Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Simo-Kemi -siirtoviemärihankkeen rakennustyöt käynnistyvät

Simo-Kemi -siirtoviemärihankkeen rakennustyöt käynnistyvät

Julkaistu: 07.01.2009 klo 13:47
Julkaisija:

Lapin ympäristökeskus aloittaa tammikuun alussa Simo-Kemi –siirtoviemärin rakennustyöt. Hanke toteutetaan yhteistyössä Simon Vesihuolto Oy:n kanssa. Hanke muodostuu kahdesta erillisestä siirtoviemäriosuudesta. Ensiksi rakennetaan noin 8,4 km pitkä linjaosuus Asemanseutu-Simoniemi.

Lapin ympäristökeskus aloittaa tammikuun alussa Simo-Kemi -siirtoviemärin rakennustyöt. Hanke toteutetaan yhteistyössä Simon Vesihuolto Oy:n kanssa. Hanke muodostuu kahdesta erillisestä siirtoviemäriosuudesta. Ensiksi rakennetaan noin 8,4 km pitkä linjaosuus Asemanseutu-Simoniemi. Linjaosan raivaus- ja rakennustyöt käynnistyvät heti vuoden alussa ja linjaosuus valmistuu syksyllä 2009. Linjaosan Maksniemi-Karsikkoniemi-Kemi (noin 8,9 km) tarkempi suunnittelu sekä hankkeen valmistelevat työt aloitetaan keväällä 2009 ja varsinaiset rakennustyöt rahoituksen puitteissa loppuvuodesta 2009.

Lisäksi rakennetaan yhdysvesijohto Simon ja Kemin vesihuoltolaitosten välille vedenjakelun varmistamiseksi. Vesihuoltohankkeen vaikutuspiirissä on yhteensä 2300 asukasta ja koko hankkeen kustannusarvio on 1,9 miljoonaa euroa.

Hanke valmistuu syksyllä 2010, jonka jälkeen Simon Asemankylän ja Maksniemen jätevedet johdetaan Kemin jätevedenpuhdistamolle ja saneeraustarpeessa olevat Asemankylän ja Maksniemen jätevedenpuhdistamot lakkautetaan. Hanke mahdollistaa myös siirtoviemärin varressa olevien haja-asutusalueiden kiinteistöjen liittymisen keskitetyn viemäröinnin piiriin. Alue on alavaa vanhaa merenpohjaa ja maaperä tästä johtuen niin huonosti vettä läpäisevää, että jätevesien kiinteistökohtainen maaperäkäsittely on hankalaa.

Hankkeen yhteistyöosapuolet ja vesihuoltotyön rahoitus

Hanke toteutetaan yhteistyössä Simon Vesihuolto Oy:n kanssa. Lapin ympäristökeskus toimii hankkeen päätoteuttajana ja sillä on hankkeen rakennuttamis-, koordinointi- ja kustannusvastuu. Simon Vesihuolto Oy vastaa suunnitelmien laadinnasta sekä maanomistaja ym. tarvittavien lupien hankinnasta.

Simo-Kemi -siirtoviemärihankkeen kokonaiskustannusarvio on yhteensä 1 900 000 € (alv 0 %), josta Simon Vesihuolto Oy:n osuus on 1 100 000 euroa ja ympäristöministeriön osuus 800 000 euroa.

Hankkeen runkolinjat on suunnitellut Lapin Yhdyskuntatekniikka Ky Rovaniemeltä. Linjaosan Asemanseutu-Simoniemi pääurakoitsijana toimii Niskasen Maansiirto Oy Haapajärveltä.

Hankkeen yleiskartta (jpg, 187 Kb)

Lisätietoja

Työpäällikkö Jukka Kuoksa, Lapin ympäristökeskus, puh. 0400 124 253
Työmaapäällikkö Jari Uusitalo, Lapin ympäristökeskus,
puh. 0400 397 492

Toimitusjohtaja Kauko Määttä, Simon vesihuolto Oy, puh. 040 585 5151

 

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs