Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Skanska kehittää työturvallisuustyötään turvallisuusriihimallin avulla

Skanska Oy

Skanska kehittää työturvallisuustyötään turvallisuusriihimallin avulla

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2013 klo 12:22
Julkaisija: Skanska Oy

Eurooppalaista työsuojeluviikkoa vietetään 21.–27.10. Skanska osallistuu viikkoon järjestämällä maanantaina 21.10. kaikilla työmaillaan Nolla tapaturmaa -turvallisuusriihen. Riihien tavoitteena on ylläpitää ja parantaa työturvallisuustietoisuutta.

Turvallisuusriihessä työntekijät, työnjohtajat sekä aliurakoitsijat pohtivat ja keskustelevat yhdessä, miten käsiteltävä aihe liittyy työmaan toimintaan ja miten kukin voi omalta osaltaan kehittää työmaan tilannetta.

”Olemme etenemässä työturvallisuuden teknisistä asioista asenneilmaston muokkaukseen ja kulttuurimuutokseen. Kyse on ennemminkin oikean toimintakulttuurin levittämisestä ja ihmisten henkilökohtaisen oppimisen kannustamisesta kuin teknisten turvallisuusohjeiden antamisesta”, Skanska Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti sanoo.

”On tärkeää, että kuka tahansa – niin työntekijä kuin johtajakin – kokee velvollisuudekseen puuttua asiaan, jos hän näkee esimerkiksi turvallisuuspuutteen tai vaaratilanteen”, Särkilahti jatkaa.

”Turvallisuusriihiä järjestettiin työmaillamme viime keväänä Skanskan työturvallisuusviikolla, ja ne koettiin onnistuneiksi tilaisuuksiksi. Positiivisesta palautteesta rohkaistuneina päätimme ottaa riihet osaksi työturvallisuustyötämme myös nyt syksyllä”, Skanska Oy:n turvallisuuspäällikkö Antti Leino kertoo.

Skanskan maailmanlaajuinen työturvallisuusviikko järjestetään toukokuussa 2014 jo kymmenettä kertaa. ”Tällä kertaa olemme kutsuneet muut suuret rakennusalan yritykset osallistumaan työturvallisuusviikkoon. Toivomme, että mahdollisimman monet yritykset vastaavat kutsuun myöntävästi”, Särkilahti kertoo. 

Lisätietoja:

Skanska Oy, varatoimitusjohtaja Tuomas Särkilahti, puh. 040 560 2103, tuomas.sarkilahti@skanska.fi

Skanska Oy, turvallisuuspäällikkö Antti Leino, puh. 040 866 8551, antti.leino@skanska.fi

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, pauliina.munukka@skanska.fi

www.skanska.fi/tyoturvallisuus

www.healthy-workplaces.eu/en/

Lue myös Tuomas Särkilahden työturvallisuusaiheinen blogikirjoitus

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

www.skanska.fi/

www.twitter.com/skanskafinland

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs