Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Tornihotellin noenmustat seinät Parmalta

Parma Oy

Tornihotellin noenmustat seinät Parmalta

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2013 klo 14:12
Julkaisija: Parma Oy

Suomen suurin betonielementtien valmistaja Parma Oy toimittaa ensi vuonna valmistuvan Tampereen Tornihotellin betonirungon. 26-kerroksisen hotellin seinärakenteista tulee kantavat niin, että ulkoseinät toimivat osaltaan jäykistävinä rakenteina.

- Runkoelementtien kehitystyö aloitettiin jo neljä vuotta sitten. Tähän ratkaisuun päädyttiin muun muassa siksi, että rakenne on valmiimpi ja tiiviyden suhteen luotettavampi kuin esimerkiksi teräskasettijärjestelmä, kertoo myyntipäällikkö Juhani Toivonen Parmasta.

Parma tuottaa rakennukseen julkisivuelementit, kantavat väliseinät sekä katon ontelolaatat. Tampereen rautatieaseman viereen Tullin alueelle tuleva rakennus on valmiina korkeampi kuin näköetäisyydellä sijaitseva hotelli Ilves.

Parma on tehnyt hankkeen alkumetreiltä lähtien yhteistyötä projektinjohtourakoitsijana toimivan SRV Rakennus Oy:n kanssa.

- Ottamalla mukaan betonielementtitoimittajan ja heidän erikoisosaamisensa, on voitu tutkia erilaisia betonielementtijulkisivuja ja varmistaa korkealaatuiset ja kokonaistaloudelliset ratkaisut, projektipäällikkö Juho Varelius SRV:ltä toteaa.

Veturitallit täydentävät kokonaisuutta

Valmistuvan tornihotellin juuressa sijaitsevat museoviraston suojelemat veturitallit. Niistä toiseen sijoitetaan valmistuvan hotellin ravintolatoiminnot. Tornihotellin suunnitelleen  oululaisen arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy:n Sampo Valjus pitää Parman julkisivuelementtiä pinnaltaan erityisen sopivana tornihotelliin.

- Pinta on mustaa hienopesubetonia. Se tuo mieleen vanhan veturihallin nokisen piipun. Se sopii tähän kulttuurihistorialliseen ympäristöön erittäin hyvin, Valjus sanoo.

Tornihotellin runkoelementit tehdään Parman Kangasalan tehtaalla ja ne toimitetaan vuoden 2013 loppuun mennessä.

Tornihotelliin tulee reilun 300 huoneen majoitustilat sekä ravintola- ja kokoustilat. Kerroksia tulee myös maan alle. Rakennustöiden on tarkoitus valmistua vuoden 2014 lopulla. Hotellin toiminnasta vastaa sen valmistuttua Sokotel Oy.

Lisätietoja:     Myyntipäällikkö Juhani Toivonen, p. 020 577 5206

                      Markkinointipäällikkö Petri Kähkönen, p. 020 577 5532 

 

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2011 liikevaihto oli noin 160 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 750 henkilöä.

Parma kuuluu Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja. Consolis toimii 25 maassa, liikevaihto on noin 1,4 miljardia euroa ja henkilökuntaa noin 11 000.

 

www.parma.fi

www.consolis.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs