksen tunnetuksi tekeminen suunnittelijoille ja rakentajille.

”Myös kuluttajia pitää informoida, että he osaavat vaatia uudenlaisia ratkaisuja ostamiinsa asuntoihin tai rakentamiinsa taloihin”, Merinen sanoo.

Uusi trendi rakentamisessa

KivenHerra-messutalon Hyvinkäälle suunnitelleen rakennusarkkitehti Osmo Knaapin mukaan toiminnallisuus ja muunneltavuus ovat tämän hetken rakentamisen vahva trendi. Eclisse Pocket Door -liukuovijärjestelmä tukee hyvin tätä tavoitetta.

”Uusien innovaatioiden hyödyntäminen tekee asukkaiden arjesta toimivampaa ja lisää asumisen viihtyisyyttä. Myös tilankäyttö helpottuu”, hän sanoo.

KivenHerra-messutalon asukkaat Pia ja Kimmo Saharinen ovat tyytyväisiä. ”Mietimme suunnitteluvaiheessa, että haluaisimme saada uuteen taloomme muutaman avaruutta lisäävän ja tilaa tiukoissa paikoissa säästävän liukuoven. Sopiva ratkaisu löytyi vasta viime hetkillä, kun tutustuimme Eclisse Pocket Dooriin”, Kimmo Saharinen sanoo.

”Ratkaisu vaikuttaa koko talon suunnitteluun. Se on otettava huomioon muun muassa huonemitoituksessa ja sähkösuunnittelussa, koska Eclisse Pocket Door -teräskehys tulee osaksi väliseinärunkoa ja mahdollistaa näin ovien liukumisen seinän sisälle ”, hän sanoo.

Kaikkiaan kuudessa Hyvinkään Asuntomessujen rakennuskohteessa on Eclisse Pocket Door -liukuovet.

Muotolevy yrityksenä

Kasvuhakuisen Muotolevy konsernin liikevaihto oli viime vuonna 17,8 miljoonaa euroa. Kuisman mukaan tänä vuonna tavoitellaan 18,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Henkilökuntaa on noin 60.

Muotolevyn Euroopasta maahantuodut rakennustuotteet täydentyvät paikallisella räätälöidyllä tuotannolla. Noin puolet konsernin liikevaihdosta koostuu suomessa valmistetuista tuotteista. Nummelassa sijaitsevassa 9 000 m2:n tehtaassa valmistetaan Muotolevy Tilaratkaisujen järjestelmäseinät ja Muotolevy Rakennustuotteiden ML-teräsrankajärjestelmän tuotteet. Lisäksi Muotolevyn tytäryhtiö Planson United Oy valmistaa metalliset alakattojärjestelmät ja erikoisrakenteet Nummelan tehtaassa.

Yhtiö on keskittynyt kuiva- ja kevytrakentamisen ratkaisuihin jotka jakautuvat kahteen pääluokkaan, Rakennustuotteisiin sekä toimistojen Tilaratkaisuihin. Muotolevy Rakennustuotteet -valikoimaan kuuluvat mm. rakennus- ja julkisivulevyt sekä niiden kiinnitys- ja runkojärjestelmät, sekä Pocket Door -liukuovet. Tilaratkaisut tarjoaa muuntojoustavia seinä- ja alakattojärjestelmiä toimistoihin sekä julkisiin tiloihin. Tilaratkaisut -palvelukokonaisuus sisältää suunnittelun, asennuksen ja muutostyöt.

Lisätiedot: Jarkko Kuisma, kaupallinen johtaja, +358 40 5477 466, jarkko.kuisma@muotolevy.fi

Linkki Eclisse Pocket Door -liukuovi kuva-arkistoon: https://www.dropbox.com/sh/p8bn2no1o4a1l03/xTi2Ceb2pu#/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs