Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » SOLARLEAP kartoittaa järjestelmiä − Kotitaloudet innostuivat aurinkoenergiasta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SOLARLEAP kartoittaa järjestelmiä − Kotitaloudet innostuivat aurinkoenergiasta

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:18
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnassa on ilmoittautunut yli 130 kotitaloutta mukaan Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) koordinoimaan SOLARLEAP-hankkeeseen, jossa muun muassa kartoitetaan ja toteutetaan omakotitalokokoluokan aurinkoenergiajärjestelmiä.

Kymmenelle valikoidulle kotitalouskohteelle toteutetaan aurinkoenergiajärjestelmä opiskelijavoimin SAMKin ja WinNovan ammatillisen oppilaitoksen yhteistyönä. SAMKin opiskelijat vastaavat suunnittelusta, järjestelmien hankinnasta sekä koko prosessin läpiviennistä. WinNovan opiskelijat vastaavat järjestelmien asennuksesta kohteisiin. Muut kartoituksessa löydetyt kohteet välitetään hankkeeseen osallistuville yrityksille mahdollista toteutusta varten.

SOLARLEAP Satakunta -hankkeen tavoitteena on tehostaa aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimitusprosesseja, poistaa lupa- ja sopimuskäytäntöihin liittyviä pullonkauloja sekä parantaa järjestelmäasennuksien laatua käytännön toimenpitein.

Uusiutuvat energiamuodot kiinnostavat

− Aurinkoenergiajärjestelmien yleistyminen luo positiivista jatkumoa: mitä enemmän toimivia järjestelmiä lähiympäristöstä löytyy, sitä enemmän se houkuttelee asiaa vielä pohtivia ottamaan ratkaisevan askeleen kohti omaa energiantuotantoa, kertoo hankkeen projekti-insinööri Marko Kukka.

Yksi merkittävä syy aurinkoenergiaa kohtaan tunnetun kiinnostuksen lisääntymiseen on järjestelmien hintojen voimakas lasku. Ilmastonmuutoksesta on keskusteltu viime vuodet ahkerasti ja monet kokevat, että uusiutuvien energioiden käytön lisääminen on tärkeä osa ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Myös oma energiantuotanto kiinnostaa. Parhaimmillaan tämä johtaa omatoimiseen kulutuksen seurantaan ja energiansäästötoimenpiteisiin. Julkisuudessa on paljon puhuttu nettolaskutuksesta, jossa sähkön kulutuksesta vähennetään verkkoon tuotettu sähkö samassa suhteessa ennen laskutusta. Toteutuessaan tällä on ratkaiseva positiivinen merkitys aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaikaan.

Merkittävä syy on lisäksi asumisen helpottuminen, kun lämmittämisen tarve vähenee kesäaikaan. Tuomalla esimerkiksi nykyisen puukattilan rinnalle aurinkolämpöjärjestelmä päästään kattilalämmityksestä eroon useiksi kuukausiksi. Toisaalta aurinkosähköjärjestelmän hankinta voi lisätä ilmalämpöpumpun jäähdytysominaisuuden käyttöä ja lisätä näin asumisviihtyvyyttä.

Lisätiedot:

Projekti-insinöörit Marko Kukka p. 044 710 3185, marko.kukka@samk.fi ja Petri Lähde p. 044 710 3980, petri.lahde@samk.fi.

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs