Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Senaatti-kiinteistöt hakee Pukkilan kartanolle uutta omistajaa tarjouskilpailulla

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt hakee Pukkilan kartanolle uutta omistajaa tarjouskilpailulla

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt myy Kaarinassa sijaitsevan, Suuren Rantatie varrelle rakennetun 1700-luvun herraskartanon tarjouskilpailulla.  Myyntikokonaisuuteen kuuluu yhteensä kahdeksan rakennusta ja 5,186 hehtaaria maa-aluetta.

Pukkilan kartanon päärakennus on valmistunut vuonna 1762.  Se on yksikerroksinen, lautaverhoiltu ja katettu paanupinnoitetulla mansardikatolla.  Sen lisäksi pihapiiriä rajaavat vanha päärakennus, aittarivi sekä 1900-luvun alussa rakennettu komea kivinavetta.  Pukkilan kartanon juuret ulottuvat aina 1400-luvulle asti. Kartanokokonaisuus on kokenut vuosisatojen aikana lukuisia muutosvaiheita. Se entistettiin 1960-luvulla ja kalustettiin 1700-luvun jälkipuoliskon ja 1800-luvun alun virkamies- ja upseerikodin asuun.

Museovirasto on luopunut Pukkilan kartanon museotoiminnasta ja siirtänyt kiinteistön Senaatti-kiinteistöjen hallintaan vuoden 2014 alussa. 

Koska valtion käyttö Pukkilan kartanon osalta on päättynyt, on tarkoituksenmukaista hakea sille uutta käyttöä ja uusi omistaja. Kiinteistöjen parasta suojelua on niiden aktiivinen käyttö. Tavoitteena on, että uusi omistaja voisi säilyttää mahdollisuuksien mukaan rakennukset osin tai kokonaan myös yleisölle avoimessa käytössä.

Senaatti-kiinteistöt hakee kohteelle vastuullista ja kohteen asianmukaiseen hoitoon sitoutuvaa sekä riittävät resurssit omaavaa uutta omistajaa. Omistajan tulee kyetä huolehtimaan historiallisesta kohteesta sen suojeluarvot ja -tavoitteet huomioon ottaen.  Varsinais-Suomen ELY-keskus on 18.2.2016 antamassaan päätöksessään täsmentänyt kartanon suojelua. Uusi suojelupäätös kohdentuu Pukkilan kartanon päärakennukseen, vanhaan päärakennukseen, kahteen aittaan ja vajaan sekä puutarhaan ja puukujaan. Myös päärakennuksen kiinteää sisustusta suojellaan, samoin vanhan päärakennuksen kellari. 

Tarjouskilpailun ratkaisee paitsi kauppahinta myös edellä mainitut seikat. Senaatti-kiinteistöt pidättää täyden oikeuden hyväksyä ja hylätä tarjoukset oman kokonaisarvionsa perusteella.

Senaatti-kiinteistöt on tänä vuonna laittanut aktiivisesti myyntiin kartanoita, joista Museovirasto on luopunut.  Tänä vuonna on vielä tuossa myyntiin Anjalan kartano Kouvolassa ja parhaillaan myynnissä on Rapolan kartano Valkeakoskella. 

Pukkilan kartanon myynti alkaa 24.4., jolloin tarkempi myyntimateriaali on luettavissa www.senaattimyy.fi sivustolla ja myynnistä ilmoitetaan myös lehdissä.

Lisätietoja:  

Myyntipäällikkö Kari Kervinen, p. 0205 811 864
kari.kervinen@senaatti.fi

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, joka keskitetysti vastaa myös valtion kiinteistövarallisuuden myynneistä.  Valtion toimintatavan mukaisesti kiinteistöt myydään julkisella tarjouskilpailulla. Historiallisesti arvokkaissa kohteissa painotetaan kauppahinnan lisäksi myös muita näkökulmia, kuten suojelunäkökohtia ja riittäviä resursseja kohteen hoitamiseksi sen arvoa vaativalla tavalla. Senaatti-kiinteistöt voi myydä valtion kiinteistöomaisuutta vain käypään hintaan.   Lisätietoja myytävistä kohteista ja myyntitoiminnasta www.senaattimyy.fi  

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs