Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Senaatti-kiinteistöt on solminut esisopimuksen Korkeavuorenkatu 21:n arvokiinteistön myynnistä

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on solminut esisopimuksen Korkeavuorenkatu 21:n arvokiinteistön myynnistä

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2014 klo 15:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt ja Roomy Oy tiedottavat

Senaatti-kiinteistöt on 20.5.2014 solminut esisopimuksen Korkeavuorenkatu 21:ssä sijaitsevan arvokiinteistön myymisestä Roomy Oy:lle. Valtiolla ei ollut rakennukselle enää käyttöä, joten valtion kiinteistöstrategian mukaisesti kiinteistö oli myynnissä.

”Tiukka tarjouskilpailu on saatu päätökseen ja kohdetta päästään kehittämään uutta käyttötarkoitusta varten. On tärkeää, että yhdelle Helsingin upeimmista rakennuksista saadaan uutta käyttöä, jotta esimerkiksi rakennuksen suojelutavoitteet pystytään turvaamaan”, toteaa myyntipäällikkö Esa Pentikäinen Senaatti-kiinteistöistä.  Rakennus on ollut aiemmin muun muassa Rajavartiolaitoksen  käytössä ja tunnettu myös Ohranan talona.

Kehitteillä kansainvälisen tason kaupunkiasuntoja palveluineen

Kiinteistökehitysyhtiö Roomy Oy alkaa yhdessä Senaatti-kiinteistöjen kanssa kehittää historialliseen uusrenessanssitaloon kokonaisuutta, jossa tavoitteena on yhdistää korkean tason kaupunkiasunnot, palvelut, liikkeet ja sijainti Suomen mittakaavassa ainutlaatuisella tavalla. Mallia hankkeeseen on otettu maailmalta.

”Tavoitteenamme on luoda taloon Suomen arvokkaimpia asuntoja sekä kansainvälisen tason asuinkokemus. Asuntojen designista vastaa Roomy, ja asukkailla tulee halutessaan olemaan mahdollisuus samantyyppisiin palveluihin, joita vaikkapa Lontoon arvokohteissa tavataan”, Roomy Oy:n toimitusjohtaja Joonas Juva kertoo.

Roomy uskoo hankkeen kehittävän koko aluetta. ”Talo sijaitsee Helsingin parhaalla paikalla, jossa Ullanlinnan idylli yhdistyy ydinkeskustaan. Neuvottelemme parhaillaan kumppaneiden kanssa yhteistyöstä, jonka kautta pyrimme luomaan lisämielenkiintoa koko Korkeavuorenkadun ja Ullanlinnan suuntaan”, Joonas Juva sanoo.

Moderni kiinteistökehittäjä kohtaa yhden Suomen historiallisimmista arvokohteista

Vuonna 1889 rakennetulla talolla on pitkä ja värikäs historia. Talo on toiminut mm. tsaarin valtiollisen poliisin päämajana sekä Mannerheimin johtaman Puolustusneuvoston toimistona ennen sotaa. Talossa kerrotaan myös olleen taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin ateljee.

Kiinteistökehitysyhtiö Roomy tunnetaan Helsingissä moderneista kohteistaan, kuten keskelle Ullanlinnaa rakennetuista townhouseista ja Uudenmaankadun kaupunkiasunnoista Dianapuiston kulmalla.

”Hanke pyrkii todistamaan, että moderni suunnittelu voi yhdistyä historialliseenkin taloon tavalla, joka kunnioittaa ja korostaa talon alkuperää ja menneisyyttä. Tässä nimenomaan aiotaan palauttaa talo sen alkuperäiseen käyttöön eli asuinkäyttöön”, Roomyn arkkitehti Jani Prunnila sanoo.

Korkeavuorenkatu 21 on Suomen valtion omistuksessa ja Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa. Kauppa vaatii toteutuakseen eduskunnan hyväksynnän. Toteutuessaan hanke valmistuu aikaisintaan vuonna 2017.

 

Lisätiedot:

Senaatti-kiinteistöt, myyntipäällikkö Esa Pentikäinen, esa.pentikainen@senaatti.fi, 050 300 6567

Roomy Oy, toimitusjohtaja Joonas Juva, joonas.juva@roomy.fi, 040 5567978

 

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, jonka vastuulla on myös valtion kiinteistövarallisuuden myynti. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella ja niistä ilmoitetaan julkisesti. Lisätietoja www.senaattimyy.fi ja www.senaatti.fi


Roomy Oy
on vuonna 2010 perustettu kiinteistökehitysyhtiö, jonka tavoitteena on luoda ainutlaatuisia asumiskokemuksia kaupunkien arvoalueilla ja kehittää kaupunkimaista elämäntyyliä Suomessa.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs