Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Skanska voitti Keski-Suomen alueellisen työturvallisuuskilpailun yrityssarjan ja työmaasarjan

Skanska Oy

Skanska voitti Keski-Suomen alueellisen työturvallisuuskilpailun yrityssarjan ja työmaasarjan

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2013 klo 12:35
Julkaisija: Skanska Oy

Skanska Talonrakennus Oy on voittanut Keski-Suomen rakennusalan alueellisen, puolentoista vuoden aikana käydyn työturvallisuuskilpailun. Skanska Talonrakennus oli paras yrityssarjassa, ja lisäksi sen projekti As. Oy Jyväskylän Ankkuri voitti työmaasarjan.

Kilpailun järjesti Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry:n aluetoimisto. Työturvallisuuskilpailuun osallistuneiden työmaiden arvioinnista vastasivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastajat. Yrityksiä ja työmaita arvioitiin TR-mittauksella, joka on alan yleisesti käyttämä työturvallisuusmittari.

Arvioinnit perustuivat TR-mittausten tuloksiin, tarkastuskertomuksissa annettuihin toimintaohjeisiin ja kehotuksiin sekä yritysten tapaturmataajuuteen. Lisäksi kilpailussa otettiin huomioon rakennusalan valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun tulokset.

Skanska Talonrakennuksen Keski-Suomen alueen työmaiden TR- mittausten keskiarvo oli erittäin korkea: 95,4 pistettä sadasta. As. Oy Jyväskylän Ankkurin pisteet ylsivät vielä tätäkin paremmiksi. Tämä ei ollut yllätys, sillä sama työmaa voitti myös jaetun ykkössijan tammikuussa 2013 ratkenneessa vuoden 2012 valtakunnallisessa ”Työturvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailussa. Työmaan suoritus oli lähes täydellinen: sadasta mahdollisesta pisteestä se sai 98.

Ankkurin työmaalla ei sattunut kilpailun aikana eikä sen jälkeenkään yhtään tapaturmaa. Ankkurin uudet kodit valmistuivat huhtikuussa 2013. ”Työmaalla oli hyvä yhteishenki työmaan alusta lähtien. Jokaisella oli sydämen asiana pitää työmaa järjestyksessä, siistinä ja turvallisena”, toteaa Ankkurin vastaavana työnjohtajana toiminut Markku Pynnönen.

”Tällaiseen tulokseen ei kukaan pääse yksin, vaan koko työmaan täytyy pyrkiä samaan tavoitteeseen”, toteaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja Timo Penttinen, joka vieraili Ankkurin työmaalla useita kertoja tekemässä mittauksia. ”Yrityskulttuurilla on valtava merkitys: yleensä työmaat ovat yrityksen näköisiä, ja oikeanlainen kulttuuri mahdollistaa töiden suorittamisen turvallisesti”, jatkaa Penttinen.

Seuraava valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu järjestetään vuonna 2014, silloin jo neljättä kertaa. Kilpailussa palkitaan työmaita ja yrityksiä, joissa työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Jukka-Pekka Päivinen, puh. 040 770 8913, jukka-pekka.paivinen@skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, tarkastaja Timo Penttinen, puh. 0400 227 012, timo.penttinen@avi.fi

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

 

 

Liitetiedostot

Skanskan peruskuvaus: Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Lemminkäisen peruskuvaus: Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Markkina-alueemme on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessamme on noin 8 200 ammattilaista. Vuonna 2012 liikevaihtomme oli noin 2,3 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs