Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Turvalliset infratyömaat 2015 valittu

Rakennusteollisuus RT

Turvalliset infratyömaat 2015 valittu

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2016 klo 11:10
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

INFRA ry:n Turvallinen infratyömaa 2015 -kampanjan parhaat ovat selvillä.

Maanalainen rakentaminen -sarjan voitti Lemminkäisen kalliorakentamistyömaa Espoon Blominmäen jätevedenpuhdistamon urakassa. Toisen ja kolmannen sijan vei Skanska Infra louhintatyömaillaan Blominmäessä ja Länsimetro-hankkeessa.

Maanpäällinen rakentaminen -sarjassa palkittiin kunkin aluehallintoviraston alueelta kolme parasta työmaata. Lisäksi myönnettiin kunniamaininta työmaille, joiden MVR-mittaustulos oli 95 % tai yli.

  • Etelä-Suomen paras oli ABC Tikkurilan purku- ja maankunnostusurakka, urakoitsijana Lemminkäinen Infra. Konevuori ja Kreate ylsivät myös kolmen kärkeen.
  • Länsi- ja Sisä-Suomessa voiton vei Destian urakoima kiertoliittymä Vaasassa. Lemminkäinen Infra oli toinen ja NCC Roads kolmas.
  • Lounais-Suomessa koko kolmen kärjen muodostivat Destian työmaat, voittoisimpana Isomäen risteyssilta vt 8:lla Porissa.
  • Pohjois-Suomessa Destia ylsi voittoon Vaalankurkun siltakorjauksella. Destia sai myös kakkossijan. Kolmas oli Skanska Infra.

Kunniamainintoja jaettiin Destialle, Lemminkäinen Infralle ja E.M.Pekkiselle.

Ruusuja ja risuja

Turvallisuustaso oli hyvä kaikilla INFRA ry:n kampanjassa mukana olleilla työmailla. Parhaassa kunnossa olivat ajo- ja kulkuväylät. Työntekijöiden tunnistekortit olivat hyvin näkyvillä. Eniten parannettavaa oli työmaiden järjestyksessä ja varastoinnissa, nostoapuvälineissä, peruutuskameroissa ja silmäsuojainten käytössä.

Työmaiden turvallisuustaso mitattiin MVR-mittauksella, jossa mittaaja kiertää työmaalla kirjaten ylös työturvallisuutta koskevat oikein- ja väärin-havainnot. MVR-taso on suhteellinen luku: oikein-havaintoja verrataan kaikkiin havaintoihin ja tuloksena on prosenttiluku. MVR-taso 95 % tarkoittaa, että 95 % mitatuista asioista on kunnossa. Kampanjaan osallistuneilla työmailla MVR-taso vaihteli välillä 70–100 %.

Kampanjassa turvallisuustason mittasivat aluehallintovirastojen tarkastajat MVR-mittarilla. Mittaukset olivat samalla osa normaalia tarkastustoimintaa.


Kampanjan tarkat tulostiedot ovat osoitteessa www.infra.fi
.

 

Lisätiedot:

  • Ari Kähkönen, INFRA ry, puh. 050 511 6770 
  • Jukka Hietavirta, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, puh. 040 762 5360


Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluu kaikkiaan viisi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Pinta ja LVI-tekninen urakointi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs