Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Uusi opas ja asuntomessut neuvovat rakentamisen viisaissa valinnoissa

RTT ry:n Muuratut rakenteet -ryhmä

Uusi opas ja asuntomessut neuvovat rakentamisen viisaissa valinnoissa

Julkaistu: 07.06.2010 klo 11:00
Julkaisija: RTT ry:n Muuratut rakenteet -ryhmä

Uusi opas ”Kivempi tulevaisuus – asumisen viisaat valinnat” on ilmestynyt.

 

Uusi opas ”Kivempi tulevaisuus – asumisen viisaat valinnat” on ilmestynyt. Se neuvoo rakentajaa oikeissa valinnoissa, kun tavoitteena on rakentaa kestävä koti, joka kuluttaisi ympäristöä ja energiaa mahdollisimman vähän ja olisi lisäksi turvallinen, viihtyisä ja arvonsa säilyttävä investointi.

Talo on aina useamman materiaalin ja teknisten toimintojen kokonaisuus. Siksi kannattaa valintoja tehdessä ottaa huomioon muun muassa materiaalien pitkäaikaiskestävyys, terveellisyys ja ääneneristys.

Pientalon elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista noin 80–90 prosenttia kertyy käytössä. Suurin päästöjen aiheuttaja on energiankulutus, johon voidaan vaikuttaa suuresti runkoratkaisulla. Esimerkiksi kivirakenteisen talon massiivista runkoa hyödyntämällä voidaan säästää lämmitykseen tarvittavaa energiaa 3–14 prosenttia ja jäähdytykseen tarvittavaa energiaa jopa 50 prosenttia.

Oppaan on tuottanut Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n Muuratut rakenteet -yritysryhmä. Opasta voi selata ja tilata osoitteessa www.kivitaloinfo.fi. Opas on pdf-muodossa myös tämän tiedotteen liitteenä.

 

Yhdeksän hyvää esimerkkiä

 

Rakentamisen ja asumisen viisaisiin valintoihin voi tutustua myös tämän kesän asuntomessuilla Kuopiossa. Arkkitehtuurin monimuotoisuus ja kivirakentamisen monipuolisten etujen hyödyntäminen tulevat hyvin esille Muuratut rakenteet -yritysryhmän materiaaleista valmistetuissa messutaloissa.

Niitä ovat Wienerberger Oyj:n  Terca Tiilitalo Kotikallio (205 m²), Tiilerin Törmäpääsky (161 m²), Jämerä-kivitalot Oy:n Jämerä-Aatos (140 m²), Basso Building Systems Oy:n Bassotalo villa Oliver (250 m²), Lammi-Kivitalojen Villa Valo (344 m² +33 m² ), K-rauta Naumasen Lakka-talo (311 m²), Jämerä-kivitalojen Jämerä-Lumi (169 m²), Lujabetoni Oy/Luja-kivitalon  Luja Starkki -talo (145 m²) sekä Carlson Oy:n Talo Helmi (Luja talo, 241,5 m² + 40 m²).

Suurin osa näistä kohteista kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan. Joskus valinnoissa on saatettu painottaa muita asioita kuin energiatehokkuutta esimerkiksi korkeita huonetiloja ja isoja ikkunoita. Tällöin talo ei välttämättä täytä parhaan luokan vaatimuksia.

Nämä kaikki yhdeksän kivirakenteista taloa sopii erinomaisesti messujen teemoihin: ”Hyvinvointia ja elämänlaatua – hyvä kaupunkikoti järven rannalla” sekä ”Matalaenergiatalot – edullista asumista ympäristöä säästäen”.

Asuntomessut järjestetään Kuopion Saaristokaupungissa sijaitsevalla asuinalueella nimeltä Lehtoniemen Helmi. Messut ovat avoinna 16.7.–15.8.2010.

 

Lisätietoja

 

Tuoteryhmäpäällikkö Tiina Suonio

Rakennustuoteteollisuus RTT ry

gsm 050 466 0297

tiina.suonio@rakennusteollisuus.fi

 

www.kivitaloinfo.fi

 

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs