Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Teemu Hausen siirtyy EMC Talotekniikan toimitusjohtajaksi

EMC Talotekniikka

Teemu Hausen siirtyy EMC Talotekniikan toimitusjohtajaksi

Nimitys.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 09:15
Julkaisija: EMC Talotekniikka

Teemu Hausen (52) on EMC Talotekniikan uusi toimitusjohtaja 1. syyskuuta 2014 alkaen.

Hausen siirtyy uuteen tehtäväänsä Schneider Electric -konsernista, jossa hänen vastuualueenaan oli Schneiderin Energy&Sustainability Services liiketoiminta Pohjoismaissa.

Sitä ennen Hausen toimi vuosina 2003–2011  Schneider Electric Buildings Finland Oy:n toimitusjohtajana. Koulutukseltaan hän on mittaus- ja säätötekniikan insinööri.

Hausenilla on monipuolinen kansainvälinen kokemus rakennusautomaatiosta ja energiatehokkaasta rakentamisesta. Hänen aiemmat työtehtävänsä muun muassa myyntijohtajana, projektipäällikkönä, testausinsinöörinä ja rakennussuunnittelijana ovat antaneet erinomaisen kokemuksen energiatehokkaasta rakentamisesta.

Hausen tunnetaan energiatehokkaan rakentamisen yhteiskunnallisten vaikutusten puolestapuhujana ja alan aktiivisena keskustelijana.

Hausen on työskennellyt myös Ruotsissa, joten hän tuntee hyvin Skandinavian markkinat.

EMC:llä Hausen aikoo keskittyä yhtiön kannattavuuden parantamiseen. EMC Talotekniikan ydinliiketoimintaa ovat tällä hetkellä talotekniikka, linjasaneeraus, tekniset palvelut ja automaatio, johon kuuluu osana energiatehokkuus ja elinkaaripalvelut.

”EMC Talotekniikan liiketoimintastrategiaa aiotaan virtaviivaistaa ja fokusoida nykyistä tarkemmin. Samalla yhtiön keskeisiä asiantuntijaresursseja aiotaan vahvistaa vielä tämän vuoden aikana”, kertoo Teemu Hausen.

EMC:n liiketulos oli viime vuonna noin viisi miljoonaa euroa tappiolla. Tähän sisältyy lähes neljän miljoonan euron alaskirjaukset tappiollisista liiketoiminnoista. Yhtiön omistaja Royal Imtech vahvisti viime vuonna yhtiön omaa pääomaa yli 13 miljoonan euron sidotun  vapaan oman pääoman sijoituksella, jonka jälkeen EMC:n omavaraisuusaste on 35 %. EMC on myös maksanut pois korolliset lainat ja on nyt velaton.

Yhtiön liiketulos kääntyy positiiviseksi tänä vuonna sekä käyttöpääoma vahvistuu ja siksi sillä on hyvät edellytykset vahvistaa edelleen asemiaan yhtenä Suomen johtavana talotekniikan toimijana.

Lisätiedot: Teemu Hausen, puh. 050 3853 321

Liitetiedostot

LeaseGreen tarjoaa asiakkailleen aivan uudenlaisen tavan parantaa toimintansa kannattavuutta ja ympäristöystävällisyyttä energiatehokkuutta kasvattamalla. Yhtiön liiketoimintamallissa yhdistetään energiatehokkuustoimenpiteiden kartoitus, suunnittelu ja toteutus asiakkaalle selkeäksi kuukausihintaan perustuvaksi avaimet käteen -palveluksi. Tavoitteemme on investoida 100 miljoonaa euroa asiakkaidemme energiankäytön tehostamiseen vuosina 2014-2016. www.leasegreen.fi

EMC Talotekniikka on yksi Suomen johtavista talotekniikkayhtiöistä. Yhtiö on kasvanut viime vuosina voimakkaasti sekä orgaanisesti että yritysostoin. Konserni palvelee asiakkaitaan valtakunnallisesti. Vuonna 2013 sen liikevaihto oli 100 miljoonaa euroa. Se työllistää yli 500 henkilöä. Yhtiö kuuluu kansanväliseen Imtech-konserniin, jonka liikevaihto on 4,9 miljardia euroa ja joka työllistää 26 000 henkilöä.

EMC Talotekniikka on osa Imtech Nordic -organisaatiota. Imtech Nordic on tekniikka- ja asennuspalveluja myyvä konserni, jonka yhteenlaskettu liikevaihto on noin 900 miljoonaa euroa. Se työllistää noin 5 000 henkilöä. Yhtiö on johtava alallaan pohjoismaisilla markkinoilla. www.emctalotekniikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs