Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Tampereen Tornihotellissa on edetty jo sisätöihin

SOK

Tampereen Tornihotellissa on edetty jo sisätöihin

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2013 klo 13:51
Julkaisija: SOK

- 10. kerroksen väliaikainen vedeneristys mahdollistaa uusien työvaiheiden käynnistämisen

Rautatieaseman viereen, Tampereen tullin alueelle kohovan Tampereen tornihotellin rakentaminen on edennyt aikataulun mukaisesti. Tällä hetkellä asennetaan jo väliseiniä ja kerroksien talotekniikkaa. Hotelli on ohittanut jo 10. kerroksen vaiheen, ja sen muoto ja asema kaupunkikuvassa alkaa selvästi hahmottua. Tornihotellin arkkitehti Sampo Valjus halusi rakennukselle veistoksellisen sekä kaupunkikuvaan oikeanlaista kontrastia luovan olemuksen.

Jo suunnitteluvaiheessa haluttiin korostaa rakennuksen tornimaisuutta. Sen ei missään tapauksessa haluttu näyttävän korkealta kerrostalolta, jossa kerrokset ovat selkeästi laskettavissa. Tornihotellille haluttiin veistoksellinen muoto, joka tarkoittaa tässä suorakulmaisen perushahmon elävöittämistä kulmia ja nurkkia viistämällä sekä julkisivuissa ikkunoiden ja terästehosteiden vapaata sijoittelua, kertoo Sampo Valjus suunnittelun lähtökohdista.

Hahmoon haettiin myös tietynlaista ikiaikaisuutta, solidiutta, jatkaa Sampo Valjus, ja viittaa San Gimignanon kukkulakaupunkiin Toscanassa Italiassa, jonka keskiaikaiset tornit tekevät siitä arkkitehtonisesti ainutlaatuisen.

Eri materiaalivaihtoehtoja tutkittiin kaikkiaan viiden vuoden ajan, jotta löydettäisiin hotellin tavoitteita tukevat sekä rakennukselle asetetut vaatimukset täyttävät vaihtoehdot.

– Materiaalivalinnoilla haluttiin myös korostaa niitä vastakohtaisuuksia, joita rakennus luontaisestikin tarjoaa uuden ja vanhan rakennuskannan yhdistymisen myötä. Betonin karheus yhdistettynä kiiltävään teräkseen sopii vanhan teollisuuskaupungin henkeen, kertoo Sampo Valjus materiaalivalintojen perusteista.

Karkeassa kivipinnassa ja vapaassa julkisivusommittelussa voi nähdä viittauksia myös Tampereen keskustan Juged- ja kansallisromattistyylisiin rakennuksiin, joista Valjus mainitsee Lars Sonckin suunnitteleman Tampereen tuomiokirkon.

Rakennusteknisesti betoni todettiin materiaaliksi, jolla tämän kokoinen, tornimainen rakennus on varmimmin ja laadukkaimmin toteutettavissa.

– Rakennuksessa käytettävä musta väribetonipigmentti on uusi tuote, ja sen avulla saadaan väribetoniin aikaisempaa tummempaa sävyä. Tumma sävy tuo uuteen osaan häivähdyksen veturitallien menneisyydestä lisäten samalla toivottua särmää ja dramatiikkaa, kertoo Sampo Valjus.

Lisätietoja:

Mikko Kankaanpää, hotellinjohtaja, Sokotel Oy, p. 010 76 82817, mikko.kankaanpaa@sok.fi
Sampo Valjus, arkkitehti SAFA, Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy, p. 040-5045573, sampo.valjus@arkkitehtuurivaljus.net

Vuonna 2014 valmistuva Tampereen tornihotelli on ainutlaatuinen yhdistelmä edelläkävijäarkkitehtuuria ja historiallista miljöötä. Suomen korkeimman hotellin juuret ovat vahvasti tamperelaisuudessa. Hotelli muodostuu tornimaisesta uudisosasta sekä noin sata vuotta vanhasta veturitallista ja siihen liittyvästä vesitornista. Monipuoliset tilat, eurooppalainen huonekonsepti, keskeinen sijainti sekä upeat näköalat tekevät hotellista vetovoimaisen vierailukohteen, merkittävän tapahtumakeskuksen sekä uudentyyppisen kohtaamispaikan. Lisätietoja ja kuvia: www.tampereentornihotelli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs