Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Uponor uudisti lattialämmityksen: Nyt loppui turha säätäminen

Uponor

Uponor uudisti lattialämmityksen: Nyt loppui turha säätäminen

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2016 klo 09:15
Julkaisija: Uponor

Uponorin Smatrix Wave PLUS on uuden ajan lattialämmityksen säätöjärjestelmä. Turha säätäminen loppuu, kun järjestelmä reagoi automaattisesti ja nopeasti lämpötilan vaihteluihin. Langaton Smatrix on helppo ja nopea asentaa myös vanhaan vesikiertoiseen lattialämmitysjärjestelmään. Langattomat huonetermostaatit voi sijoittaa vapaasti huonetilaan ja koko järjestelmää voi hallita kosketusnäytöllisen käyttöpaneelin avulla. Uutta on myös U@home-sovellus, joka mahdollistaa lämmityksen ohjaamisen puhelimen tai tietokoneen avulla.

Lattialämmityksen uudet ratkaisut

Uponorin uudet ratkaisut säästävät aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Taipuisat putket helpottavat lattialämmityksen asennusta ja tehtaalla valmiiksi esikasatut jakotukit nopeuttavat asennustyötä. Asennus sujuu entistä nopeammin ja lisäksi irtotavaran määrä työmaalla vähenee.

-Asukkaalle edut näkyvät jo asennusvaiheessa. Asennus saadaan kerralla valmiiksi ja huoltokäyntien määrä vähenee, koska putkipiirien tasapainotus hoituu automaattisesti. Turha säätäminen jää sekä asentajalta että käyttäjältä pois, Uponorin tuotepäällikkö Mikko Nieminen painottaa.

Myös saneerauskohteissa voidaan ottaa kaikki hyöty irti Uponorin uudesta järjestelmästä. Vanhoihin lattialämmityksen jakotukkeihin vaihdetaan Retrofit-toimilaitteet, jotka yhdistetään uuteen säätöjärjestelmään.

Lisää asumismukavuutta Smatrixilla
Eurooppalaisessa laitevalmistajien testauksessa[1] oli mukana 12 valmistajan lattialämmitysjärjestelmiä. Selvityksen mukaan Uponor Smatrix Wave Plus optimoi lämpötilan testatuista säätöjärjestelmistä parhaiten. Asumismukavuuden kannalta tulos on merkittävä, sillä lattialämmitys pysyy tasaisempana ja järjestelmä reagoi nopeasti ja automaattisesti muuttuviin lämpötiloihin. Jos käytössä on maalämpöpumppu, Smatrix Wave Plus ohjaa dynaamisesti maalämpöpumpun lämpökäyrää parantaen sen hyötysuhdetta. Smatrix on ratkaisu energiatehokkaaseen lämmitykseen sekä viilennykseen.

Vähemmän johtoja, enemmän mahdollisuuksia
Langattomat huonetermostaatit voi sijoittaa joustavasti ilman sähkökytkentöjä ja niiden paikkaa voi vaihtaa tarpeen mukaan. Kosketusnäytöllisellä käyttöpaneelilla koko järjestelmän hallinnointi on helppoa yhdestä paikasta. U@home-sovelluksen myötä se onnistuu myös etänä.   

−Mielenkiintoinen uutuus on U@home-etäkäyttösovellus. Järjestelmän toimintoja voi seurata ja säätää älypuhelimella tai tietokoneella. Esimerkiksi lomalta paluu on miellyttävämpää, kun lämmityksen säädöt voi tehdä jo matkalta. Vaihtoehtoisesti lomasäädöt voi tehdä ennakkoon käyttöpaneelista. Mobiiliapplikaatio on saatavissa tällä hetkellä Android- ja iPhone -puhelimiin, tai sitä voidaan käyttää nettiselaimella, kertoo Uponorin Mikko Nieminen.

Lisätietoja:

Uponor Suomi Oy
tuotepäällikkö Mikko Nieminen
puh. 020 129 2684
mikko.nieminen@uponor.com


[1] Eu.bac = European Building Automation and Controls Association.  www.eubaccert.eu/licences-by-criteria.asp

Liitetiedostot

Uponor on yksi johtavista asuin- ja liikerakennusten sisäilmasto- ja käyttövesijärjestelmien toimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Pohjois-Euroopassa Uponor on myös merkittävä yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmien toimittaja. Uponorissa työskentelee yhteensä noin 4000 henkilöä 30 maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 ylitti miljardi euroa. Uponorin osake on listattu NASDAQ Helsingissä. Lisätietoja: uponor.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs