Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Skanskan rakentamalle As. Oy Arabiankatu 4:lle Kestävä Kivitalo -palkinto

Skanska Oy

Skanskan rakentamalle As. Oy Arabiankatu 4:lle Kestävä Kivitalo -palkinto

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2016 klo 09:41
Julkaisija: Skanska Oy

As. Oy Arabiankatu 4 on palkittu torstaina 6.10. Kestävä Kivitalo -palkinnolla. Arabiankadun pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy, arkkitehtisuunnittelusta vastasi Brunow & Maunula Oy ja rakennesuunnittelusta A-Insinöörit Turun Juva Oy. Talon on rakennuttanut Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Kesäkuussa 2015 Helsingin Arabianrantaan valmistuneen kerrostalon julkisivut on paikallamuurattu käsinlyödyistä tiilistä ja pihapuolen pinta on rapattu valkoisiksi. Näin talo yhdistyy kauniisti sitä ympäröiviin 30- ja 40-lukujen tehdasrakennuksiin. Talon välipohjarakenteet on tehty betonista paikalla valaen.

Kohteen rakennuttajana toimineen ja sen suunnittelua ohjanneen Varman ykköskriteerinä Arabiankatu 4:n suunnittelussa, toteutuksessa ja rakennusmateriaaleissa oli laatu. Jo alusta asti oli selvää, että materiaalien on oltava kestäviä, rakennuspaikan olosuhteisiin sopivia, energiatehokkaita, elinkaareltaan taloudellisia ja helposti kierrätettäviä. Myös tehokas äänieristys ja hyvä sisäilma olivat tärkeitä laadullisia tekijöitä.

”Paikallavalua pidetään usein hitaana rakentamisen vaihtoehtona, mutta näkemyksemme mukaan kokonaisläpimenoaika paikallavalukohteissa on jopa täyselementtikohteita nopeampi. Tämä johtuu siitä, että paikallavalussa pystytään heti alkuvaiheessa valamaan myös LVI-tekniikka välipohjan sisään, eikä näin ollen jälkivaluja tarvita. Paikallavaletut välipohjat ovat lisäksi erittäin laadukkaita. Ne eristävät hyvin ääntä, mikä lisää merkittävästi asumismukavuutta. Lisäksi ne ovat vedenpitäviä. Näin talon alakerrosten sisävalmistustöitä voidaan aloittaa jo siinä vaiheessa, kun yläkerroksia vasta rakennetaan”, kertoo Skanska Talonrakennuksesta palkittu työpäällikkö Jouni Laukkarinen.

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Arabiankatu 4:stä palkittiin Skanskan Jouni Laukkarisen lisäksi pääsuunnittelija Pekka Ojalammi Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy:stä, projektipäällikkö Jari Tanner ja vanhempi suunnittelija Terhi Kivilä A-Insinöörit Turun Juva Oy:stä sekä hankkeen rakennuttajan edustajana rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmasta.

Ruduksen aloitteesta perustettu Kestävä Kivitalo -yritysryhmä on palkinnut Skanskan urakoimia hankkeita aikaisemminkin. Vuonna 2010 palkinnon sai As. Oy Kuopion Keilanpurje. Vuonna 2004 Skanska palkittiin Kartanonkosken alueen materiaali- ja rakennustapavalinnoista sekä rungon ja julkisivujen toteutuksessa. Skanska sai tunnustuksen pitkäjänteisestä paikallarakentamisen kehitystyöstä Kestävä Kivitalo -yritysryhmän asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Jouni Laukkarinen, puh 040 526 0624, jouni.laukkarinen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Keskinäinen työeläkeyhtiö Varma, rakennuttajapäällikkö Tuomas Vaarasalo, puh. 010 244 6698, tuomas.vaarasalo[at]varma.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs