Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Sisäilmaneuvonnan vinkki: Älä pese saunaa kloriitilla

Allergia- ja Astmaliitto ry

Sisäilmaneuvonnan vinkki: Älä pese saunaa kloriitilla

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2012 klo 09:00
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonta antaa ohjeet saunan ja kylpyhuoneen pesuun.    

Saunan pesu aloitetaan lauteiden istuinosien irrottamisella, jos ne ovat irrotettavat. Tämän jälkeen sauna imuroidaan kattoa ja seiniä myöten. Imurointi on paikallaan, koska monessa kodissa puhtaat pyykit kiertävät kaappeihin saunan kautta ja pölyä kertyy saunaan ajan mittaan muutenkin.

- Runsas vesipesu rapistuttaa saunan puupintoja. Seiniin ja kattoon ei juuri edes kosketa saunottaessa, joten yleensä imurointi riittää. Likaiset kohdat pestään erikseen vedellä ja pesuaineella, Tuula Syrjänen Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnasta ohjeistaa.

Ensin laudepinnat kastetaan ja sen jälkeen ne pestään sienellä tai harjalla ja veteen sekoitetulla pesuaineella. Pesun jälkeen pinnat huuhdellaan huolella. Lika ja hiki valuvat myös lauteiden alapuolelle, joten istuinosat pestään molemmin puolin, samoin lauteiden runko.

- Ihmisestä lähtevä rasva vaatii hieman emäksistä pesuainetta, joten pesuaineen pH-arvon tulee olla yli seitsemän. Lattioissa ja seinäpinnoissa voi olla myös kalkkisaostumia, jotka taas lähtevät parhaiten hieman happamalla pesuaineella. pH-arvon voit tarkistaa pesuainepakkauksesta. Kloriittia ei saa käyttää saunan pinnoilla, koska se haihtuu hengitysilmaan saunan lämmössä, Tuula Syrjänen neuvoo.

Sauna pestään kerran pari vuodessa. Kylpyhuone pestään vähintään kuukausittain, jottei lika pinty pintoihin. Lattiakaivot puhdistetaan kylpyhuoneen pesun yhteydessä.

Allergia- ja astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonta palvelee ti, ke ja to klo 9-15 numerossa 020 757 5181. Jätä viesti vastaajaan, jos linja on soittaessasi varattu. Puhelu maksaa tavallisen puhelinmaksun verran. Neuvonta on joulutauolla 14.12.2012 - 14.1.2013.


Lisätietoja toimituksille:  
Sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen, p. 020 757 5143. Syrjänen on varattu koulutuksessa 12.-14.12., mutta jätä viesti ja numero vastaajaan, niin hän soittaa takaisin heti pystyessään.

Allergia- ja Astmaliitto: tiedottaja Elina Demir, puh. (09) 4733 5317, email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliiton ja Hengitysliiton sisäilma ja korjausneuvonta
P. 020 757 5181 ti-to klo 9-15
Palvelu on maksutonta. Soittaminen maksaa normaalin puhelinmaksun verran, joka 0207-alkuisiin numeroihin soitettaessa on kiinteästä verkosta 8,28 c/puhelu + 7 c/min, matkapuhelimesta 8,28 c/puhelu + 17 c/min

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs