Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Suomalainen leikkaussaliratkaisu kansainvälisille markkinoille

Merivaara Oy

Suomalainen leikkaussaliratkaisu kansainvälisille markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2015 klo 07:00
Julkaisija: Merivaara Oy

Suomalaiset valmistajat yhdistivät voimansa ja rakentavat turvallisemman sekä helpommin hallittavan leikkaussaliratkaisun.

Puhdastilojen toteuttamiseen erikoistunut Hermetel Oy, leikkaussalikalusteita ja -ohjausjärjestelmiä toimittava Merivaara Oy ja sisäilmajärjestelmien valmistaja Halton Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille uudenlainen leikkaussaliratkaisu. Vuoden 2015 aikana lanseerattavalle järjestelmälle kehitetään oma tuotenimi ja sillä tähdätään vahvasti myös kansainvälisille markkinoille.

”Yhteistyöhön ryhtyy kolme oman alansa huippuosaajaa, jotka toimittavat tuotteita ja palveluja leikkaussaliympäristöön. Hanke on poikkeuksellisen kiinnostava myös kansainvälisesti. Yhdessä pystymme parhaaseen lopputulokseen ja käynnistämään tuotteen viennin ulkomaille”, hanketta vetävä projektipäällikkö Mikael Sokolnicki kertoo.

Markkinoilla on tarvetta integroidulle leikkaussaliratkaisulle

Alustavien tutkimusten mukaan Euroopassa investoidaan terveydenhuollon tiloihin 50 miljardia euroa seuraavien 6–7 vuoden aikana. Euroopassa on yli 100 000 aktiivikäytössä olevaa leikkaussalitilaa, joista noin 10 % saneerataan vuosittain. Leikkaussalisaneerauksen keskimääräinen arvo on 500 000 euroa, joten vuosittainen markkinapotentiaali Euroopassa on 5 miljardia euroa.

”Tilaajat jakavat leikkaussalitoimituksen tällä hetkellä lähes aina useampaan aliurakkaan. Asiakkaat ovat kiinnostuneita kokonaisratkaisusta, sillä yksittäiset järjestelmät ovat lisääntyneet ja monimutkaistuneet. Nyt on oikea hetki tulla mukaan näille markkinoille, vallata markkinaosuuksia ja vahvistaa Suomen asemaa kansainvälisillä terveysteknologiamarkkinoilla”, projektia vetävä Sokolnicki uskoo.

Integroitu leikkaussalin kokonaisratkaisu on kustannustehokkaampi toimittaa sekä asentaa ja on muihin ratkaisuihin verrattuna helpommin hallittavissa. Eri valmistajien tuotteiden yhteensopivuus on testattu ja todennettu jo etukäteen. Leikkaussalin toimintoja, esimerkiksi ilmastointia, ohjataan käytön mukaan, jolloin energiankulutus on pienempää nykyjärjestelmiin verrattuna.

”Suunnittelussa keskeistä on ihmisten hyvinvointi. Haluamme rakentaa hygieenisemmän, turvallisemman ja helppokäyttöisemmän ympäristön sekä työntekijöille että potilaille”, toteaa Hermetelin tuoteryhmäjohtaja Juha Ritala.

Lisätietoja:

Mikael Sokolnicki
Projektipäällikkö
puh. 020 792 2563
mikael.sokolnicki@halton.com

Uudesta leikkaussaliratkaisusta saa lisätietoa Merivaaran ständiltä 6d41 Terveysteknologiapäivillä 7.-9.1.2015.

Liitetiedostot

Merivaara Oy

Merivaara Oy on vuonna 1901 perustettu suomalaisomisteinen yhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi laajan valikoiman sairaalakalusteita ja -ratkaisuja, kuten leikkauspöytiä ja leikkaussalivalaisimia, tutkimuspöytiä ja paareja sekä synnytys- ja potilassänkyjä. Lisäksi yhtiö tarjoaa integroituja leikkaussalijärjestelmiä. Helppokäyttöisyydestään, kestävyydestään ja ergonomisesta muotoilustaan arvostettuja Merivaaran tuotteita ja ratkaisuja käytetään nykyään yli 120 maassa. Merivaara työllistää yhteensä noin 130 henkilöä neljässä maassa. Pääkonttori, tuotekehitys ja valmistus sijaitsevat Lahdessa. Lisäksi Merivaaralla on myyntiin ja markkinointiin keskittyvät tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, sekä myyntiorganisaatio Venäjällä. www.merivaara.com.

Hermetel Oy

Hermetel Oy on vuonna 1987 perustettu, omistuspohjaltaan suomalainen yritys, joka työllistää 70 puhdastilojen ja kylmäalan huippuosaajaa. Liikevaihtomme oli vuonna 2010 10,5 miljoonaa euroa. Noin 6500 neliömetrin suuruiset tuotantotilamme sijaitsevat Orimattilassa. Vahvuutenamme on jatkuvan t&k-toiminnan ja ammattitaitoisen henkilöstön lisäksi tinkimätön laadunvalvonta; käytämme alan edistyksellisimpiä laitteita sekä parhaita raaka-aineita. www.hermetel.fi

Halton Group

Halton on sisäilmastoratkaisuihin erikoistunut perheyritys. Haltonin toiminta-ajatuksena on hyvinvoinnin mahdollistaminen sisäympäristöissä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Halton markkinoi, kehittää ja toimittaa sisäilmastotuotteita, -järjestelmiä ja palveluja, jotka auttavat luomaan turvallisia, miellyttäviä ja terveellisiä sisäympäristöjä, jotka ovat tuottavia ja energiatehokkaita. Halton-konsernin toiminta muodostuu kolmesta strategisesta liiketoiminta-alueesta. Halton keskittyy julkisten rakennuksien sisäilmastoratkaisuihin. Erityinen painopiste on toimisto-, hotelli- ja terveydenhuoltotilojen ratkaisuilla. Halton Foodservice tuottaa sisäilmastoratkaisuja kaupallisiin keittiöihin ja ravintoloihin. Halton Marine tarjoaa laivojen, offshore-kohteiden sekä energiateollisuuden turvallisuutta, energiatehokkuutta ja mukavuutta parantavia ratkaisuja. Halton perustettiin Iitissä vuonna 1969. Nykyään yritys toimii 29 maassa eri puolilla maailmaa. Yrityksen liikevaihto on 168 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä n. 1250, joista 460 työskentelee Suomessa. www.halton.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs