Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » TIMO KAUKOSEN PARANEMINEN EDISTYY VAUHDILLA INFRAPUNASAUNAN AVULLA

Saunakeskus

TIMO KAUKOSEN PARANEMINEN EDISTYY VAUHDILLA INFRAPUNASAUNAN AVULLA

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2011 klo 11:30
Julkaisija: Saunakeskus

TIEDOTE julkaisuvapaa 21.10.2011 klo 11.30


Viisinkertaisen saunomisen MM-voittajan Timo Kaukosen paraneminen kilpailussa saamistaan palovammoista on edistynyt ennätysajassa infrapunasaunomisen avulla.

Timo Kaukonen sai vinkin käydä tutustumassa infrapunasaunaosastoon kierrellessään kaihoisasti löylysaunavalmistajien osastoilla Raksa 2011 messuilla Lahdessa viime maaliskuussa. Toiveissa oli päästä vielä nauttimaan saunan löylyistä. Hän otti vinkistä vaarin ja meni tutustumaan Saunakeskuksen infrapunasaunaosastolle.

”Sillä se lähteekin, millä se on tullut!”
Timo sai Saunakeskuksen osastolta yhteyden työterveyslääkäri Seppo Kinnuseen, jonka kanssa hän aloitti keskustelut infrapunasaunomisen mahdollisuuksista hänen tapauksessaan. Keskustelujen edetessä Saunakeskuksen toimitusjohtaja Seppo Metsälä puuttui puheeseen ja totesi Timolle: ”Sillä se lähtee, millä se on tullutkin.”
Metsälä halusi auttaa Timoa hänen parantumisessaan. Hän lahjoitti osastolla esillä olleen infrapunasaunan Timolle kotiin. Metsälän saatesanat olivat: ”Kokeile rauhassa. Jos et saa apua, niin pistä vaikka saunapuiksi.”

Infrapunasaunominen alkoi maaliskuussa
Infrapunasauna asennettiin Timolle kotiin heti messujen päätyttyä maanantaina 21. maaliskuuta 2011. Siitä lähti liikkeelle Timon infrapunasaunominen.
”Aloitin saunomisen varovasti sekä lämpötilan että ajan suhteen. Aluksi olin 37 asteessa 15 minuuttia.Lisäsin lämpöä aika nopeasti 50 asteeseen ja aikaa puoleen tuntiin. Saunoin elokuun loppuun saakka joka päivä. Nyt saunon neljä kertaa viikossa. Oli hieno tunne, kun jo muutaman saunakerran jälkeen pahasti jäykistyneet jalkani alkoivat notkistua. Pystyin kulkemaan saunaan kellarikerroksen portaikossa jo helpommin, kertoo viisinkertainen saunomisen MM-voittaja Timo Kaukonen.

Rankka lääkekuuri ei haitannut saunomista
Kun Timo aloitti saunomisen, hänellä oli vielä päällä rankka lääkekuuri: munuais-, särky- ja kutinaan tarkoitetut lääkkeet sekä kortisonipiikki kasvoihin.
”Vallan hieno tunne tuli löylyssä siinä vaiheessa, kun hiki alkoi vuotaa. Heti tuli puhdistava olo. Alussahan olotila oli kauhea, mutta saunassa istuminen rauhoitti ja auttoi henkisesti erittäin paljon. Silloin tuli ihan voittajan fiilis. Nyt hurjasta lääkemäärästä ei ole enää jäljellä kuin kolmen viikon välein kasvoihin otettava kortisonipiikki”, Kaukonen iloitsee.

Timo kertoi lääkäreille heti infrapunasaunan käytöstään, eikä heillä ollut mitään sitä vastaan. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä ja todenneet monesti paranemisen edistyvän etuajassa ja kaavojen mukaan.
”Onneksi työterveyslääkäri Seppo Kinnunen antoi suosituksen infrapunasaunomiseen. Tiedossahan tämä parantava vaikutus lääkäreillä on ollut, mutta kukaan muu heistä ei tätä minulle aiemmin kuitenkaan suositellut”, kertoo Kaukonen.

Kaukosen vanha kiuassauna muutetaan myös infrapunasaunaksi
Timo Kaukosen koko perhe on innostunut infrapunasaunan käytöstä niin paljon, että Timo on joutunut jonottamaan omaa vuoroaan. Siksi perheessä on tehty päätös rakentaa nykyisestä kiuassaunasta myös infrapunasauna. Toinen syy on Timon jalat, jotka on hyvä saada suoriksi lauteille. Jalkoja on hyvä nostaa välillä myös yläasentoon. Muutoksella Kaukosten kiuassaunasta saadaan monipuolinen terveyskeskus, johon koko perhe mahtuu saunomaan yhtä aikaa.
Rakentaminen käy helposti yhdistämällä infrapunalämmittimet perinteiseen kiuassaunaan. Jokainen infrapunasauna rakennetaan yksilöllisesti kohteen vaatimusten mukaan. Infrapunapaneelit saadaan sulautumaan luontevasti sisustukseen. Puupaneelit voidaan värjätä esimerkiksi saunatilan sisustuksen mukaan.

Tapaa Timo Kaukonen Saunakeskuksen messuosastolla
Timo Kaukosen tarinaa hänen itse kertomanaan pääset kuulemaan vierailemalla Saunakeskuksen osastolla 6 c 35 Terveysmessuilla Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 21. Ja lauantaina 22.10..

Lisätietoja;
Seppo Metsälä, toimitusjohtaja, Saunakeskus Oy, puh. 040 3123 221, www.saunakeskus.fi


Liitetiedostot

Suomen Saunakeskus on vuonna 2010 perustettu yhtiö. Taustalla on perheyritys, jolle muutkin arvot kuin taloudellinen tuotto ovat tärkeitä. Saunakeskuksen perustajat kokevat olevansa terveyslähettiläitä, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen levittää ihmisille infrapunasaunan terveyttä edistävää ja sähköä säästävää sanomaa. Yhdistämällä infrapunalämmittimet perinteiseen kiuassaunaan saa jokaisesta saunasta monipuolisen terveyskeskuksen. Infrapunasaunan voi pystyttää vaikka vaatehuoneen nurkkaan. Lisäksi Saunakeskus toimittaa energiatehokkaat kiukaat, paneelit, lauteet, valaisimet ja viihde-elektroniikan. Saunatoimitukset tehdään avaimet käteen ratkaisuna. Lisätietoja: www.saunakeskus.fi Saunakeskus – löylyt ja syvälämpö samassa saunassa

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs