Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » UUDENLAISET SORMISUOJARATKAISUT SEKÄ TIIVISTEKYNNYSRATKAISUT NYT SUOMESSA

Raitatuote

UUDENLAISET SORMISUOJARATKAISUT SEKÄ TIIVISTEKYNNYSRATKAISUT NYT SUOMESSA

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 11:00
Julkaisija: Raitatuote

Esteettömän liikkumisen parantamiseen erikoistunut Raitatuote Oy tuo markkinoille uudenlaisen sormisuojaratkaisun, jollaisia Suomessa ei aiemmin ole ollut tarjolla. Modernit sormisuojaratkaisut on kehittänyt ja valmistanut saksalainen Athmer, joka on alan johtava eurooppalainen yritys.

”Lisäsimme sormisuojat tuotevalikoimaamme kasvavan kysynnän vuoksi. Sormisuojia on ollut käytössä Suomessa aiemminkin, mutta ne ovat tekniseltä toteutukseltaan erilaisia kuin Athmerin sormisuojat. Markkinoilla oli kysyntää teknisesti laadukkaammalle ja visuaalisesti erilaiselle ratkaisulle”, sanoo Raitatuotteen tuoteryhmäpäällikkö Perttu Salonen.

Sormisuojaus ennaltaehkäisee tehokkaasti muun muassa lapsien ja vanhuksien sormivammoja, koska se estää työntämästä sormia oven saranapuolen väliin. Sormisuojaukset sopivat paitsi päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin ja muihin julkisiin tiloihin myös koteihin.

Suomessa on käytetty muovista valmistettuja sormisuojia päiväkotiympäristöissä ja ainakin metallioviteollisuudessa on sormisuojausta yritetty parantaa profiilin erilaisilla mitoituksilla.

”Suurimpien kaupunkien päiväkotien kiinteistöjen tarkastuslistoilla on yhtenä kohtana sormisuojaus. Tämä on merkkinä siitä, että sormisuojaus pyritään huomioimaan myös Suomessa kasvavassa määrin”, sanoo Salonen.

Saksassa vakuutusviranomaiset ovat laatineet päiväkodeille määräyksen (GUV-V S 2), joka sisältää vaatimuksen estää sormivammat ovilehden ja karmin välissä. Lisäksi Ranskassa ja Iso-Britanniassa on samansuuntaisia ohjeistuksia päiväkotirakennuksille.

Koneohjattujen käyntiovien kohdalla on voimassa eurooppalainen standardi EN 16005, joka velvoittaa oven valmistajan huolehtimaan sormien vahingoittumisen estämisestä.

EU:n direktiivit määrittelevät myös kiinteistön omistajalle vastuuta sormisuojauksen suhteen.

Jos oven omistaja haluaa noudattaa EU:n puitedirektiiviä työturvallisuudesta ja työterveydestä (89/391/ETY), sormisuojaratkaisut täytyy jälkiasentaa oviin, jotta voidaan taata turvallinen työympäristö.

Athmerin sormisuojat sopivat lähes kaikkien ovivalmistajien oviin

Athmerin sormisuojavalikoima jakaantuu kahteen pääryhmään. Karmipuolen (oven sisäpuolelle) suojausratkaisu on toteutettu alumiiniprofiililla, jonka sisällä on synteettisestä kankaasta valmistettu rullakangas. Kun ovi avataan, kangas tulee esille ja peittää tehokkaasti oven ja karmin välisen raon. Kun ovi suljetaan kangas rullaantuu takaisin profiilin sisälle.

Oven saranapuolelle (oven ulkopuolelle) asennetaan alumiiniprofiili, joka estää sormen pääsyn ovilehden ja karmin väliin. Alumiiniprofiilit ovat saatavissa kaikissa RAL-sävyissä, jolloin ovilehti, karmi sekä sormisuojaprofiili muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Lisäksi rullakankaassa on useita vakiosävyjä.

Athmerin sormisuojan asentaminen on helppoa ja nopeaa. Laadukas toteutus lisää suojan käyttöikää, jolloin huoltokäyntien määrä on pieni. Suurin osa malleista on läpäissyt 1 000 000 kerran rasitustestin (MPA NRW). Maksimipituus on 2 500 mm (NR-26 w-proof, NR-30 ja NR-38). Oven aukeamiskyky on täydet 180 astetta. Rullakangas on helppo pitää puhtaana.

Athmerin sormisuojaratkaisuja on saatavana lähes kaikkien ovivalmistajien saranallisiin käyntioviin, heiluri- ja liukuoviin sekä automaattikäyntioviin. Sormisuojauksen voi tehdä myös jälkiasennuksena.

Saranallisiin käyntioviin sormisuojat voidaan asentaa sekä saranapuolen ulkopuolelle että karmipuolen sisäpuolelle.

Karmipuolen sormisuojavaihtoehtoja on neljää eri mallia.
Useimpiin oviin – myös lasioviin – soveltuva sormisuojamalli, NR-25 on läpäissyt rasitustestin, jossa oven avaus- ja sulkemiskertoja on yhteensä 1 000 000.

Sormisuoja NR-26 W-Proof on tarkoitettu ulko-oviin. Se soveltuu Suomen vaativaan ilmastoon. Se toimii -20C - +50C lämpötiloissa. Se sietää erinomaisesti myös vettä, lunta, jäätä, mutaa, likaa ja UV-säteilyä.

Karmipuolen kaksi muuta sormisuojavaihtoehtoa ovat NR-30 ja NR-38. Myös ne soveltuvat useimpiin ovimalleihin. Valikoimassa on runsaasti kangas- ja alumiiniprofiilien värivaihtoehtoja. Tilauksesta kankaaseen saa myös oman räätälöidyn printtikuvion.

Saranapuolen sormisuojissa on yhteensä kuusi eri vaihtoehtoa puu-, teräs- ja alumiinioville.

Heiluri- ja liukuoville tarkoitettu Swing Guard -sormisuojan voi tehdä pinta-asennuksena nopeasti ja helposti tai upotettuna asennuksena.

Lisätietoa: http://www.raitatuote.fi/wp-content/uploads/2013/09/Raitatuote_Sormisuojat_www.pdf

Kuva-aineistoa sormisuojat:
https://www.dropbox.com/sh/ndeu5sr3j9vri9r/AAC5gTN5u9tfL5BhusoEwi5ya?dl=0

 

Tiivistekynnykset

Asumisturvallisuutta ja esteetöntä liikkumista parantamaan tarkoitettuja Raitatuote Oy:n tiivistekynnyksiä saa nyt kaikkiin ovimalleihin. Tuotteiden kehittäjä ja valmistaja on saksalainen Athmer.

Raitatuote Oy on jo useiden vuosien ajan myynyt tiivistekynnyksiä Suomessa.

”Yhteistyö Athmerin kanssa aloitettiin, koska tuotevalikoima oli hyvin kattava, laatu korkea ja hintataso kilpailukykyinen”, sanoo Salonen.

Tiivistekynnyksiä käytetään lähes kaikissa ovityypeissä. Pääsyyt käyttää tiivistekynnystä ovat savun pääsyn estäminen huoneesta toiseen, äänen eristäminen tai kynnysvapaan tilan rakentaminen esimerkiksi sairaaloissa.

Tyypillisiä tiivistekynnysten käyttökohteita julkisessa rakentamisessa ovat hotellit, sairaalat, koulut, päiväkodit, vanhainkodit ja toimistorakentaminen.

Salosen mukaan julkisissa sisätiloissa on esteettömyys otettu huomioon kasvavassa määrin. Tämä lisääkin hänen mukaansa tiivistekynnysten kysyntää Suomessa.

Tiivistekynnys tarjoaa helppokulkuisen ratkaisun, kun halutaan saada esteetön pääsy huoneesta toiseen ilman lattiassa olevaa kynnystä. Toiminta perustuu palamattomaan kumitiivisteeseen, joka laskeutuu lattiaa vasten oven sulkeutuessa. Athmer tiivistekynnysten äänieristävyys on erinomainen.

Tiivistekynnys voidaan asentaa sarana- ja liukuoveen sekä lasiliukuoveen. Kaikki ovimateriaalit kuten metalli, puu ja lasi ovat mahdollisia.

Kynnysmallien valikoimassa on yhteensä 18 eri ominaisuuksin rakennettua mallia. Käytettävä kynnysmalli määritellään yleisimmin uuden kohteen suunnitteluvaiheessa, mutta sitä käytetään myös korjaus- ja saneerauskohteissa.

Kaikki vakiovalikoiman tiivistekynnykset toimitetaan suoraan Raitatuotteen varastosta.
Tiivistekynnykset ovat läpäisseet 1 000 000 avaus- ja sulkemiskerran rasitustestin.

Lisätietoa:

Perttu Salonen, tuoteryhmäpäällikkö, puh. 0400 280 378, perttu.salonen@raitatuote.fi
Pasi Utriainen, myynti, puh. 050 466 5428, pasi.utriainen@raitatuote.fi

http://www.raitatuote.fi/wp-content/uploads/2013/09/Raitatuote_Tiivistekynnykset_final_web.pdf

Kuva-aineistoa tiivistekynnykset:

https://www.dropbox.com/sh/3yqfrd5aclj0k3r/AAAiU0j_iNCX3yIWcvJhbP4ja?dl=0

Raitatuote Oy on Muotolevy-konserniin kuuluva laadukkaiden eurooppalaisten helatuotteiden maahantuoja. Tuotevalikoima sisältää saranat puu- ja metallioville, liukuovilaitteet, tiivisteet, palotiivisteet ja tiivistekynnykset. Asiakaskunta koostuu pääasiassa kotimaisesta ovi- ja ikkunateollisuudesta sekä teräsrakenne- ja laivanrakennusteollisuuden osaajista.
www.raitatuote.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs