Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Suomeen maailman ensimmäinen alamäkiluistelukeskus

Red Bull

Suomeen maailman ensimmäinen alamäkiluistelukeskus

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2012 klo 11:38
Julkaisija: Red Bull

Espoon Serenan hiihtokeskukseen avataan 12. tammikuuta 2013 maailman ensimmäinen alamäkiluistelukeskus. Suuren suosion saavuttanut laji syntyi 2000-luvun alussa Itävallassa. Lajin kovan kysynnän sekä Suomen alamäkimaajoukkueen menestyksen siivittämänä lajista kiinnostuneille sekä lajia harrastaville aukeaa mahdollisuus päästä kokeilemaan sekä treenaamaan taitojaan jännittävässä jäärännissä.

Perustyöt radan rakennukselle ovat tällä hetkellä täydessä vauhdissa Espoon Serenassa, jonne aukeaa tammikuussa täysimittainen alamäkiluistelurata. Laskettelurinteen yhteyteen rakennettava rata tulee olemaan pituudeltaa 270 metriä ja se jaetaan kahteen osaan. Alaosio on tarkoitettu aloittelijoille ja koko rataa pääsevät laskemaan kokeneemmat luistelijat. Rata on auki kaikille amatööri- sekä ammattilaisluistelijoille iästä riippumatta.

- Serena on mukana tekemässä alamäkiluistelusta yhtä Suomen suosituimmista talviurheilulajeista. Suomalaislaskijoiden loistava menestys lajissa ansaitsee myös kotimaiset puitteet, joissa huipputason laskijat voivat terävöittää taitojaan ja vasta-alkajat tutustua lajin alkeisiin. Serenan rataprojektiin ammattilaisnäkökulmaa tuo alamäkiluistelun maailmanmestari Miikka Jouhkimainen.

Haluamme Serenen alamäkiluistelukeskuksella olla tulevaisuudessa osa Red Bull Crashed Ice maailmanmestaruussarjaa. Maailmanmestaruussarjan osakilpailun saaminen Suomeen edesauttaa suomalaisia menestymään tässä lajissa. Voimme tarjota maajoukkueelle korkeatasoisen ja kilpailukriteerit täyttävän harjoittelupaikan. Serena tekee parhaansa, jotta saamme myös tulevaisuudessa lisää maailmanmestaruuksia alamäkiluistelussa.

Tavoitteenamme on olla Suomen monipuolisin talviurheilu- ja vapaa-ajankeskus, missä asiakkaamme voivat nauttia monenlaisista aktiviteeteista: trooppisesta vesipuistosta, jännittävästä alamäkiluistelusta ja arvostetuista street-rinteistä.

Tarjoamme parhaan tapahtumapaikan yritystapahtumille vesipuiston, laskettelukeskuksen, alamäkiluistelun, seikkailuaktiviteettien, majoituksen ja ravintolapalveluiden muodossa kaiken kokoisille yrityksille ja ryhmille, kertoo puistojohtaja Pablo Moragrega koko Serenan henkilökunnan puolesta.

Serenassa alamäkiluistelun saloihin opastaa ratamestari Miikka Jouhkimainen. Miikka kuuluu Suomen alamäkimaajoukkueeseen ja hän teki myös pitkän uran jääkiekon SM-liigassa.

- On ollut paljon työtä radan kanssa, mutta siitä tulee erittäin laadukas. Serenan rataa voi hyvin verrata muihin MM-sarjassa luisteltaviin ratoihin. Lokaatioltaan Serena on loistava paikka alamäkiluisteluradalle, kuten myös rinne, jossa rata sijaitsee. Rata ei ole tarkoitettu vain kisaajille, vaan kaikille lajista kiinnostuneille. Alaosa radasta on aloittelijoille ja koko rata taas kokeneemmille luistelijoille, kertoo Miikka Jouhkimainen.

Alamäkiluistelu nousee uudelle tasolle

Alamäkiluisteluratoja löytyy maailmalta tällä hetkellä vain yksi Serenan lisäksi. Hollannin Landgraafiin sisätalviurheilukeskukseen SnowWorldiin avataan joulukuussa maailman ensimmäinen sisäjäärata, joka on käytössä vuoden ajan.

- Ensimmäinen askel lajin kehitykselle on kattava verkosto suorituspaikkoja. Tätä verkostoa toivottavasti saadaan jatkossa rakennettua ja aion olla itse siinä aktiivisesti mukana. Toivon rataa kokeilemaan kaikkia lajista kiinnostuneita ihmisiä. Alamäkiluistelu on myös esimerkiksi hyvää teränkäyttöharjoitusta taitoluistelijoille ja jääkiekkoilijoille. Luistelijalta se vaatii jonkinlaista perusluistelutaitoa. Myös laskettelusta tai lumilautailusta on lajissa hyötyä, kertoo Jyväskylästä kotoisin oleva Suomen maajoukkueen jäsen Arttu Pihlainen, alamäkiluistelun maailmanmestari vuodelta 2011.

- Suomi on ilman muuta edelläkävijä alamäkiluistelussa. Arttu Pihlainen on Red Bull Crashed Ice maailmanmestari vuodelta 2011 ja Suomen maajoukkuuesta neljä luistelijaa maailmanlistan TOP kahdenkymmenen joukossa, joten Suomi on ehdottomasti tämän lajin yksi vahvimmista maista. Serenan alamäkiluistelukeskus tulee varmasti pitämään Suomen lajin huipulla myös jatkossa, kertoo Red Bull Crashed Ice maailmanmestaruussarjan urheilujohtaja Christian Papillon.

Mitä on alamäkiluistelu?

Luistelijat kiitävät alas jäärataa haastaen matkalla olevia kurveja, kaarteita ja hyppyjä. Alamäkiluistelu on yhdistelmä luistelua, toimintaa, nopeita ja tiukkoja tilanteita. Kilpailutilenteessa radalla kiitää yhtä aikaa neljä luistelijaa. Vauhti saattaa kiihtyä alämäkiluisteluammattilaisilla jopa yli 50 km/h luistelijoiden kiitäessä alas jääränniä. Alamäkiluistelu (Ice Cross Downhill) lajina muistuttaa eniten ski crossia

Lisätietoa:

www.serenaski.fi/icdhserena
www.redbullcrashedice.com

Serena Ice Cross Downhill Training Center: Track Operations ManagerIlkka Vaskio mob. +358 40 582 5930 email: ivaskio@puuhagroup.com

Serena Ice Cross Downhill Training Center: Track Master Miikka Jouhkimainen mob. +358 40 750 1085
email: miikkaj_@hotmail.com

Red Bull Crashed Ice-alamäkiluistelun maailmanmestaruussarja: Anette Latva-Piikkilä mob. 040 772 4124 email: anette.latva-piikkila@fi.redbull.com

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs