Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Tutkimustiedosta käytäntöön - Tonttulan innovaatiotyöpaja kokosi yhteen osaamista valtakunnallisesti

Hullu Poro Oy

Tutkimustiedosta käytäntöön - Tonttulan innovaatiotyöpaja kokosi yhteen osaamista valtakunnallisesti

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 09:00
Julkaisija: Hullu Poro Oy

 

Tonttulan piparkakkutalo

Tonttulassa järjestettiin viime viikonloppuna innovaatiotyöpaja, johon osallistui kunnioitettava joukko eri alojen huippuosaajia. Lapin Yliopiston, Luonnonvarakeskuksen, Lapin ammattikorkeakoulun, Lapin ammattiopiston, Revontuliopiston, innovaatioyritysten ja Hullu Poro Oy:n ammattilaiset yhdistivät tietonsa ja taitonsa lappilaisen matkailun edistämistä varten. Työpajassa kehitettiin yhteistyötä yritysten, oppilaitosten ja tutkimustahojen välille. Innovaatiotyöpaja oli Hullu Poro Oy:n koolle kutsuma ja sen antia tullaan viemään käytäntöön Tonttulan elämyskylän palveluissa.

 Ääni- ja valomaailman suunnittelu on iso osa kokonaiselämystä. Siksi Lapin yliopiston ääni-ilmaisun tutkijoita ja opiskelijoita yhdessä alan palveluita tarjoavan Electro Wavesin ja Hullu Poron tekniikan kanssa muodostivat oman työryhmän. Teknologian valjastamisessa elämysmatkailun osaksi on hyödynnetty mm. Lapin yliopiston Äärisää- ja Lumi arktisen resurssina -hanketta.

Tonttula pohjautuu tarinoihin. Alkuperäinen tarina on herännyt eloon brittiläisen dramaturgian professori Allan Owensin avustuksella. Sen ympärille kehitellään näytelmää Revontuliopiston ja Hullu Poron kesken. Tonttujen ja maahisten salaisuuksia, tietäjän viisauksia ja niiden käytännön toteutusta työstetään Lapin ammattikorkeakoulun matkailualan, Lapin ammattiopiston ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa.

Elämyskylän visuaalisuus tonttujen asuja ja rakennuksia myöten on pitkäjänteisen työn tulosta. Ympäristön visuaalinen suunnittelu, kädentaidot yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa käsitöiden ja ympäristötaiteen suunnittelun sekä toteutuksen. Näissä innovaatioyrittäjien ja oppilaitosten opit ja yhteistyö ovat kullan arvoisia.

Elämysmetsän rakentamisessa Luonnonvarakeskus on ollut aktiivisesti mukana. Hullu Poro on ollut Luken ja Kittilän elinkeinoyhtiö (Kideve) Voimametsät hankkeessa jo vuonna 2015. Tästä yhteistyöstä on jo suunniteltu ja osittain toteutettu pakurikääpäymppäyksiä, puolukkapelto ja yrttiviljelmiä.

Innovaatiotyöpajan päällimmäinen fokus oli tuoda yhteen ja saattaa käytäntöön tutkimustyö, oppilaitokset ja innovaatioyritykset, jotka tuotteistavat teoreettisen tiedon yritys- ja matkailusektorin hyödynnettäväksi.

 

Lisätietoja:

Sanna Törmi
Tuottaja, Tonttulan elämyskylä
p. 050 3153014                            
sanna.tormi@hulluporo.fi

Hullu Poro on aito lappilainen monipuolinen, joustava ja luotettava yritys, joka tuottaa hyvällä meiningillä asiakkailleen ainutlaatuisia elämyksiä. Hullu Poron omistaa Päivikki Palosaari.

Levi Center Hullu Poro on 400 pehmeää petiä, 1300 laadukasta kokouspaikkaa, 15 erityylistä ravintolaa, 4000 tunnelmallista ravintolapaikkaa, 90 hemmottelevaa hoitoa,90 huippuesiintyjää vuodessa.

Tonttulan elämyskylä on kansainvälisille matkailumarkkinoille vahvasti tähtäävä tarinoihin, mytologiaan ja lappilaiseen kulttuuriin pohjautuva matkailukohde Levin läheisyydessä.

HULLU PORON ARVOT
* LAPPILAINEN: kunnioitamme Lapin luontoa ja kulttuuria
INNOVATIIVINEN: kyseenalaistamme ja kehitämme alati uutta
* VASTUULLINEN: lunastamme lupauksemne
ELÄMYKSELLINEN: tuotamme fiiliksiä, makuja ja soundeja

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs