Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Smart Retro -ohjelmaan haki 62 yritystä

Lahden kaupunki

Smart Retro -ohjelmaan haki 62 yritystä

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 15:44
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pohjoismaiseen Smart Retro -hankkeeseen on hakenut mukaan 62 yritystä. Valtaosa hakijoista on Suomesta ja kymmenkunta Lahden seudulta, mutta hakemuksia tuli myös Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Itävallasta ja Iso-Britanniasta. Ohjelmalla tavoitellaan uusien kestävien palveluiden kehittämistä sekä rakennetun ympäristön älykästä uudistamista ja elävöittämistä. Uuden luomisen testialustana toimii Lahden keskusta. Lahden kaupungin lisäksi hankkeessa ovat mukana Oslo ja Tukholma. 

Hakijoista valitaan mukaan noin 12 yritystä. Yrityksiltä toivotaan palveluita tai uusia palveluaihioita, jotka tekevät kaupunkielämästä älykkäämpää, toimivampaa ja kestävämpää. Valinta tehdään jo ensi viikolla.

Joulukuussa starttaa Lahden innovaatioleiri

Smart Retro käynnistyy Lahdessa 4.-5.12. järjestettävällä kansainvälisellä innovaatioleirillä. Leirillä pohjoismaiset yrittäjät ja startupit kehittävät uusia palveluita ja rakentavat kumppanuuksia. Uudet
palvelut voivat liittyä esimerkiksi autojen ja tilojen yhteiskäyttöratkaisuihin, energiaa säästäviin tekniikoihin tai kivijalkakaupan palveluiden tulevaisuuteen. Leirille kutsutaan myös suuryritysten ja julkisen sektorin edustajia, asiantuntijoita ja paikallisyhteisön vaikuttajia.

Keväällä uusia palveluita ja tuotteita testataan kaupunkilaisten kanssa Lahdessa ja Tukholmassa. Mukaan haetaan Lahden seudun edelläkävijäasukkaita ja yhteisövaikuttajia, jotka haluavat arjessaan kokeilla uusia ekologisia palveluita, ja siten olla mukana kehittämässä ja edistämässä niiden käyttöönottoa.

Smart Retron takana on Lahden kaupungin lisäksi useita merkittäviä yksityisiä ja julkisia tahoja, kuten YIT, Citycon Finland, Granlund, Citymarket Paavola, Kesko, Stockholmshem, Stockholm Business Region Development ja FutureBuilt of Oslo Community. Hankkeen vetäjä on ajatushautomo Demos Helsinki.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Saara Vauramo, Lahden seudun ympäristöpalvelut, p. 044 716 1585
Smart Retron projektijohtaja Outi Kuittinen, Demos Helsinki, p. 050 326 55 82

Vapaasti käytettäviä kuvia aiemmilta innovaatioleireiltä:
https://www.flickr.com/photos/demoshelsinki/sets/72157647002585690/

Kuvaajana mainittava Demos Helsinki.

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs