Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Talopaketinkin ostaja vastaa työnjohdosta

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Talopaketinkin ostaja vastaa työnjohdosta

Tiedote.
Julkaistu: 22.07.2013 klo 08:22
Julkaisija: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Valmistalojen tekijät myyvät enenevässä määrin pientalopaketteja, joihin kuuluu myös LVI-talotekniikka tehtaalla tai työmaalla asennettuna. Useissa tapauksissa ongelmia on syntynyt siitä, ettei talotehdas ota vastuuta LVI-töiden suorittamisesta määräysten mukaisesti.

Maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää, että rakentamiseen ryhtyvällä on riittävät edellytykset hankkeen toteuttamiseen, ja käytettävissään pätevä henkilöstö. Omakotitalotyömaalla tulee olla vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtolaitteistojen asennustöistä vastaava työnjohtaja (KVV- ja IV-työnjohtaja). Nämä työt saa aloittaa vasta, kun kunnan rakennusvalvonta on hyväksynyt niiden työnjohtajan.

Normaali menettely on, että putki- tai ilmastointiurakoitsija toimii asentamansa järjestelmän työnjohtajana ja vastaa siitä, että asennustyö suoritetaan määräysten mukaisesti. Mikäli talopaketin ostaja ei ole sopinut valmistajan kanssa työnjohtopalveluista, hän saattaa pudota ikävään välikäteen joutuessaan etsimään töistä lain mukaan vastaavaa tahoa. Kokonaisvastuun kantava urakoitsija ei halua ottaa virhevastuuta toisen tekemästä työstä, jonka toteuttamiseen hän ei ole osallistunut. Tavanomainenkin omakotityömaa vaatii kymmenkunta työvaiheen tarkastamista ja hyväksymistä.

- Selkeintä olisi, että ostaja sopii talotehtaan kanssa LVI-töiden suorittamisesta paikallisen LVI-urakoitsijan toimesta. Tällöin sekä tekijä että vastuutaho löytyvät kotikunnailta, LVI-Tekniset Urakoitsijat ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä sanoo.

Lisätietoja

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

Toimitusjohtaja Jari Syrjälä, puh 050 352 5120, jari.syrjala(at)lvi-tu.fi

Viestintäasiantuntija Pipsa Hiltunen, puh. 0400 287 939, pipsa.hiltunen(at)lvi-tu.fi

 

 

Tiedote löytyy myös LVI-TU:n verkkosivuilta www.lvi-tu.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen.

LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä ja Talotekniikkaliittoa. LVI-TU on lisäksi Suomen Yrittäjien ja Rakentatamisen Laatu RALAn jäsen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs