Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Suomen neljänneksi suurin verkonrakennusyhtiö on Elvera Oy

Suur-Savon Sähkö Oy

Suomen neljänneksi suurin verkonrakennusyhtiö on Elvera Oy

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2015 klo 11:00
Julkaisija: Suur-Savon Sähkö Oy

Kolmen kaakkoissuomalaisen energiayhtiön Suur-Savon Sähkö Oy:n, Lappeenrannan Energia Oy:n ja Kymenlaakson Sähkö Oy:n hallitukset ovat tehneet päätökset yhteisen verkonrakennusyhtiön perustamisesta. Uuden yhtiön nimeksi tulee Elvera Oy.

– Neuvottelut käynnistyivät vain kaksi kuukautta sitten lokakuussa, ja jo nyt meillä on päätös yhteisen verkonrakennusyhtiön perustamisesta ja omistajuuksien jakautumisesta. Neuvotteluprosessi eteni vauhdilla ja se kertoo osaltaan siitä, että tekemällemme ratkaisulle oli selvä tilaus, sanoo Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtajana vuoden vaihteessa aloittava Aku Pyymäki.  

 

Suur-Savon Sähköstä suurin omistaja

Uusi yhtiö muodostuu energiayhtiöiden nykyisistä verkonrakennusyhtiöistä Suur-Savon Sähkötyö Oy:stä,  Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:stä sekä Kyvera Oy:stä. Elvera Oy:n omistajiksi tulevat nykyiset emoyhtiöt. Omistusosuudet jakautuvat siten, että Suur-Savon Sähkö omistaa uudesta yhtiöstä 49,5 %, Lappeenrannan Energia 30 % ja Kymenlaakson Sähkö 20,5, %.

– Uuden yhtiön rakennetta aletaan valmistella 1.2.2016. Tarvittavat yritysjärjestelyt ja yhtiön toiminnan käynnistäminen tehdään hallitusti 1.6.2016 mennessä, tarkentaa toimitusjohtaja Perttu Rinta Suur-Savon Sähköstä.

Elvera Oy:stä tulee Suomen neljänneksi suurin verkonrakennus- ja infrapalveluita tuottava yhtiö ja samalla entistä kilpailukykyisempi markkinoilla, joita tällä hetkellä hallitsevat muutamat isot urakointiyhtiöt. Uuden yhtiön päätavoitteena on tuottaa palveluita omistajilleen ja tulevaisuudessa myös muille tilaajille tehokkaammin, joustavammin ja kannattavammin sekä turvata omistajiensa energiaverkkojen mahdollisimman keskeytyksetön jakelu. 

– Elvera Oy tulee olemaan itsenäinen palvelutuotantoyritys, joka voi keskittyä ydinliiketoimintoihinsa omilla ehdoillaan, kuvailee Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen yhtiöiden roolien muutosta.  Lappeenrannan Energian osalta yhtiöön liittyminen käsitellään vielä Lappeenrannan kaupunginhallituksessa 21.12.2015.

 

Elvera Oy:n johto ja henkilöstö

Elvera Oy:n toimintaa tulee johtamaan Arto Nieminen. Hän toimii tällä hetkellä Suur-Savon Sähkötyö Oy:n toimitusjohtajana. Huolto- ja kunnossapitotoimintoja johtaa Lappeenrannan Verkonrakennuksen nykyinen toimitusjohtaja Jari Käyhty ja uuden yhtiön suunnittelu- ja rakentamistoiminnoista vastaa Tuure Aho, Kyvera Oy:n nykyinen toimitusjohtaja.

Verkonrakennusyhtiöiden yli 300 työntekijää siirtyvät Elvera Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhtiön kotipaikaksi tulee Mikkeli, mutta nykyinen laaja toimipaikkaverkosto tulee säilymään pääosin muuttumattomana.
 
Lisätietoja:
liiketoimintajohtaja (toimitusjohtaja 1.1.2016 alkaen) Aku Pyymäki / Kymenlaakson Sähkö Oy, p. 0400 397 474
toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen / Lappeenrannan Energia Oy, p. 040 5486360
toimitusjohtaja Perttu Rinta / Suur-Savon Sähkö Oy, p. 0500 661 221
toimitusjohtaja Arto Nieminen, Suur-Savon Sähkötyö Oy, p. 0400 670 525

Suur-Savon Sähkö on energiakonserni, joka myy ja tuottaa energiaa sekä huolehtii sen toimituksesta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Konserni toimittaa sähkö- ja lämpöenergiaa yli 100 000 asiakkaalle yhteensä 2 500 GWh vuodessa. Konsernin liikevaihto on 170 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 260.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs