Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Suvelan kappelin rakentamisesta ei vieläkään päätöstä

Espoon seurakunnat

Suvelan kappelin rakentamisesta ei vieläkään päätöstä

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 13:23
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto palautti 11.12.2013 kokouksessaan Suvelan uuden kappelin rakentamishankkeen jälleen uuteen valmisteluun. Valtuusto haluaa saada tarkemman käsityksen kustannuksista ennen lopullista rakentamispäätöstä. Lähes yksimielisesti hyväksyttiin palautusesitys, jonka mukaan hankkeesta pyydetään ennen varsinaista rakennuspäätöstä urakkatarjoukset, jotka eivät saa ylittää aikaisemmin määriteltyä kustannustasoa.

Kirkkovaltuuston käsittelyssä oli nyt esitys, jossa kappelin rakennuskustannuksia oli karsittu viime kevään tilanteesta noin puolella miljoonalla eurolla. Uusissa suunnitelmissa kappelista on poistettu kellarikerros ja tilat on sisällytetty muiden tilojen yhteyteen. Lämmitysjärjestelmä on vaihdettu maalämmöstä kaukolämpöön. Kappelin korkeatasoisesta ja monimuotoisesta arkkitehtuurista ei kuitenkaan ole tingitty.

Suvelan kappelin rakentamista on valmisteltu jo vuodesta 2003. Hankepäätös tehtiin 2007 ja syyskuussa 2011 hyväksyttiin hankesuunnitelma. Kappelin suunnittelijaksi valittiin helmikuussa 2012 Lassila Hirvilammi Arkkitehdit Oy, joka tunnetaan mm. Klaukkalan ja Jyväskylän Kuokkalan kirkkojen suunnittelijana.

Suvelan alue kuuluu Espoon tuomiokirkkoseurakuntaan. Uuden kappelin on tarkoitus korvata nykyinen, toimintaan nähden ahtaaksi käynyt Suvelan kappeli. Uudisrakennusta on suunniteltu Kirstinsyrjän ja Kirstintien kulmaan ja tontti on tarkoitus ostaa Espoon kaupungilta. Kappelin yhteyteen on tarkoitus toteuttaa Espoon kaupungille asukaspuiston tilat vuokrattavaksi.

Lisätietoja
kiinteistöjohtaja Jorma Jussilainen, 050 432 8352, jorma.jussilainen@evl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs