Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Turku Energian tontin aluesuunnittelukilpailu

Turun kiinteistöliikelaitos

Turku Energian tontin aluesuunnittelukilpailu

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 13:39
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Turun kaupunki, Oy Turku Energia - Åbo Energi Ab ja TVT Asunnot Oy järjestävät 31.8.2015 – 21.1.2016 ilmoittautumiskutsukilpailun Turku Energian tontin ja entisten raitiovaunuhallien muodostaman alueen kehittämisen ideoimiseksi. Kilpailulla etsitään omaleimaisia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja alueen elinvoiman lisäämiseksi, maankäytön kehittämiseksi ja tulevan asemakaavamuutoksen suunnittelun tueksi.

Alueen uudisrakentamisella tavoitellaan kohtuuhintaisia ja monipuolisia asumismuotoja viereisen Linnanfältin alueen uudisrakentamisen jatkoksi. Alueen vanhalle rakennuskannalle pyritään löytämään uusia innovatiivisia käyttötarkoituksia, jotka tarjoaisivat myös työpaikkoja ja monipuolisia palveluja alueen asukkaille ja muille kaupunkilaisille. Mahdollisten matkailua palvelevien toimintojen sijoittumista alueelle ei myöskään ole poissuljettu.

Tavoitteena on rakentaa uutta ja vanhaa rakennuskantaa yhdistämällä tunnistettava ja yksilöllinen kokonaisuus, joka luo paikkaan sitoutuvaa hyvää ja kestävää kaupunkirakennetta.  Kaupunkikeskustan laajeneminen sataman suuntaan tukee osaltaan keskustan elinvoimaisuutta ja merellisyyttä.

Määräaikaan ilmoittautuneiden ja valintakriteerit täyttävien toimistojen/työ-ryhmien joukosta valitaan kutsukilpailuun neljä osallistujaa. Näistä kaikille hyväksytyn ehdotuksen laatineille ryhmille maksetaan palkkiona 15 000 euroa (+ alv). Lisäksi voittavan ehdotuksen jättänyt kilpailija saa 10 000 € (+ alv) palkintosumman.

Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy perjantaina 11.9.2015 klo 12.00.

Kilpailu pyritään ratkaisemaan helmikuun 2016 aikana.

Lisätietoa ja kilpailuasiakirjat löytyvät osoitteesta: www.turku.fi/turkuenergiankilpailu

Lisätietoa:
Arkkitehti Mika Rajala
Kiinteistöliikelaitos
+358 2 2624 664
mika.rajala@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs