Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Taitaja 2015-kilpailussa syntyvä viheralue jää pysyvästi Turun Messu- ja Kongressikeskukseen

Taitaja2015

Taitaja 2015-kilpailussa syntyvä viheralue jää pysyvästi Turun Messu- ja Kongressikeskukseen

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:30
Julkaisija: Taitaja2015

Viherrakennus on fyysisesti rankka laji, siksi kilpailu on parikilpailu. Kilpailussa painottuu tarkkuus, mutta myös lajitunnistus ja visuaalisuus ovat tärkeitä onnistuneen suorituksen kannalta.

Viherrakentamisen kilpailulajissa tehtävä on suunniteltu yhdessä lajivastaavien ja Turun Messu- ja Kongressikeskuksen kanssa, sillä kilpailijoiden työ jää pysyvästi paikalleen. Tästä syystä kilpailijat käyttävät rakennelmassaan vain neljää eri kukkalajiketta. Lisäksi istutukseen tulee pensaita ja puita. 

Viherrakennus on kausiluontoinen työ. Töitä paiskitaan kesällä talvenkin edestä.

– Kesät töissä ja talvet Thaimaassa, naureskelee lajivastaava Hannu Haapamäki.

Kansainvälistä osaamista

Viherrakentamiseen osallistuu kaksi kilpailijaa ulkomailta asti. Brasilialaisille vieraskilpailijoille haasteita koituu suomalaisesta ilmastosta. Haapamäki kertoo, että vieraskilpailijat eivät olleet ennen nähneet kilpailussa tarvittavia koneita. Myös kivet, joita käytetään alueen rajaamiseen, ovat heille vieraita. Vieraskilpailijat eivät kilpaile suomenmestaruudesta, vaan kilpailu toimii heille kenraaliharjoitusten tapaan. He osallistuvat elokuussa järjestettäviin WorldSkills São Paulo 2015 –kilpailuihin, joissa on tavoitteena maailmanmestaruus.

Lisätietoja:
lajivastaava Hannu Haapamäki puh. 050 303 9802
lajivastaava Maarit Haapamäki puh. 050 501 4540
tiedottaja ja kuvaaja Karoliina Närvänen puh. 0400 256 114

Kuva: Brasilialaiset vieraskilpailijat Alef Souza ja Eric Silva astuvat pois mukavuusalueeltaan.

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs