Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Turku haluaa laajentaa kävelykeskustan aluetta

Turun kaupunki

Turku haluaa laajentaa kävelykeskustan aluetta

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2016 klo 14:54
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kauppatorille on laadittu torisuunnitelma ja torin ympäristön kaduille on laadittu katusuunnitelmat, jotka mahdollistavat kauppatorin asemakaavan toteuttamisen. Maanalaiseen pysäköintilaitokseen on tulossa 600 - 800 uutta autopaikkaa ja katusuunnitelmissa poistuu vastaavasti kadunvarsilta noin 180 autopaikkaa. Kaupunki ei osallistu maanalaisen pysäköintilaitoksen investointikustannuksiin. Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta käsittelee keskustan ja kauppatorin kehittämistä kokouksessaan keskiviikkona 20.4.2016.

Suunnitelmien keskeinen ajatus on kävelykeskustan laajennus nykyiseltä kävelykadulta jokirantaan saakka. Yliopistonkatu on suunnitelmissa kaavan mukaisesti torin kohdalla kävelykatu ja Aurakatu ja Eerikinkatu ovat joukkoliikennekatuja. Kauppiaskadusta on tehty Maariankadun ja Läntisen Rantakadun välillä ns. kävelypainotteinen katu, jossa on torin kohdalla sallittu vain huoltoajo ja taksiliikenne.

Alueen tasokkaalla suunnittelulla, materiaalivalinnoilla ja toteutuksella haetaan ratkaisevaa parannusta Turun ydinkeskustan ilmeeseen, ympäristön laatutasoon ja koko Turun kaupungin vetovoimaisuuteen. Annettujen muistutusten ja lausuntojen vuoksi suunnitelmia on muutamissa kohdissa tarkistettu, muun muassa Kauppiaskadun Maariankadun puoleiseen päähän on lisätty 18 pysäköintipaikkaa, joista kaksi on invapaikkoja.

Kyse koko keskustan kehittämisestä

Kauppatorin ympäristöön laadituilla suunnitelmilla tavoitellaan keskustan kilpailukyvyn parantamista liike-elämän, kaupan, kulttuurin ja matkailun vetovoimaisena keskittymänä. Keskustan asemaa kaupunkilaisten yhteisenä viihtyisänä olohuoneena kehitetään ja kauppatorin miljöö kohotetaan arvoiseensa asuun.

Suunnittelussa on lähdetty ajatuksesta, että keskustan maanlainen pysäköinti on avainosassa keskustan kehittämisessä. Maanalainen pysäköinti mahdollistaa keskustan saavutettavuuden nykyistä vaivattomammin kaikilla liikkumismuodoilla, ja sen ansiosta katutilaa voidaan antaa aiempaa enemmän jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle. Näin muodostuu nykyistä laajempi kävelykeskusta, joka ulottuu yhtenäisenä kävelykadulta ja torilta jokirantaan asti.

Linja-autojen ajantasausta torilla vähennetään tulevaisuudessa linjastosuunnittelun ja digitaalisen liikenteenohjauksen keinoin. Henkilöautoliikenteen ohjaaminen pois torin ympäristöstä mahdollistaa myös turvallisemmat ja eheämmät pyöräilyreitit, joita pitkin voi saapua ydinkeskustaan.

Kauppatorin kaikki pintarakenteet, rakennukset, kalusteet, kulkureitit ja torikaupan olosuhteet parannetaan aivan uudelle laatutasolle. Katulämmitys toteutetaan siten, että osa siitä voidaan kytkeä pois päältä haluttaessa talven tunnelmaa.

Raitiotien varaus on otettu kauppatorin ympäristön suunnittelussa huomioon. Torin rakennukset ja kiinteät rakenteet kaduilla suunnitellaan siten, että ne mahdollistavat myöhemmin myös raitiotien rakentamisen.

Kauppatorin maanalaiset tilat vuokrataan 50 vuodeksi Turun Toriparkki Oy:lle 

Turun kaupunki vuokraa Turun Toriparkki Oy:lle kauppatorin maanalaisen pysäköinti- ja liiketilat pysäköintilaitoksen rakentamista varten 50 vuodeksi. Maanalaisten tilojen vuosivuokra on 70 000 euroa. Vuosivuokra on määritetty kahden auktorisoidun kiinteistöarvioijan antamien lausuntojen perusteella.

Turun Toriparkki Oy sitoutuu toteuttamaan vähintään 600 pysäköintipaikkaisen maanalaisen pysäköintilaitoksen ja vastaamaan kaikista pysäköintilaitoksen rakentamiskustannuksista ja toteuttamisriskeistä. Yhtiö luovuttaa kaupungille maanalaisesta pysäköintilaitoksesta 30 autopaikka torikauppiaiden käyttöön ja Kiinteistöliikelaitos on arvioinut ajo-oikeuksien arvoksi noin 384 000 euroa vuodessa. Kaupunki vuokraa yhtiöltä muut tarvitsemansa torikauppaa palvelevat maanalaiset tilat.

- Kaupunki ei missään tapauksessa osallistu maanalaisen pysäköintilaitoksen investointikustannuksiin, korostaa Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Kauppatorille toteuttavien kioskien ja muiden torirakenteiden rakennuttamisesta vastaa kaupunki. Rakennukset toteutetaan osapuolten välille perustettavan keskinäisen kiinteistöyhtiön lukuun siten, että pysäköintilaitosta palvelevat tekniset tilat tulevat Turun Toriparkki Oy:n kustannusvastuulle. Maanvuokrasopimussopimus raukeaa kokonaisuudessaan, jos torialuetta koskeva katusuunnitelma, vuokrasopimus tai pysäköintilaitoksen rakentamista koskeva rakennuslupa eivät saa lainvoimaa. 

Koska kauppatorin maanpäällinen ja maanalainen rakentaminen on käytännössä mahdollista tehdä vain samanaikaisesti, on maanvuokrasopimukseen kirjattu tavoitteeksi yhteinen rakentamiskokonaisuus. Jos kauppatorin uudistamisen ja pysäköintilaitoksen toteuttaminen toteutetaan yhteishankkeena, tulevat rakennuskustannukset jakautumaan siten, että kaupunki vastaa kauppatorin uudistamisen kustannuksista ja Turun Toriparkki Oy vastaa pysäköintilaitoksen, yhdystunnelien ja -käytävien ja mahdollisten liiketilojen rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Investointikustannusten rajapinta on pysäköintilaitoksen yläpohja, joka on noin metrin syvyydellä nykyisestä torin pinnasta. Kaikki maanalaiset osat sekä ajorampin, sisäänajon, yhdyskäytävät, Ortodoksisen kirkon pohjan vahvistuksen sekä pysäköintilaitoksen edellyttämät johtojen siirrot toteuttaa ja maksaa Turun Toriparkki Oy. Yhtiön kustannusvastuulle tulevat niin ikään porraskäytävät, hissit ja ilmastointi. Kaupunki toimii rakennuttajana ja maksajana kaikissa maanpäällisissä osioissa.

Turun Toriparkki Oy:n hallitus käsittelee maanvuokrasopimusta 20.4.2016 pidettävässä kokouksessa ja kaupungin on tarkoitus ratkaista kauppatoria koskeva kokonaisuus 9.5.2016 järjestettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Lisätiedot: Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, p. 050 5590 222, jarkko.virtanen@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs