Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Skanska rakentaa 21-kerroksisen asuntotornin Tampereen keskustaan

Skanska Oy

Skanska rakentaa 21-kerroksisen asuntotornin Tampereen keskustaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 10:00
Julkaisija: Skanska Oy

Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun kulmaan on suunnitteilla näyttävä 21-kerroksinen asuintalo, joka uudistaa koko Tampereen keskustan luonnetta.

”Rastin paikalle nousevasta kokonaisuudesta tulee kaupunkikuvaa määrittelevä maamerkki. Siksi suunnitteluun on paneuduttu erityisellä huolella. Haluamme viestiä kaikkea sitä, mitä suomalainen arkkitehtuuri, design ja rakennusteknologia voivat olla 2010-luvulla”, sanoo projektia Skanskassa vetävä hankekehitysjohtaja Harri Sivu.

Hankkeessa on mukana innostunut ja kokenut suunnittelijaryhmä: arkkitehdit Petri Tavilampi ja Ingo Pfeifer BST-Arkkitehdit Oy:stä sekä sisustusarkkitehdit Mikko Vesanen ja Anna Katriina Tilli suunnittelutoimisto MAK:sta. ”Suunnittelutehtävä tällaiseen paikkaan on kutkuttava mahdollisuus myös arkkitehdille, sanoo arkkitehti SAFA Petri Tavilampi.

Rastina tunnettu paikka on uusien suunnitelmien myötä saanut nimen Luminary. ”Nimi on tärkeä osa rakennuksen identiteettiä ja kuvastaa myös suunnittelun lähtökohtia: avaraa ja valoisaa”, sanoo Tavilampi.

”Luminaryyn on suunnitteilla 171 kotia. Tampereen keskustan ytimessä sijaitseva Luminary tarjoaa mahtavat näkymät koko kaupungin yli, ja sijainti kaiken keskipisteessä tekee asumisesta huoletonta”, sanoo Sivu.

Asuntojen lisäksi Itsenäisyydenkadun puolelle talon matalampaan osaan sekä katutasoon on suunniteltu liiketiloja.

Hankkeen ennakkomarkkinointi on käynnistymässä keväällä 2015. Jos rakennustyöt päästään aloittamaan vuoden 2015 aikana, Luminary valmistuu vuonna 2018.

”Ydintiimin yhteistyö ja luova sparraus on saanut aikaan suunnittelua, jossa asumiseen ja toimivuuteen liittyviä yksityiskohtia on hiottu aivan uudelle tasolle. Kaiken taustalla on yhteinen tunne siitä, että nyt ollaan tekemässä jotakin ainutlaatuista”, sanoo Sivu.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Harri Sivu, puh. 050 351 3485, harri.sivu[at]skanska.fi

Skanska Kodit, yksikönjohtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Liitetiedostot

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

www.luminary.fi

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs