Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Talonrakentajien kannattavuus heikkeni edelleen, rakennustuoteteollisuudessa tulos suurin piirtein ennallaan

Rakennusteollisuus RT

Talonrakentajien kannattavuus heikkeni edelleen, rakennustuoteteollisuudessa tulos suurin piirtein ennallaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 15:19
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Vuonna 2014 talonrakentamisen kannattavuus heikkeni 0,6 prosentilla, rakennustuoteteollisuuden kohdalla laskua tapahtui vain 0,1 prosentin verran. Kuluvan vuoden aikana kannattavuuden kuitenkin ennakoidaan kääntyvän parempaan molempien kohdalla.

Talonrakennusyritysten keskimääräinen tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja jäi viime vuonna 3,1 prosenttiin. Käyttökate vastaavana aikana oli 6,8 prosenttia. Rakennustuoteteollisuudessa tilanne oli aavistuksen parempi sekä käyttökatteella että liikevoitolla mitattuna.

Kannattavuuden heikentyminen niin talonrakentajien kuin rakennustuoteteollisuusyritystenkin kohdalla on ollut tasaista viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2015 rakentamisen suhdanteen ennakoidaan saavuttaneen pohjansa, jonka arvioidaan heijastuvan positiivisesti myös rakennusalan yritysten kannattavuuteen.

Tiedot käyvät ilmi Talonrakennusteollisuus ry:n ja Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n kannattavuusselvityksestä. Vuoden 2014 tilinpäätöstietojen perusteella toteutettu selvitys tehtiin ensi kertaa yhteistyössä Balance Consulting Oy:n kanssa. Selvitykseen osallistuneiden jäsenyritysten tilinpäätöstiedot haettiin suoraan kaupparekisteriaineistosta.

Mukana oli yhteensä 208 talonrakennusteollisuuden yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 6,8 miljardia euroa. Rakennustuoteteollisuuden yrityksiä oli mukana 68, joiden liikevaihto oli 1,8 yhteensä miljardia euroa. Uudistetun toteutustavan myötä aineisto on vertailukelpoista vuodesta 2012 lähtien.

Rakennusteollisuuden kannattavuusselvitys 2014 -julkaisu sisältää sekä Talonrakennusteollisuus ry:n että Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n kannattavuusselvitykset.


Lisätiedot:

Sami Pakarinen, 050 343 4337
Pääekonomisti, Rakennusteollisuus RT ry

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluu kaikkiaan viisi toimialaa: Talonrakennusteollisuus, Rakennustuoteteollisuus, Infra, Pinta ja LVI-tekninen urakointi.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs